Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hur man lär sig saker på bästa sätt!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hur man lär sig saker på bästa sätt!"— Presentationens avskrift:

1 Hur man lär sig saker på bästa sätt!
STUDIETEKNIK Hur man lär sig saker på bästa sätt!

2 Del 1/5 Del 1 Läsning och studieteknik Del 2 Din studiemiljö
Del 3 Minnet och hjärnan Del 4 Anteckna Del 5 Tro på sig själv

3 Vad är studieteknik? Knep man använder för att lyckas bättre med sina studier. Personliga, dvs. olika knep beroende på person. Vilka är dina bästa tips?

4 Testa dig själv! JA ELLER NEJ?
Jag planerar alltid mina läxor! Jag slår upp ord som jag inte förstår hemma! Jag har satt upp mål för mina studier! Jag försöker tänka positivt inför prov! Jag förhör mig själv! Jag låter någon förhöra mig! Jag skriver en sammanfattning när jag läst en text! 8. Jag stryker under med färgpennor när jag läser läxor! 9. Jag har miniräknare, linjal, pennor, dator och block hemma! 10. Jag är motiverad när jag pluggar! 11. Jag frågar alltid läraren när jag inte förstår. 12. Jag läser på flera dagar i förväg inför prov! 13. Jag motionerar och äter alltid frukost. 14. Jag vet vad skumläsa och djupläsa innebär. 15. Jag tänker efter vad som är viktigt att kunna!

5 RESULTAT 10-15 ja= Du har en bra grund att stå på!
5-9 ja= Du har mycket att lära dig när det gäller studieteknik! 0-4 ja= Du ligger i riskzonen för att inte alls lyckas i skolan!

6 VANLIGA FEL Att bara läsa på kvällen före och tro att det löser sig ändå. Att läsa utan att förstå vad man läser. Att vara trött och hungrig när man läser. Att inte ha en bra miljö att studera i. Att inte veta varför man ska lära sig det man läser (motivation och meningsfullhet).

7 Olika sätt att läsa Skumläsa. Det första du gör, snabbläser och tittar igenom texten. Bildar en uppfattning om vad den innehåller. Är som att leta svamp, du kollar igenom hela dungen först, sedan väljer du ut de finaste svamparna.

8 Sökläsning Du vet vad du är ute efter och letar dig snabbt fram till det! Du söker upp det du vill ta reda på!

9 Intensivläsa Du läser igenom texten noggrant flera gånger.
Gör att texten ”sätter sig”.

10 Nyckelord Nyckelord är textens viktigaste ord!
Stryk under dem och se till att du vet vad de betyder! När du repeterar inför provet, kolla först om du kan nyckelorden!


Ladda ner ppt "Hur man lär sig saker på bästa sätt!"

Liknande presentationer


Google-annonser