Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad tycker du? När man diskuterar berättar man vad man tycker om något. När jag tycker något har jag en åsikt. Ett finare ord för att säga något är att.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad tycker du? När man diskuterar berättar man vad man tycker om något. När jag tycker något har jag en åsikt. Ett finare ord för att säga något är att."— Presentationens avskrift:

1 Vad tycker du? När man diskuterar berättar man vad man tycker om något. När jag tycker något har jag en åsikt. Ett finare ord för att säga något är att uttrycka något.

2 Interaktion= Diskutera tillsammans
Det är viktigt att både fråga vad den andra tycker och att svara på den andra personens frågor. Det är också viktigt att förklara varför man tycker så!

3 Hur kan jag ställa frågor?
Vad tycker du om…. Vad anser du om… Vilken är din åsikt om…. Ibland kan man säga Vad tänker du om….

4 Ord att använda när du diskuterar och interagerar
När jag vill uttrycka en åsikt: Jag tycker att ……… eftersom…… Jag menar att……….därför att…… Min åsikt är att…….. för att…. Jag anser att………. därför att

5 När man är av samma åsikt
Ja, det stämmer. Det är sant. Precis. Det tycker jag med. Det håller jag med om. Just det. Eventuellt kan man fortsätta med en motivering (förklaring)…

6 När man är av en annan åsikt
Nej, det stämmer inte. Det tror jag inte. Jag håller inte med dig. Där har du nog fel. Det tycker inte jag. Eventuellt kan man fortsätta med en motivering (förklaring)…

7 Kaffe

8 Cykla

9 Rökning

10 Katter

11 Regn


Ladda ner ppt "Vad tycker du? När man diskuterar berättar man vad man tycker om något. När jag tycker något har jag en åsikt. Ett finare ord för att säga något är att."

Liknande presentationer


Google-annonser