 Service Systemet Strukturella Förslag Sveriges Servicekonference.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Lokal evidens - Loke En modell att använda för lokal uppföljning av till exempel missbruks- och beroendevården.
Advertisements

Ett projekt som leder Ulricehamns kommun in i en lärande organisation - en organisation som är flexibel, tar till vara erfarenheter och utvecklas i takt.
Barns psykiska ohälsa – ett prioriterat arbete
Nulägesanalys genom frågor
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Från idé till lönsamt företag. 2. Från idé till lönsamt företag 3. Definitionen av Mentorskap för ALMI •Mentorskap är en ömsesidig relation där båda.
Mathias Roos – Strateg Region Blekinge
Roller för ledning och styrning av verksamhetsövergripande processer
Margaretha Lindbäck Jämte som blivit Rospigg 22 år i jämställdhetsarbetets tjänst Tror på systraskap och samarbete Möjlighetsinriktad Verkar lokalt, regionalt.
Resultat Vi kan konstatera att de framgångsfaktorer och de insatser vi genomfört gjort skillnad. Personen ifråga har fått ett jämnare humör. Enligt diagrammet.
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
Utvärderingar av föregående programperioder visar:
Systemkarta.
PMI Plus, minus, intressant
Processorienterat förbättringsarbete
Kvalitetsarbete Lindängehus förskola.
Nationell strategi för eHälsa och Socialstyrelsens roll
Läroplansträff förskolan - betydelse av förhållningssätt och syn på barn för att lyckas med pedagogisk dokumentation Välkomna!
Kvalitetsdialog KB, den regionala biblioteksverksamheten och biblioteksplaner.
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 RKG 2 juni 2010.
Imorgon tänkte jag bjuda på något gott att äta. Ni får välja
Ambassadörsutbildning för dig som ska prata om IdrottOnline Version: beta
Förhandstitt på klubbens excellensprocess Följande bilder används under en CEP- kurs.
BILDA + SENSUS SENSUS + BILDA. Beslut och vision Utgångspunkter för en vision -att möta en omvärld i förändring -tillsammans är vi så mycket mer -utgångspunkter.
Projekt Region 2015 November 2012 till juni 2013.
Föräldraråd
Regionala arbetsgruppen-cancerrehabilitering
Nordiska Styrelsens uppdrag Styrelsen anser sig ha ett uppdrag från medlemmarna och SKK att verka för gemensamma Nordiska regler Det föreligger inte något.
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
om strategisk påverkan och lärande utvärdering Västsverige mars 2010
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
Läroplansträff Välkomna!.
Systematiskt kvalitetsarbete i våra kommuner
Projektledning.
INNEHÅLL Vad är en biotopdatabas? Varför behövs den? Vad gör projektet idag och vad är målet?
PROJEKTARBETE 2010 – 2011.
Kvalitetsarbete med internetbehandling i reguljär vård Viktor Kaldo, leg psykolog, Docent Utvecklingsansvarig Psykiatri Sydväst.
Skolutveckling via digitala medier
Mervärden och aha-upplevelser
TraditionsBoks Workshop
Nätverk kursplanepiloter
Intern kommunikation och externa påverkansstrategier
RUS- Internat Kilsbergen Fokus år 2011 Strategimallar – enkätsvar (kartläggning av målområdena) Sätta en grund för organisationen/rollerna – möten.
Strategiska perspektiv på verksamheten
Förenkla för företagen Företagsträffar Hösten , 9 och 11 november, Malmö.
Lunds universitet / Samordnat IT-stöd vid LU / Oktober 2009 NETinfo Samordnat IT-stöd vid LU Johnny Nilsson, PL Birgitta Lastow, bitr. PL Anders.
Kommunens hantering av styrdokument Redovisning Kommunfullmäktige
Beredningsprocessen vid förslag till nya Nationella riktlinjer och Nationell utvärdering.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar
Barn och ungas rättigheter BRÅ
Sara Nyberg, ECE/Lärande Dan Borglund, ECE/Lärande
Leda Avdelning Leda Kår Ditt Personliga Ledarskap
Synpunkter och klagomål kontra erfarenheter och upplevelser? Om vi tar emot patienter och personals erfarenheter och upplevelser som synpunkter och.
Projektledarträning. Målsättning / Önskat utfall Deltagarna/teamet har en gemensam uppfattning avseende sina egna och gruppens styrkor och svagheter i.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Pedagogiska året Vattentornet 15/16
Riskanalys i patientsäkerhetsarbete
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
Framtidskartläggning
Regeringsuppdraget Nationell informationsstruktur för vård och omsorg Monica Winge Socialstyrelsen.
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD. Bakgrund till Mottagningsteamet - Behov av insats, där parterna samverkar i gemensam lokal. - Individen ska inte behöva besöka.
Gemensam APT Förskolorna i Svedala
Trygg hemma Förstärkt samarbete i öppenvård Arbetsgrupp träff 2
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Risk- och sårbarhetsanalyser
Ledningens genomgång: Informationssäkerhet Mall där allt underlag finns i denna presentation Datum 2018-XX-XX.
Förbättra klubbkvalitet
METOD Strategisk kompetensförsörjning
Presentationens avskrift:

 Service Systemet Strukturella Förslag Sveriges Servicekonference

 Önskat Resultat av denna Workshop • Att vi har gett en enkel överblick av de struktuella förslagen • Att vi gått igenom de förändringar som, mest sannolikt, är relevanta för Sverige • Att vi kunat besvara så många frågor som möjligt

 BakgrundProjektet • NAWS omstrukturerats i slutet av 90- talet, men vi har inte sett över vår lokala service med en helhetssyn – förren nu • Nuvarande struktur utformades före de Tolv koncepten antogs år 1992 • Vår förhoppning är att ett system som bättre förkroppsligar principerna i våra Tolv Koncept

 Grundläggande Principer Syfte-Drivet Flexibelt Geografiskt Avgränsat Grupp-Fokuserat Kollaborativt samarbetsvänligt/gemensamt

 delarna i ett effektivt system

 Sverige & de Föreslagna Strukturella Förändringarna

 Stat/Nationella Service Organ Relevans för Sverige: • Mer relevant för USA där regionala gränser oftast inte är statliga gränser idag • Ingen strukturell förändring på nationell nivå, dock möjligtvis förändringar i våra processer • Det senaste förslagsutkastet, ger oss en bild av de första tankarna kring Processer

 Mellanligande Organ Relevans för Sverige • Kommer sannolikt inte vara relevant till en början • Fyller utrymmet mellan serviceorgan, som ett dragspel, när det behövs på grund av täthet, avstånd eller språk. • Baserat på behov: Stort antal LSEs i ett land, eller geografiska-/språkbarriärer

 Fokuserad lokal sevice Vår nuvarande DSK har till uppgift att tillhandahålla både gruppstöd och lokal service. I dessa förslag skulle de lokala insatserna delas: • Grupp Stöd Enhet, GSE : ägnas helt åt att ge stöd till lokala grupper • Lokal Service Enhet, LSE : ägnas helt åt att tillhandahålla lokal service. Är där det är möjligt även geografiskt definierade. (tex. Kommun, Stad)

 Lokal Service Relevans för Sverige • Denna nivå kan vara mest relevant för Sverige: Både Struktur- och Processförändringar för vad som idag är Distriktsnivå. • Grupp Stöd Enhet: diskussion- och stödforum för grupp frågor • Vanligtvis flera GSEs för en enda lokal serviceenhet. Bygger på grannskap/ närliggande grupper.

 GSU/LSU Options

 Lokal Service Relevans för Sverige • Lokal Service Enhet: Planeringsmöten kvartalsvis med alla närvarande; grupprepresentanter, projektgrupper, samordnare, LSE admin, delegater till nästa nivå • LSE Admin: Kan vara en "Lokal Service Styrelse" som träffas varje månad och har uppsikt över projekt och arbetsgrupper

 Processer: Den Viktigaste Förändringen

 Exempel på Processer Kommunikation Att dela information och idéer med varandra. Bli bättre på att använda verktyg och sammankoppla kommunikation och planering Ledarskap Att identifiera ledarskapspotential, utbildning, mentorskap, att effektivt använda erfarna ledare Planering Att fastställa de faktiska behoven, att sätta särskilda mål, bedöma och tilldela resurser, övervakning och justering Beslutsfattande Att arbeta tillsammans för att fatta beslut genom konsensus där så är möjligt, att tillämpa delegering och ansvarsskyldighet. Informations Hantering Samla in, bevara och förmedla information efter behov.

 Tidslinje för arbetet • Just nu ett 4-årigt projekt som avslutas på WSC 2012 • Vid WSC 2012, planerar vi att erbjuda ett antal "agreements in principle” utifrån den riktning som vi har diskuterat oss fram till. • Vi kommer att föreslå ett projekt att fortsätta detta arbete inför cykeln

 Service System Projektet Om ni vill hålla er uppdaterade och involverade i Service System Projektet, besök hemsidan: