Certifierad miljörevisor

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kan företagare få a- kassa?. Vem är företagare? • Företagare är den som • bedriver en näringsverksamhet, • där man har ett väsentligt inflytande och •
Advertisements

Kreditmarknad, Arbetsmarknad, Aktiemarknad
Hur gör vi med skolhuset?.  Nuläget i förhandlingarna med Vännäs kommun om eventuellt köp  Fakta om eventuellt köp – kostnader, intäkter, möjligheter,
FÖRETAGSEKONOMI 1 Annan placering av kapitel 1!?
Här följer en lite information om vad som krävs för att ta körkort
FOKUSERA PÅ FÖRJÄNSTEN!
1. Varför finns det pengar?
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
~ Den första mobiltelefonen ~
Ca medlemmar varav 700 ideella resurspersoner 23 lokalavdelningar 30 anställda 2 bankkontor: Kontor i Orsa Kontor i Skövde.
Från idé till lönsamt företag. 2. Från idé till lönsamt företag 3. Definitionen av Mentorskap för ALMI •Mentorskap är en ömsesidig relation där båda.
Konsumenternas Bank- och finansbyrå. BANK OCH FINANS Verksamhet Lämnar gratis och oberoende information och vägledning till konsumenter Kontakt via telefon,
Wikinggruppen Presentation av ”WIKING SMS” – Effektivisera din verksamhet.
Självskyddsutbildning riktad till allmänheten
KURSPLANEN Processdagbok Starta-eget-mässan Företagsformer Logotype
Geospatial Solutions Sweden AB  Kommer GeoSol garantera support på TB2?  Ja, vi kan garantera support på Topobase2.  Kommer GeoSol utveckla ny KBFunk.
Kap 8 Det finns företag av olika slag
TuneShop Axel Gärkman Jag är en s.k. sångwriter. Jag komponerar och skriver sånger,som mina kunder sedan får använda.
Vad gör egentligen Kronofogden?
Intervju inför ViV-projektet.
Omsorg Projektet: Bättre introduktion genom kommunal samverkan
Mapping. Vad, vem och varför KLUSTER av KONKURRENTER inom affärsrådgivning ASTER (Bologna, Emilia-Romagna, ITALY) 5 universitet, 2 offentliga forskningsorgaisationer,
TRYGGHET – SÅ FUNKAR DET. VÅRT SKYDDSNÄT Socialförsäkringen Avtalsförsäkringar Privata försäkringar.
ERGONOMI Vad är det?.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Penningskarusellen ”Kunderna betalar med pengar för att få ett behov uppfyllt. Och företaget får pengar för att kunna betala sina utgifter. Både parter.
Ränta och inflation Företagen Ränta Konsumenter
Ränta och inflation Företagen Konsumenter Ränta
Du slipper deklarera enskilda transaktioner Du slipper den 30% kapitalbeskattningen, betalar istället en schablonskatt på värdet! Ingen inlåsning av kapitalet.
Externredovisning Vi fortsätter där vi slutade sist…
Kapitel 23 Årsredovisning och analys.
Nätbaserade kurser.
Information till egna företagare våren Viktigt att känna till när du startar företag – För att få sjukpenning måste du ha en sjukpenninggrundande.
Privat pensionssparande
En konsument är en person som förbrukar varor och tjänster.
Privat pensionssparande. Spara själv? Ska det verkligen behövas?
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Skatteplanering för småföretag – lönsamma tips och råd
Idébanken Företag.
Registrering av DentalEye licensen DentalEye 3.0 Jacob de Leur © DentalEye AB.
Företagsekonomi 1 Starta företag.
Enskild firma eller aktiebolag
Ansvarsutrednings- workshop del II
Företag.
Yoghurtförpackning!.
Att hamna i skiten För att förstå hur din ekonomi fungerar måste du ha förståelse för ett par grundläggande begrepp; Inkomster – Det du tjänar eller de.
Kapitel 15 Budgeten.
Löneförhandlingskommunikation
Struktur och innehåll för avtalet mellan Kulturarvsintitutionerna och Bildupphovsrätt Grundvillkor och Individuella avtal.
För att uppdatera sidfotstexten, gå till menyfliken: Infoga | Sidhuvud och sidfot. ALLMÄN PENSION 1 Pensioner.
 SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter.
S AMHÄLLSEKONOMI. Ordet ekonomi betyder hushållning -alltså att få det man har att räcka till.
Bästa företagsformen – nya skatteregler 2016? Ulf Bokelund Svensson.
Kort ekonomisk historia. Vad krävs för att en vara ska tillverkas?
3:1 Access – Företagsekonomi 1. Kopiering tillåten © Liber AB Starta företag Dessa får inte starta företag den som är försatt i konkurs den som har näringsförbud.
Företagare om momsinbetalningar T Svenskt Näringsliv: Anders Ydstedt Temo AB: Arne Modig, David Ahlin Datum:
Pensionsplanering. Dagens agenda: Vad vill jag ha svar på? Paus Pensionssystemet Paus Tjänstepensionen.
36 % 56 % Källa: IDC Visste ni….det finns studier som visar att en anställd lägger 36% av sin arbetstid på att leta efter och sammanställa information,
LONA LOkal NAturvårdssatsning
Ekonomiska grundbegrepp
Företagsformer och mer om företag
Tandvårdsförmåner - det statliga tandvårdsstödet
2013 – ÅK1 – version 1.
Associationsrätt I och II
Charlie har fått möjlighet att starta ett företag under gymnasietiden
Tandvårdsförmåner - det statliga tandvårdsstödet
Information om SCB:s Export-/importregister 2015
Ersättnings kollen.se.
Bidrag från CSN För dig på gymnasiet.
Försäkringsrörelselagen
Presentationens avskrift:

Certifierad miljörevisor CA miljö AB Lövängsvägen 10 Tfn: 019-672 19 40 Fax: 019-5555 013 Mobil: 070-688 38 39 E-post ca.miljo@telia.com Hemsida: camiljo.se Christina Andersson Certifierad miljörevisor

För somliga känns detta val främmande och lite läskigt. CA miljö AB Att ta steget att starta eget företag, istället för att vara anställd, är ett stort och viktigt beslut. För somliga känns detta val främmande och lite läskigt. Andra tycker det är spännande och roligt.

CA miljö AB Innan man bestämmer sig för att starta och driva ett eget företag bör man vara klar över att det innebär en hel del uppoffringar, inte bara guld och gröna skogar. Det kräver inte minst en hel del arbete för att ha en chans att lyckas i all hård konkurrens som finns, det och en bra idé

CA miljö AB Likaså måste man vara klar över hur den privata ekonomin ser ut. Hur lång tid man kan hålla ut innan företaget måste vara lönsamt, hur mycket lön man behöver. Att starta eget företag kan kosta en slant, och det kan dröja innan verksamheten går så pass bra att man kan ta ut lön. Då finns det möjlighet att få ett så kallat starta eget bidrag som hjälp på traven.

CA miljö AB Många i Sverige har en dröm om att en dag starta sin egen rörelse, och har ofta en affärside spirande någonstans i bakhuvudet. Men steget därifrån till ett eget, lönsamt företag är länge än många tror.

CA miljö AB När man startar eget företag finns det naturligtvis många beslut att fatta, och vilken bolagsform man skall välja är ett beslut man bör fatta tidigt. Det finns framförallt tre olika bolagsformer, även om det förekommer andra varianter så som stiftelser eller kommanditbolag. Beroende på verksamhets-område, antal delägare och storlek på rörelsen man startar är det främst Aktiebolag, Handelsbolag eller Enskild firma som är aktuella.

Ett aktiebolag är en juridisk person, och har ett "eget" ansvar. CA miljö AB Aktiebolag Ett aktiebolag är en juridisk person, och har ett "eget" ansvar. Dvs. att ägarna inte är personligt ansvariga för skulder och avtal som bolaget har ingått.

Ett handelsbolag är även det en juridisk person, CA miljö AB Handelsbolag Ett handelsbolag är även det en juridisk person, men i ett HB är ägarna personligt ansvariga för skulder och avtal som företaget har ingått.

CA miljö AB Enskild firma En enskild firma är, till skillnad från de ovan nämnda bolagsformerna, inte en juridisk person och kan heller inte ha fler än en ägare. Skall man vara fler än en som startar företaget måste man alltså välja aktiebolag eller handelsbolag. T Till skillnad från AB och HB har den enskilda firman inget eget organisationsnummer, utan använder sig av ägarens personnummer. Ägaren är i alla lägen ansvarig för bolagets avtal etc.

CA miljö AB Att registrera ett nytt företag är otroligt lätt, det enda du behöver är en giltig e-legitimation så är du igång. När du väl har en e-legitimation och har bestämt vilken bolagsform du skall registrera, ja då är det inte svårare än att gå till Företagsregistrering.se och registrera ditt företag. Stegen är enkla och tydliga, men det finns naturligtvis support att få om du kör fast under registreringen. Se sedan till att vara nogrann med att spara alla papper från bolagsverket i en pärm, man vet aldrig när man behöver dem igen. Att skriva ut information från websidan är inte heller en dum idé.

Avdrag för rent privata kostnader får du givetvis inte göra. CA miljö AB Avdrag får du göra för alla utgifter som krävs för din verksamhet, dvs du får dra av det som kostnad i företaget. Detta innebär rent praktiskt att du betalar det momsfritt med oskattade pengar. En del kostnader får du göra avdrag för direkt på hela beloppet medans vissa utgifter måste delas upp under flera år. Avdrag för rent privata kostnader får du givetvis inte göra.