Välkommen till Rönnbyskolan

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Skolverkets allmänna råd
Advertisements

Gemenskap Vi har lyckats när: Eleverna tar spontana kontakter över klass/åldersgräns Detta uppnår vi genom att: Har regelbundna aktiviteter tillsammans.
Hur vi arbetar mot hot, våld, kränkningar och trakasserier
Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11
Likabehandlingsplaner: granskning och förslag till förbättringsområden Presentation för personalgrupp 18 jan Bengt Andersson.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet
Nordmarks skola Tage Nordkvist Rektor
Likabehandlingsplanen för Korsavadsskolan.
Välkomna till Östra skolan hösten 2010
Skolans ordningsregler
Mobbningsplan Ring! – – om du har frågor.
Förskolan Matrisens Likabehandlingsplan
Värdegrund och lika rättigheter i skolan
Lika Behandlings Plan Verksamhetsåret 2012/2013
Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling
Föräldraråd Östermalm 29/11
Caroline Dyrefors Grufman
SET Social Emotionell Träning
Förskoleklassen på Södermalms skola
Veronika Wiktorsson, Vetlanda kommun Ronny Örnros, Hultsfreds kommun
Elevinflytande i planeringen av undervisningen
Välkommen till Parkhemsskolans förskoleklass 2012
Kvalitetsarbete Lindängehus förskola.
Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling
Hej och välkomna!.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Kunskaper Mål: Öka eleverna läs- och skrivförmåga Elever som lätt når kunskapskraven som minst ska uppnås upplever att de får ledning och stimulans att.
Jakobsgårdskolan ansvar - kunskap - självkänsla - framtid Lokal arbetsplan Prioriterade mål under året! Pedagogik i klassrummet För att uppnå.
Kvalitetsarbetet och redovisningen
Föräldramöte Ht
Vad styr skolan, förskolan och fritidshemmet
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Skyldigheter och rättigheter i skolan
Lagar och överenskommelser
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Lokal arbetsplan Hedlunda skola Kunskaper, utveckling och lärande Barnen/eleverna ska känna sig trygga, respekterade och ha demokratiska värderingar.
Värdegrunden Copyright Niklas Josefsson.
Läroplansträff fritidshem
Entreprenörskap + Studie- och yrkesvägledning
Barns relationer – en förutsättning för utveckling och lärande
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Välkommen till Verksamhetstyrelsen i Sävast!
Välkomna till Edboskolan
Individuella Utvecklingsplaner på Stordammen
Likabehandlingspolicy för Slottegymnasiet
En liten plan för likabehandling
Östermalsmsskolans föräldramöte
Elevdemokrati i praktiken
Landstinget som arbetsgivare
LGR 11 Innehåll 1. Skolans värdegrund och uppdrag
Kvalitetsgranskning 2010 Christina Lindh & IngBeth Larsson
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Nämndplan 2015.
Definitioner Kränkning paraplybegrepp där mobbning, trakasserier, diskriminering och övrig kränkande behandling ingår. Kränkning är när man blir illa behandlad.
Rudboda skolas fritidshem och fritidsklubb
TORSVIKSMODELLEN Arbete mot diskriminering och kränkande behandling
Föräldramöte den 14 september Centralskolans grundsärskola Ann Jansson rektor.
Välkommen till Ljungbackens skola!!
Bristande tillgänglighet – en ny form av diskriminering
Skurup – en godbit av Skåne Skurup – en framgångsrik skolkommun Skurup, en av 16 kommuner i Sverige, som ingått i SKL:s.
Föräldraråd Syfte: En möjlighet för föräldrar att medverka i och ha inflytande på skolans verksamhet som helhet Att vara en diskussionspart.
HEJ FÖRÄLDRAR! Välkomna till föräldramöte. Madelene Löfgren ◦ Grundskolelärare F-3 ◦ 35 år ◦ Sambo och två barn ◦ Bor på Bokenäset utanför Uddevalla.
Detta är en förenklad version av vår likabehandlingsplan.
Lillsjöskolan 19 januari 2017 Kl
Samverkan – att komplettera skolan Hur dokumenterar vi?
Skolors arbete för att motverka kränkningar av elever på nätet
Cvl:s värdegrund För att kunna lyckas i sina studier är det viktigt att kunna känna trygghet och att våga vara sig själv. Oavsett vem eleven är – kvinna.
Samverkansråd
Göteborgs stads likabehandlings-arbete
Presentationens avskrift:

Välkommen till Rönnbyskolan

proAros välkomnar alla elever är öppet för insyn är icke-vinstdrivande styrs av våra politiker

I proAros skolor har vi alltid elevens bästa för ögonen har vi en helhetssyn på lärande, från 1 till 20 år skapar vi smidiga övergångar kan föräldrar och elever påverka arbetar lärarna i arbetslag

Dokument som styr proAros grundskolor Skollag (Riksdagen beslutar) Läroplan (Regeringen beslutar) Lokal arbetsplan (skolan beslutar) Kommentarmaterial (Skolverket beslutar) Kursplaner (Regeringen beslutar) Utbildningsplan för Västerås stad (Kommunfullmäktige och PN beslutar) Styrdokument från proAros

Skolans värdegrund enligt skollagen ”Verksamheten i skolan skall utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar. Var och en som verkar inom skolan skall främja aktning för varje människas egenvärde och respekt för vår gemensamma miljö. Särskilt skall den som verkar inom skolan främja jämställdhet mellan könen samt aktivt motverka alla former av kränkande behandling såsom mobbning och rasistiska beteenden.”

Rönnbyskolan Den lilla skolan med de stora möjligheterna! Vill Du vara med och skapa vår skola?

Rönnbyskolan proAros skolor Norr

proAros vision: Alltid bästa möjliga möte Kunskap Omtanke Pär Erikssons presentation

Som en del av vår vision står orden Valfrihet Engagemang Trivsel och vi försöker leva upp till dem i det dagliga arbetet!

För arbetet med att främja likabehandling och för att motverka diskriminering och annan kränkande behandling använder vi Trygghetsteam som består av lärare, fritidspedagoger, specialpedagoger och skolsköterska. Handlingsplan för mobbning, rasism och annan kränkande behandling, som omfattar både förebyggande och akuta åtgärder. Fadderverksamhet för de yngre eleverna, och temaarbeten för alla, som gör att eleverna känner sig trygga med varandra. Kamratstödjare Rastaktiviteter Fritidsledare under dagtid Trivselregler (ordningsregler)

Religion eller annan trosuppfattning Sexuell läggning Funktionshinder Likabehandlingsplanen innebär krav på ett aktivt och målinriktat arbete i syfte att främja barns och elevers rättigheter oavsett Kön Etnisk tillhörighet Religion eller annan trosuppfattning Sexuell läggning Funktionshinder Planen ställer krav på att förebygga och förhindra trakasserier och annan kränkande behandling, samt skyldigheter för skolan att utreda omständigheterna ifall detta händer.

För att öka inflytandet för dig som förälder har vi Lokal styrelse med föräldramajoritet Miljöråd där elever och föräldrar ingår. Öppet hus. Föräldramöten av olika slag. Dessutom är du alltid välkommen att besöka skolan !

LIVSLÅNGT LÄRANDE Kunskapssamhälle social kompetens kunna samarbeta FRAMTIDEN ? Kunskapssamhälle social kompetens kunna samarbeta självständig initiativrik ta ansvar Kommunikation Kommunikation LIVSLÅNGT LÄRANDE

Tematiskt arbete på Rönnbyskolan

VARFÖR arbeta tematiskt? Vi vill skapa en helhet, världen är inte uppdelad i olika ämnen utanför skolans dörrar. Eleverna får ett reellt inflytande över sin inlärning när det gäller stoff och metod. Vi väver ihop teori och praktik Vi tränar eleverna i olika sociala situationer, vi uppmuntrar dem att söka kunskap utanför skolan väggar. Vi ser en långsiktig utveckling hos eleverna när det gäller att söka information, kritiskt granska den samt redovisa sina nya kunskaper i olika uttrycksformer. Allt detta tror vi ger en ökad måluppfyllelse!

Tema – så funkar det Provokation Elever och lärare diskuterar Vi utvärderar provokationen Röd tråd Lärande (lärare och elever) ___ ______ Projektarbete

Theachers Planning Bakgrund Förslag på tema - Lärarens egen planering Diskussionsfrågor Uppstart Dokumentation Projektarbete Presentation/rapport Avslutning Förslag på tema - Lärarens egen planering Presentation av olika idéer Vi fastställer de Övergripande målen Ämnesgrupper

Temastart genom en upplevelse

Den röda tråden – arbetet i olika ämnen Innehållet i vårt lärande är baserat på elevernas önskningar inom det givna temat. Det är självklart relaterat till målen i läroplan och kursplaner För att försäkra oss om att syftet med arbetet är så klart som möjligt så delar vi ut ett “målpapper” med målen i de olika ämnena.

Projektarbete Syftet är att eleverna, baserat på deras interssen, ska ha en möjlighet att fördjupa sina kunskaper genom att göra ett särskilt projektarbete. Vi brytar schemat och låter eleverna arbete med ett egenvalt projekt. Vanligen under två veckor. Eleverna som är mellan 6 och 11 år arbetar i verkstäder. Fritidspersonalen är i högsta grad inblandade i detta arbete. Eleverna tränas också att ta eget ansvar genomföra en studie med intervjuer använda olika presentationstekniker samarbeta med andra elever – både klasskompisar och andra 

Brainstorming i klassrummet Vilka tankar, frågor och funderingar har väckts hos eleverna under upplevelsen? Vad vill eleverna arbeta med inom temat?

Öppet hus

VÄLKOMMEN