Utvärdering av system för styrning, uppföljning och kontroll

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
VM Drift och Underhåll En Internationell tävling för väghållning Björn Eklund.
Advertisements

EBP-cirkel 3: En lärande organisation BESÖKSADRESS: RÅDHUSGATAN 72, ÖSTERSUND
SIQs MODELL Uppskattad tidsåtgång: 30 minuter Till avsnittet tillhör ett test som tar ca 10 minuter att genomföra 2.
Alf Nilsson1 Nationellt likvärdig utbildning Utgångspunkten för skolans uppdrag och beslutad ansvars- fördelningen är kravet på en nationellt.
Barn- och Utbildningsförvaltningen/Slagstaskolan God kommunikation hem och skola – en framgångsfaktor.
Hållbar upphandling för en hållbar utveckling. Vårt uppdrag Landsting och regioner bedriver sina verksamheter så att de främjar en hållbar utveckling.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
PBL-projekt Bygglov. Processkartläggning Kartläggning Hur jobbar vi idag? Struktur och dokumentation Dokumentera arbetsflöden Dokumentera rutiner Kunskapsöverföring.
SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Redovisning Case november 2015.
Grupputvecklingssamtal GUS Dokumentet har utarbetats efter att chefer i LiV efterfrågat en metod för att genomföra utvecklingssamtal i grupp. Gruppen ges.
TPI workshop. Team Pro Inventory Inledning Syfte Att få en tydligare bild av och diskutera hur väl teamet/arbetsgruppen samarbetar och interagerar. Mål.
Vad är evidensbaserad praktik? Evidensbaserad praktik (EBP) är integreringen av bästa forskningsstöd med professionell praktisk erfarenhet och klientens.
Träningsplanering Vinnare i långa loppet. Varför träningsplanera? Effektivisera sin träning Få vardagen att fungera Rätt träning vid rätt tidpunkt.
Psykosocial arbetsmiljö: Stressad doktorand
Psykosocial arbetsmiljö: Medarbetarundersökning
Psykosocial arbetsmiljö: Hög arbetsbelastning, grupp
Övergripande ambition boendes inflytande och delaktighet
Temautbildning Arbetsmiljö
Styrmodell.
Attraktiv Hemtjänst Välkommen till introduktion
Uppdrag, roller och ansvar
Lönebildning inom friskolorna
Krisberedskap – för social hållbarhet
SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE
SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE
Samordnad Individuell Plan - Hur enkelt kan det bli?
Fördjupad utvärdering 2015 Nuläge, vad händer framöver, regionala inspel Ann Wahlström Naturvårdsverket 10 december 2014.
Kritiskt förhållningssätt
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.
Gymnasiearbete 100 p.
LUP Mål 3 Satsning på kompetensförsörjning
Tidiga dialoger kan öka bostadsbyggandet
Nätverk för lärare på fritidshem
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Johan M. Sanne Lisa Schmidt
Kommunernas och Landstingens Arbetsmiljöråd (AMR)
Utvärdera för framtiden ...mer än ParaGå
Hjälpmedelsförskrivning
Digital signering av hälso- och sjukvårdsåtgärder
Tillsyn förskola, pedagogisk omsorg
Folkhögskolans allmänna kurs och SeQF
Vi gör Sverige rikare genom att få människor och företag att växa
Metod för utvecklings-arbete
Ett samarbete mellan biologi, BILD och idrott och hälsa
Skyddsombud i Vision
Vad är ett system? "Ett system är ett nätverk av ömsesidigt beroende komponenter (fristående uppgifter, människor eller processer) som arbetar tillsammans.
Kompetensförsörjnings-processen
Program 16,30 – 16,45 Inledning Göran J och Per S
Samordning av miljöinformationsförsörjning Inte nytt men ”nystart”
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Schyst offentlig upphandling
Kunskapsprocessen Spånga Grundskola
Systematiskt kvalitetsarbete
Introduktion till systematiskt kvalitetsarbete
Projekt implementera Kvalitetssäkring/utveckling
Introduktion till systematiskt kvalitetsarbete
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Intern kontroll FÖR FÖRTROENDE, TRYGGHET OCH UTVECKLING
Arbetsmiljöläget 1989.
Hållbar utveckling måste vara
Dokumentera rätt i vården
Revisionsredogörelsen 2017
Gymnasiearbete 100 p.
Nämndernas/styrelsernas utvärdering av arbetet med budget 2005
”Från bokföring och information i grundsystemen via styrkorten i Balansen till analys och styrning med hjälp av Rappet samt systematiskt kvalitetsarbete.
Vad är strategi? En karta som utstakar val och väg för organisationen
Ansvars och rollfördelning
Livsmedelsverkets syn på livsmedelskontrollen i Sverige Helena Storbjörk Windahl Avdelningschef Styrning och uppföljning.
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Kontinuitetshantering
Presentationens avskrift:

Utvärdering av system för styrning, uppföljning och kontroll 2019-05-02 Utvärdering av system för styrning, uppföljning och kontroll

Bakgrund Riktlinjen för styrning, uppföljning och kontroll ställer krav på att nämnden årligen lämnar en bedömning om systemet för styrning, uppföljning och kontroll fungerar på ett säkert sätt.

Vad menas med system? Arbetssätt, arbetsformer, processer Organisationsstruktur Roller och ansvar, delegeringsordning och beslutsvägar Rutiner, arbetsbeskrivningar Mätsystem och mått Stödsystem (IT, kompetensförsörjning, ekonomistyrning m.fl.) Organisationskultur, värderingar, gemensamma förhållningssätt

Ett effektivt system stärker organisationens förmåga att… identifiera och prioritera det mest väsentliga (aktiviteter för måluppfyllelse, utvecklingsbehov, brister, risker) agera åtgärdsinriktat, hantera problem hålla en konsekvent linje i styrningen (att det vi planerar slår igenom i det vi genomför, att vi följer upp det vi har planerat och att vi förbättrar det som uppföljningen visar behov av) återföra information på ett effektivt sätt genom organisationens olika nivåer

Resultatet visar att SDN Östra Göteborg har högt förtroende för förvaltningen i frågor kring planering, genomförande och uppföljning och även förvaltningens arbete med riskhantering och arbetet med att upprätta en internkontrollplan och åtgärdsplan.

Finns en del obesvarade frågor/ kan inte svara på frågan 17 svar ( nämnden) 18 svar (FSG ihop med förvaltningsledningen)

Ledningen visar, med sitt personliga agerande, att efterlevnad av förhållningssätt, regelverk och överenskomna arbetssätt är en självklarhet. En kommentar nämnden: Högsta ledningen ja, tveksam till hela organisationen.

1. Ledningen har ett väl fungerande arbetssätt för att identifiera situationer där det finns risk för oetiskt eller annat oönskat beteende. 2. Ledningen vidtar aktiva åtgärder för att minska risken för att händelser, som oetiskt eller annat oönskat beteende, inträffar.

1. Ledningen verkar aktivt för att det ska finnas ett kommunikativt klimat i organisationen och uppmuntrar till tidig och öppen dialog. 2. Ledningen har ett väl fungerande arbetssätt för att nämnden ska få relevant information, så att nämnden kan ta sitt ansvar för att planera verksamheten.

Organisationen har ett systematiskt arbetssätt för att identifiera och ta hänsyn till behov och förväntningar hos dem verksamheten riktar sig till. En kommentar FLG och FSG Ja, men det behövs utvecklas.

1.Informationen om behov och förväntningar hos dem verksamheten riktar sig till, arbetas in i planeringen för nästa period på ett tillfredsställande sätt. 2. Uppföljningen fokuserar på det som är väsentligt för att bedöma måluppfyllelse och förmåga att utföra grunduppdrag.

1. Ledning arbetar aktivt med riskhantering. 2 1. Ledning arbetar aktivt med riskhantering. 2. Organisationen har upprättat en intern kontrollplan.