Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Göteborgs stads likabehandlings-arbete

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Göteborgs stads likabehandlings-arbete"— Presentationens avskrift:

1 Göteborgs stads likabehandlings-arbete
Göteborgs Stad ska vara en arbetsgivare fri från diskriminering. De kommunala arbetsplatserna ska präglas av mångfald, jämställdhet och tillgänglighet.

2 Likabehandlingsplan Planen utgår från alla sju diskrimineringsgrunder; kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Likabehandlingsplanen fokuserar på förhållanden mellan och för medarbetare i organisationen. Cheferna ansvarar för att följa upp mål och aktiviteter på den egna enheten. Alla medarbetare ansvarar för att aktivt delta i arbetet med frågorna. Dessutom har alla ett personligt ansvar att verka mot diskriminering i mötet med såväl brukare som kollegor. Denna plan ska ingå i introduktion för nyanställda. Likabehandlingsplanen visas även årligen i FSG, respektive sektors LSG och i SSG.

3 Göteborgs stads mål och aktiviteter
Ingen ska utsättas för kränkande särbehandling och trakasserier Lika lön för lika arbete Trygga anställningar, tillsvidare och heltid med rätt till deltid. Jämlik föräldraledighetsuttag Öka kunskapen kring våld i nära relationer Rekryteringar utifrån mångfald och jämlikhet Personalsammansättning ska motsvara befolkningsstrukturen i Lundby Normkritiskt tänkande Vi mäter genom bland annat medarbetarenkäten. Därför är varje svar viktig för arbetsgivaren!! I alla våra HR-processer ska vi arbeta för att motverka diskriminering och främja jämställdhet och mångfald. Detta gör vi i Lundby till exempel i rekryteringar, det systematiska arbetsmiljöarbetet, löneöversyn, chefsmöten, arbetsmiljö- och samverkansutbildning samt när det gäller friskvårdserbjudanden till förvaltningens medarbetare.


Ladda ner ppt "Göteborgs stads likabehandlings-arbete"

Liknande presentationer


Google-annonser