Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

- Stycken, objektiv, svåra ord

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "- Stycken, objektiv, svåra ord"— Presentationens avskrift:

1 - Stycken, objektiv, svåra ord
Utredande text - Stycken, objektiv, svåra ord

2 Stycken Använd ett stycke för inledningen, ett för varje ny källa du presenterar och ett för avslutningen. Exempel: Problemet med avgaser är något som vi länge har diskuterat…. Enligt en artikel på Aftonbladet.se så släpper svenskar ut mest avgaser per person. I en forskningsrapport från professor Andersson så kommer jorden att dö om… Det är ingen tvekan om att jorden kommer dö om vi inte gör något. Mitt förslag är att vi höjer priset på bensin eftersom det leder till att färre har råd att köra och det i sin tur leder till att det släpps ut minde avgaser.

3 Objektiv Det betyder att du är neutral. Alltså att du inte har någon åsikt om ämnet. Du ska skriva objektivt enda till slutet där du får ha egna åsikter om en lösning. Problemet med avgaser är något som vi länge har diskuterat…. Enligt en artikel på Aftonbladet.se så släpper svenskar ut mest avgaser per person. I en forskningsrapport från professor Andersson så kommer jorden att dö om… Det är ingen tvekan om att jorden kommer dö om vi inte gör något. Mitt förslag är att vi höjer priset på bensin eftersom det leder till att färre har råd att köra och det i sin tur leder till att det släpps ut minde avgaser.

4 Svåra ord Om din text innehåller svåra ord så försök förklara dessa. Antingen direkt i texten eller genom en fotnot. Exempel: Problemet med avgaser är något som vi länge har diskuterat…. Enligt en artikel på Aftonbladet.se så släpper svenskar ut mest avgaser per captita. Per capita är samma sak som per person. I en forskningsrapport från professor Andersson så kommer jorden att avlida om… Det är ingen tvekan om att jorden kommer dö om vi inte gör något. Mitt förslag är att vi höjer priset på bensin eftersom det leder till att färre har råd att köra och det i sin tur leder till att det släpps ut minde avgaser. 1 1 -.Avlida betyder dö.


Ladda ner ppt "- Stycken, objektiv, svåra ord"

Liknande presentationer


Google-annonser