Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Företagsformer och mer om företag

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Företagsformer och mer om företag"— Presentationens avskrift:

1 Företagsformer och mer om företag
KAPITEL 4 Företagsformer och mer om företag Färgsätt som i boken. På varje bild ska det stå: Goodwill företagsekonomi 1 Blockets namn kapitelnr + kapitelnamn Bilderna har jag lagt in som förslag. Byt om du vill och placera dem som så som du tycker blir bäst på sidan.

2 Val av företagsform Hur många ägare ska företaget ha?
KAPITEL 4 Val av företagsform Hur många ägare ska företaget ha? Hur stor ekonomisk risk innebär företaget? Olika företagsformer Enskild näringsverksamhet Handelsbolag (HB), kommanditbolag (KB) Aktiebolag (AB) Ekonomisk förening Färgsätt som i boken. På varje bild ska det stå: Goodwill företagsekonomi 1 Blockets namn kapitelnr + kapitelnamn Bilderna har jag lagt in som förslag. Byt om du vill och placera dem som så som du tycker blir bäst på sidan.

3 Enskild näringsverksamhet
KAPITEL 4 Enskild näringsverksamhet En ägare. Obegränsat ekonomiskt ansvar, ägaren riskerar sin privata ekonomi. Ägaren skattar själv för vinsten. Krävs inte ett visst startkapital. Färgsätt som i boken. På varje bild ska det stå: Goodwill företagsekonomi 1 Blockets namn kapitelnr + kapitelnamn Bilderna har jag lagt in som förslag. Byt om du vill och placera dem som så som du tycker blir bäst på sidan.

4 Handelsbolag (HB) Handelsbolag (HB) Minst två delägare.
KAPITEL 4 Handelsbolag (HB) Minst två delägare. Obegränsat solidariskt ansvar. Ägarna skattar själva för vinsten. Krävs inte ett visst startkapital. Juridisk person (företaget kan stämmas i domstol och ingå avtal). Kommanditbolag (specialform) har minst en ägare med obegränsat ekonomiskt ansvar (komplementär) övriga delägare kan ha begränsat ansvar (kommanditdelägare). Färgsätt som i boken. På varje bild ska det stå: Goodwill företagsekonomi 1 Blockets namn kapitelnr + kapitelnamn Bilderna har jag lagt in som förslag. Byt om du vill och placera dem som så som du tycker blir bäst på sidan.

5 Aktiebolag (AB) En eller fler ägare. Begränsat ekonomiskt ansvar.
KAPITEL 4 Aktiebolag (AB) En eller fler ägare. Begränsat ekonomiskt ansvar. Företaget skattar för vinsten och ägarna för eventuell aktieutdelning. Krävs ett visst aktiekapital (i privata aktiebolag kronor). Juridisk person. Företaget måste ha en styrelse. Färgsätt som i boken. På varje bild ska det stå: Goodwill företagsekonomi 1 Blockets namn kapitelnr + kapitelnamn Bilderna har jag lagt in som förslag. Byt om du vill och placera dem som så som du tycker blir bäst på sidan.

6 Corporate Social Responsibility – CSR
KAPITEL 4 Corporate Social Responsibility – CSR Företagens sociala ansvar Miljöfrågor för att skapa en långsiktigt hållbar utveckling. Motverka alla former av diskriminering. Skapa bra arbetsvillkor för de anställda. Färgsätt som i boken. På varje bild ska det stå: Goodwill företagsekonomi 1 Blockets namn kapitelnr + kapitelnamn Bilderna har jag lagt in som förslag. Byt om du vill och placera dem som så som du tycker blir bäst på sidan.

7 Hållbar utveckling Färgsätt som i boken. På varje bild ska det stå:
KAPITEL 4 Hållbar utveckling Färgsätt som i boken. På varje bild ska det stå: Goodwill företagsekonomi 1 Blockets namn kapitelnr + kapitelnamn Bilderna har jag lagt in som förslag. Byt om du vill och placera dem som så som du tycker blir bäst på sidan.

8 Olika sätt att dela in företag
KAPITEL 4 Olika sätt att dela in företag Verksamhet Ägande Storlek enmansföretag mikroföretag små företag medelstora företag stora företag Färgsätt som i boken. På varje bild ska det stå: Goodwill företagsekonomi 1 Blockets namn kapitelnr + kapitelnamn Bilderna har jag lagt in som förslag. Byt om du vill och placera dem som så som du tycker blir bäst på sidan.


Ladda ner ppt "Företagsformer och mer om företag"

Liknande presentationer


Google-annonser