Villkor och förutsättningar för Vetenskapsrådets bidrag

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Hälso- och sjukvårdslagen (HSL)  1§ Med hälso- och sjukvård avses i denna lag åtgärder för att medicinskt förebygga, utreda och behandla sjukdomar och.
Advertisements

Lathund för administratörer  Stadiumteamsales.se, hur man beställer.
Exjobbsinformation för EI studenter V12 Arbetsrutiner: studieinformation/Examensarbete// Sök intressant projekt Använd.
Sv Aktuellt i antagningen Erik Kyhlberg.
Mottagande av asylsökande Mars Hur arbetar Migrationsverket med asylsökande och flyktingar? Tar ut och hjälper kvotflyktingar att komma till Sverige.
LSS och SoL Jenny Ahlqvist och Cecilia Wallgren SDF Majorna-Linné.
Ö PPEN FRÅGESTUND 16 SEPTEMBER L3SUPPORT-434: Beskrivning av utbildning för sökandewebben Jag hittar ingen möjlighet i innevarande MIT-miljö att.
Information om stöd till företag Länsstyrelsen Västernorrland Margit Bäckman.
1 Patientlagen 1 januari Varför införs en patientlag? Lagen ska: -stärka patientens ställning -skapa förutsättningar för delaktighet och självbestämmande.
Information om stöd till företag Länsstyrelsen Västernorrland Magnus Karlsson Sektionschef näringslivssektionen.
Nya överenskommelser med finansiärerna om finansiering av indirekta kostnader Bakgrund, regleringsbrevets nya instruktioner: ”Universitet och högskolor.
Information om datasystem för vård och omsorg
Forskningsetik – läkaretik
Privata medel- kontaktmannens hantering Uppdaterad
En hållbar organisation
Njörður Sigurðsson, avdelningschef för tillsyn och rådgivning
Mellan-/ Slutrapport Produktionsincitament för den audiovisuella branschen Utländska finansieringsmottagaren Diarienummer Produktions namn Rapporteringsperiod.
Barnets bästa i främsta rummet
Taltidning till fler 16 mars 2017 Götabiblioteken.
Avbrott i nätinfrastrukturen på US
Budgetprocessen Skattetillväxt:
Ekonomisk redovisning och rapportering för år
Nya föreskrifter och allmänna råd om läkemedelshantering
3.1 Hur se uppgifter/besök från andra vårdgivare?
APL info åk 1 Arbetsförlagt arbete.
Föreslagna ändringar från Naturvårdsverket i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära lägen Peder Seidegård Länsarkitekt.
Annonsering av anställningar via Reachmee
Patientlagen ger utökad valmöjlighet
Personec 17.2 Uppgradering
Regler för upphandling
Nätverk för lärare på fritidshem
Tandvårdsförmåner - det statliga tandvårdsstödet
Lathund-Ladok-95-Studiedeltagande
Välkomna, nu börjar vi! Nina Frid Susanna Höijer handläggare handläggare.
Partsgemensam information till dig som medarbetare
Anläggningsarrenden
Information om ideella föreningar
Lathund för inskrivningsärenden
Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen fyrbodal.indra2.se
Ung Cancer - Medlemsundersökning 2017, Närstående
Inte bara språk Skolverket, Piotr Koscielniak
Information från Försäkringskassan till Steg-ett ut utbildningen april Välkomna.
Regeringens tilldelning 2018
Ifyllande av personlig tidbok
Förskrivarutbildning Hjälpmedel vid rörelsenedsättning
Branschrådet för spårväg och tunnelbana den 17 maj 2018
Kommersiell hyresrätt II
Upphandlingsprocessen
Nummerbyggnation & nummerbyggnationshjälp
Förskrivarutbildning Kommunikations- och kognitionshjälpmedel
Bakgrund Största förändringen av sjukförsäkringen på 16 år
Marie Holmberg och Maria Grahn Sillén
Lathund för hantering av kontrakt, externfinansiering, i Public 360°
Referensgrupp
Forskningsetik – läkaretik
Linköpings universitet
NY BESTÄLLNINGSPORTAL I JIRA - LADOKBESTÄLLNING
Hållbar utveckling måste vara
Idéburet offentligt partnerskap (IOP)
Gymnasiedagarna & Future Skills 2019
Tilläggsbelopp 2019 Maria Fällman
En genomsnittlig svensks utsläpp – 11 ton CO2/år
Utveckling och samordning av virkesmätningen
Lag (2017:310) om framtidsfullmakter
Saker att ta upp… Skärpning av reglerna omkring MKN vatten
I Anteckningarna finns kommentarer till bilderna.
Innehåll Förväntat deltagande på individuellt tillfälle 1-2
En genomsnittlig svensks utsläpp – 11 ton CO2/år
Skapande skola-redovisningar 2018/19 Sändningen börjar kl
Samordningswebbinarier om Skapande skola
Presentationens avskrift:

Villkor och förutsättningar för Vetenskapsrådets bidrag VaD gäller egentligen? Villkor och förutsättningar för Vetenskapsrådets bidrag Teresa Ottinger Maria Thuveson

Förutsättningar för ansökningar och bidrag Villkor för att ansöka Villkor för beviljade bidrag Vetenskapsrådets generella villkor för bidrag till forskning Särskilda villkor för bidrag Offentlighet etc Bakgrund: Informera dig om vad som gäller om du ska söka bidrag Alla bidrags från Vetenskapsrådet är förenade med villkor – generella gäller alla, särskilda är utlysningsspecifika

Villkor för att ansöka: Regler vid flera bidrag och ansökningar Godkänd medelsförvaltare Kostnader och bidragsbelopp Medverkande forskare Rätt bidragsform Att skicka in en ansökan är inte öppet alla – villkor även för detta.

Signering av ansökan Signering bekräftar bl.a: projektledaren vid registrering av ansökan företrädare för medelsförvaltaren via Prisma inom 7 dagar. Signering bekräftar bl.a: Korrekta uppgifter i ansökan Bisysslor och kommersiella bindningar angetts Inte fällts för oredlighet senaste 2 åren Tillstånd och godkännanden finns Plats, anställning och kostnadsberäkning Följa samtliga villkor Sökanden

Godkännande av villkor – via signering i Prisma. Projektledaren och medelsförvaltare ska godkänna då båda är mottagare av bidraget. Generella villkor; gemensamma och separata åtaganden: Forskningen ska bedrivas enligt svensk gällande rätt Arbetsgivarförhållanden Utrustning Rapportering Publicering Skyldighet att informera om andra bidrag mm Om bidrag beviljas medel så måste villkoren godkännas, en förutsättning för att utbetalningarna ska påbörjas Ska göras inom 90 dagar efter bidragsbeslutet

Särskilda villkoren kan innefatta: Tid utomlands Vad bidraget får användas till, ex. rese- & boende kostnader Vad bidraget inte kan användas till, ex. lön Att medelsförvaltaren täcker eventuella kostnader utöver erhållet bidrag om sådana skulle uppkomma mm I prioordning! Följ anvisningarna! Är en bilaga för lång går inte ansökan registrera. Kl 14 är deadline, efter det är det kört. Vi har inget egenintresse av att ansökningar faller på mållinjen – i 9 fall av 10 är forskaren ute för sent. Valideringsfunktionen mycket fiffig

Vetenskapsrådets generella villkor för bidrag till forskning eller forskningsstödjande verksamhet Följer med varje godkännande av villkor finns även på vr.se och översatta till engelska När bidrags beviljas medel så måste villkoren godkännas, en förutsättning för att utbetalningarna ska påbörjas Ska göras inom 90 dagar efter bidragsbeslutet

Vanliga frågor vid ansökningstillfället… Kan jag vara projektledare på en ansökan och medverkande på en annan? Kan jag söka medel för utländsk medverkande forskare? Kan jag inkludera en doktorand? Flyttas ansökan om jag av misstag söker fel bidrag? Kan jag beviljas medel om jag fyller 67 år under bidragsperioden? Informationen finns i utlysningstexten

Information i utlysningstexten Antal ansökningar och tidigare bidrag Villkoren som beskrivs under detta avsnitt gäller endast dig som är sökande och projektledare, inte eventuella medverkande forskare. Vilka bidrag kan jag söka samtidigt från Vetenskapsrådet? Tabell: Bidrag du kan söka samtidigt Vad gäller om jag har ett tidigare bidrag från Vetenskapsrådet? Tabell: Bidrag du kan söka om du har pågående bidrag Medverkande forskare Din ansökan kan inkludera upp till sex medverkande forskare, det vill säga disputerade forskare vars vetenskapliga meriter och kompetens kommer vara avgörande i genomförandet av den föreslagna forskningen. Dessa behöver inte vara anställda vid ett svenskt lärosäte. Kostnader och bidragsbelopp Bidrag kan sökas för att finansiera alla slags projektrelaterade kostnader, såsom löner

Vanliga frågor under bidragsperioden… En forskare slutar sin anställning – vad händer? En utländsk forskare söker, beviljas men bestämmer sig för att inte flytta till Sverige? En forskare flyttar utomlands och vill ta med bidraget – projektet är detsamma som beviljats medel? En forskare flyttar utomlands, har kvar en affiliering hos medelsförvaltaren?

Villkoren säger följande: 2.2. Arbetsgivarförhållande Den sökande, för forskningen eller den forskningsstödjande verksamheten, ska vara anställd hos den medelsförvaltare som anges i ansökan, eller hos ny medelsförvaltare efter byte som godkänts av Vetenskapsrådet, under hela bidragsperioden och ytterligare dispositionstid. Undantag kan ges för sökande som är anställd vid ett landsting, eller i annat fall där Vetenskapsrådet efter ansökan medger undantag.

Vanliga frågor under bidragsperioden… En forskare vill ta med sig utrustning till ny godkänd medelsförvaltare – utrustningen är köpt under bidragsperioden? En forskare har sökt och beviljats medel för en doktorand med har svårt att rekrytera och vill istället anställa en postdok? En forskare har beviljas medel från annan finansiär, hushållar med Vetenskapsrådets bidrag och anhåller om förlängd dispositionstid?

Villkoren säger följande: 2.3. Utrustning Med undantag för vad som anges i 4.1.3 är medelsförvaltaren ägare till utrustning och andra inventarier som anskaffats till forskningen eller den forskningsstödjande verksamheten med bidrag från Vetenskapsrådet. Utrustningen ska disponeras för forskningen eller den forskningsstödjande verksamheten så länge den pågår. 1.2. Bidragsperiod och dispositionsrätt Bidraget ska disponeras för att genomföra forskningen eller den forskningsstödjande verksamheten i huvudsak på det sätt som har angetts i ansökan om bidrag, dock med de justeringar som kan komma att krävas om Vetenskapsrådets bidrag understiger sökt belopp…. För mer betydande ändringar av bidragets disposition, krävs en gemensam skriftlig framställning till Vetenskapsrådet från medelsförvaltaren och sökanden.

Villkor och förutsättningar för Vetenskapsrådets bidrag Det är vad som gäller!