Integrationsplats 2007-2008 För ett mänskligare och tryggare Göteborg.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
”Jag är vinden som blåser”
Advertisements

Mål med samverksanssystemet
Välkomna till Förskolan Lodet
Det problemorienterade föräldrasamtalet Hur reagerar du själv när du ska få veta något jobbigt?  Ni kan till exempel föreställa.
Nulägesanalys genom frågor
Vi karlar får alltid höra om “reglerna” som gäller från våra kvinnor
Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Säker i butik Gratis utbildning på Internet
Barnanpassad utredning
•Vill du vara med och lösa case från organisationer inom ditt ämnesområde? Vill du testa dina kunskaper mot en möjlig framtida arbetsgivare? Tävla med.
Metodstöd.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
ARBETSGIVAREN                                        Som arbetsgivare har du ett lagstadgat ansvar för att ta tillvara dina medarbetares arbetsförmåga.
Förhandling MBL Och Samverkan.
 För att få kunskaper om arbetslivet  Förstå vad det betyder för människan och samhället att arbeta.  Lära sig om att få vara med och bestämma och.
Skapa ideala kundprofiler
- nyckeln till framgång mellan skola & näringsliv
Högtidstal Retorik.
FORTUNA FF – P95 Spelarbarometer. Spelarbarometer – Fråga 1 1.Vilken 1.Vilken är din målsättning med fotboll? 1.Har ingen 2.Träffa kompisar 3.Hålla mig.
Servicekunskap Lektion 1 s 7-14
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)

Samtalet På Arbetsplatsen.
Så gör du.  Namn  Arbetsplats/Yrke  Fritidsintresse   En bra bok/film 5 SNABBA Kaffe – The Bil –
Praktisk arbetslivsorientering
Arbetsförmedlingen Alla människor som söker jobb har något att bidra med på arbetsmarknaden.
Utlandsstudier för I:are
Stödpaket och sponsring IK Bolton handbollsklubben med glädje och utveckling  IK Bolton är Stockholms största handbollsklubb och vi har.
Hur bör samhället organiseras
Att skriva en artikel.
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
ERGONOMI Vad är det?.
STUDIEMILJÖ Nu har du kommit till modul 2. Den handlar om din studiemiljö. Hur mycket har du egentligen tänkt på din fysiska studiemiljö? Har du funderat.
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Att införa PAtientens Primärvårdsjournal - PAP. Vid övergången - sammanfattningsvis: De fastställda sökorden läggs på maskinell väg in i sökordsregistret.
Instruktioner BF12A – BF12B
Att rekrytera ledare - hur gör man egentligen. …om ledarrekrytering Fundera över vilka ni vill ha som ledare. Om ni inte vet vilka ledare ni vill ha,
Workshop inför Projektet
Utveckla din organisation - ska du anställa? -. Fundera kring Vad vill du ha hjälp med? Hur kan du beskriva det du behöver så att det lockar rätt kompetens?
Debattera.
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Hammarö Särskilt boende.
Göteborg Distriktlagsverksamhet. Varför är vi här? INSPIRERA!! VINNA TV-PUCKEN!!
Information från godkända utförare inom familjerådgivning i Ekerö kommun Psykoterapimottagningen Samtalshuset i Mälardalen AB Kontaktinformation: Jane.
Göteborgs stad Biskopsgården Utredningsgruppen BL/CB Det berättas om en folkstam på en söderhavsö att när kapten Cooks skepp seglade in i deras.
Kommunikation för yrkesverksamma -vad händer i mötet mellan människor?
Praktisk arbetslivsorientering
Personligt Brev ”Berätta om dig själv!”.
Arbete med avsnittet pågår Utdrag ur utkast Kenneth Flood Alf Susaeg utdrag#1.
Logoped Lena Nilsson Logoped Elin Berglund
Hur gör man en debattartikel?
Elisabeth Ingesson, Kalmar Läns Landstingsavdelning 097
Framtidens löner. Vi bygger framtidens löner Vi vill: Ständigt förbättra lönevillkoren på vår arbetsplats Vi som medlemmar bestämmer hur Ta chansen att.
Anställningsintervjun
Eller som den allmänt kallas Serviceassistentutbildningen Funktionshindrades rätt till arbete 1 Projektets namn.
Jobbskuggning 8A och 8B Vecka 17 mån och tis 20 och 21 april 8C och 8D
Välkommen till utbildning som yrkesföreläsare! Vad gör Tria Trias samarbete med ST, SKTF och Unionen Yrkesföreläsningar Ditt uppdrag Hur går det till?
BILD 1 1. Frågeställningar - underlag för diskussion med offentliga myndigheter Hur ser arbetskraftsförsörjningen ut i er kommun under de närmaste 20 åren?
Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv.
Annonsanalysen.
VANLIGA STUDIEFRÅGOR med studie & yrkesvägledare Som studie & yrkesvägledare arbetar vi med att vägleda mot ett yrkesmål. Det kan innebära att vi tittar.
Attraktiv Hemtjänst Deluppdrag Införa välfärdsteknologi Max Domaradzki.
Vad tycker du? När man diskuterar berättar man vad man tycker om något. När jag tycker något har jag en åsikt. Ett finare ord för att säga något är att.
PROJECT NO – UK/13/LLP-LdV/TOI-624
BEANS NÖJD KUND INDEX 2015 Resultat från webbenkät.
Nu ska jag/vi jobba smartare. Hur gör man då?
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
Bild 1 EXAMENSARBETET KANSKE STARTEN PÅ DIN NYA KARRIÄR…
Workshop Arbetsplatslärande.
Presentationens avskrift:

Integrationsplats För ett mänskligare och tryggare Göteborg

Ett uppdrag från Göran och Jan: ”För ett mänskligare och tryggare Göteborg för alla måste invandrarna inlemmas i gemenskapen och deras kapacitet och möjligheter tas till vara. De har mycket att ge. Du kan hjälpa till. Vi förväntar oss av dig och din arbetsplats att ni ställer integrationsplatser till förfogande för att nå målet ett bättre göteborgssamhälle. Tack för just ditt engagemang!” Göran Johansson (s) och Jan Hallberg (m)

Integrationplats? En språkpraktikplats för en invandrare som med rätt kompetens kan få vara på rätt arbetsplats och få öva sin ”yrkessvenska” och samtidigt få lära sig våra koder seder och bruk, inlemmas i vår gemenskap och parallellt gå i skola och lära sig svenska.

Var? Bland alla de yrken som finns representerade ute på Göteborgs arbetsplatser bör det inför framtiden finnas minst 3000 olika integrationsplatser för att kunna tillvarata arbetskompetensen som kommer till Göteborg från hela världen.

Vi söker arbetsplatser som kan ställa integrationsplatser till förfogande baserade på samma krav, önskemål, möjligheter, yrkeskompetenser och kvalifikationer ni ställer på era övriga medarbetare.

Vad krävs? Att er arbetsplats ställer upp med integrationsplats och handledare ett par timmar i veckan. Handledarutbildning erbjuder vi kostnadsfritt.

Vad får ni? En ”extra medarbetare” med rätt kompetens som läser svenska i skola men som parallellt med sina studier kan arbeta hos er allt från ett par timmar i veckan till ett par dagar i veckan och får i utbyte tillbaka träna sin ”yrkessvenska”.

Hur länge? Allt bygger på era möjligheter att kunna ta emot integrationsdeltagare. Inlärningshastighet och språkprogression är olika för alla människor och en del blir klara snabbare än andra. Med andra ord tar det olika lång tid men grundregeln är att så länge det fungerar och följer deltagarens studieplanering fortsätter ni.

Rätt man på rätt plats! Ni talar om för oss vilka olika yrken ni har på er arbetsplats. Ni beskriver de krav, önskemål, möjligheter, yrkeskompetenser och kvalifikationer etc som ni ställer på dessa yrken precis som med era övriga medarbetare. All information läggs sen i en databas för att underlätta för kompetensmatchning.

Integrationsplatsbanken Databasen där medverkande arbetsplatser i Göteborg läggs in och blir till Integrationsplatser. Ju mer beskrivande information ni lämnar i databasen om yrkena på er arbetsplats desto bättre kommer urvalet från kompetensmatchningen att bli. Genom databasen kan matchningen göras så att rätt deltagare snabbare kopplas till rätt arbetsplats.

Kompetensmatchning Invandringen till Göteborg sker löpande och utbildningsanordnarna har som uppgift att undersöka och validera de kunskaper och kompetenser som kommer hit. Med den insamlade informationen som underlag kompetensmatchas deltagare till rätt integrationsplatser via Integrationsplatsbanken. När rätt kandidat finns tillhanda tillfrågas er arbetsplats.

Vem kommer? Innan det kommer någon till er arbetsplats tar någon av utbildningsanordnarna kontakt med er. Därefter bestäms ett möte så ni får träffa matchad deltagare. Stämmer förutsättningarna överrens tecknas avtal. Men som i alla bra världar - blir det fel kan alla parter givetvis avbryta omgående. Tanken är att så länge det fungerar för er båda fortsätter ni. När det fungerar för er och för integrationsdeltagaren – då fungerar det för Göteborg!

Kostar det något? Nej det kostar inget och integrationsdeltagaren är försäkrad. Om det krävs skyddskläder eller dylikt får er arbetsplats ansvara för det.

Integrationsplatsen är oerhört viktig för vårt framtida samhälle. Den hjälper också integrationsdeltagare att snabbare kunna lära sig det svenska språket, våra koder, våra seder och bruk ute på en arbetsplats och kan därigenom snabbare komma till egenförsörjning. Integrationsplatsen kan också vara ett sätt för er att prova och kanske finna en ny bra och kompetent medarbetare!

Ta kontakt med: Alexander Leiva eller Bengt Lundahl Integrationsplatssamordning Göteborgs Stad Vuxenutbildningsförvaltningen /

I samarbete med ABF AcadeMedia Eductus Competens Folkuniversitetet Lernia Studium SVEAS