Leda och utveckla en förening

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
IFK Trelleborg Aid … är en ideell förening vars syfte är att; Stödja Idrottsföreningen Kamraterna Trelleborg Utdrag ur stadgarna: 1 §Ändamål Föreningen.
Advertisements

SOCIAL MILJÖ I FÖRSKOLAN! En utmaning?!. SOCIAL MILJÖ 8. Delaktighet- Att känna o uppleva sig delaktig hela dagen! 9. Jämställdhet- Rätten att ha inflytande.
HALLAND Bilda en kommuniktionsgrupp. HALLAND Varför kommunikation? Rätt kommunikation är framgångsreceptet. Kommunikation kräver tid och eftertanke för.
LRKÖ FÖR VEM, NÄR OCH HUR?. LRK/Ö Strategi Hur skall vi nå målen! Uppdrag För vem, när och hur Värdegrund Så här skall vi förhålla oss till hundar, medlemmar,
Förbättringsområde Ökad tillgänglighet för personer med behov av att ta sitt blodtryck.
Argumenterande text Retorik Arbetsgång Modell Stilfigurer.
I samarbete med Nikolaus Koutakis Örebro universitet 1.
Ett fungerande schema förutsätter att uppdrag och arbetsgivarens förväntningar är kända ger utrymme för alla arbetsuppgifter inom avtalad arbetstidsram.
TPI workshop. Team Pro Inventory Inledning Syfte Att få en tydligare bild av och diskutera hur väl teamet/arbetsgruppen samarbetar och interagerar. Mål.
Välkommen till Sundsvall City IBC Träningstider P/F07 Tisdagar kl – i Hedbergskas gymnastikhall Medlems- och träningsavgift säsongen 2013/2014.
Hej och välkommen Undervisning 1.Mental träning Övning 1. Visualisering 2. Målbild Utvärdering 1.Frågor 2.Enkät.
Spetsundervisning – svenska och matematik I Lerums kommun erbjuds elever i åk 8 och 9 att fördjupa sin kunskaper i matematik och svenska genom ett samarbete.
Träningsplanering Vinnare i långa loppet. Varför träningsplanera? Effektivisera sin träning Få vardagen att fungera Rätt träning vid rätt tidpunkt.
Integrative Model of Group Development (IMGD)
Uppsats – ”Etik och livsfrågor”
Pedagogernas roll. Hur du kan utveckla MIK-arbetet på din skola?
Fair play Samhällskunskap åk 4.
Inled med att presentera Raoul Wallenbergs dag
Ordförandeseminarium 2016
Varför läser ni religionskunskap?
enklare verksamhetsutveckling och samverkan för en smartare välfärd
VÄLKOMMEN! BABBEL OCH BUBBEL Klassföräldraträff
Introduktion och lokalt arbete
Skjut dig själv! Om att säga ifrån på nätet.
Värderingar Spårvägen F98
Likheten förenar Möt Maria Johansson som uppmanar oss att se vad som förenar människor, trots våra olika upplevelser och erfarenheter.
Vad är religion och vad är livsåskådningar?
Agenda - Reflektioner vårsäsongen
Nyreligiositet OCH FRIKYRKKOR
Erfarenhetsutbyte 25 november
Alsike IF - Presentationsmall
Nätverk för lärare på fritidshem
Vi snackar lön!.
Presentation av förslag
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
9...
FRIIDROTT ÅR INTRODUKTION.
Du kommer att träffa människor under din livstid
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen
Presentation av förslag
ÅP / Lektion 8 Omtumlande händelser och inledda återfall
Chefens kommunikativa uppdrag Dag 1 & 2 Övningar
Ett fel på kvinnor.
Ny vision VARFÖR HAR VI EN VISION?
Medlemsdialog Framtidens folkrörelse
Träff 5 Välkomna!.
Äventyr & kompisar! Scouterna är en av Sveriges största barn- och ungdomsrörelser. Vi är scouter som varje dag gör världen bättre, bland annat genom.
Utskrifter.
Välkomna! strategi för Vilt-förvaltning
Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett yrke eller utbildning.
Systematiskt kvalitetsarbete
Roy Brander Eva Wendt Jarinja Thelestam Mark Jan Halling.
Aktiv och attraktiv lokalförening!
EM i Stavanger 2018 Flor & Fjaer
1/2 Ditt namn och datum: Namn på den du har samtalet med:
Idéburet offentligt partnerskap (IOP)
Margareth Jeppson Jarinja Thelestam Mark Jan Halling Eva Wendt.
Ta hand om dig själv.
Djuren möter ungdomskulturen
Catha Glaas Herrängens skola
Biomedicinska analytikerdagen 15 april
ÅP / Lektion 3 Tankar på alkohol och droger
Vad innebär kooperativt lärande i praktiken?
Workshop 1: våra förutsättningar lokalt
Att använda Oma i avdelningen
HÅLLBARA LIVSSTILAR - Hur du lyckas med insats & utvärdering
Verksamhets- och grupputveckling
ÅP / Lektion 4 Problemlösning
HjärtLung Forskning Patientvald forskning för ett längre liv och en bättre vardag Riksförbundet HjärtLung samlar in medel och delar ut pengar till forskningsprojekt.
Presentationens avskrift:

Leda och utveckla en förening Attentions Föreningskonferens 2017 Erdal Akbas Föreningsombudsman Riksförbundet Attention 2017-10-01

Hur kan jag leda och utveckla min förening?

LEDA OCH UTVECKLA EN FÖRENING

Vår förening i nuläget Hur ser vi på vår förening i nuläget? (Ledarskap, Bemötande, Aktiviteter, Styrelsearbete)  Vad är syftet med vår förening? Det här är vi glada och stolta över i förening Det här vill vi lyckas med i vår förening

Vi-anda och identitet Vi-anda innebär att känna gemenskap, att samarbeta, stödja och hjälpa varandra. Identitet handlar om hur vi ser på oss själva och vad som skiljer oss från andra organisationer

Vi-anda och identitet Vad vill vi vara kända för? Vad säger andra om oss? Vad kan vi göra för att andra ska uppfatta oss som vi vill? Det här fungerar bra (fortsätta med) Det här fungerar mindre bra (Sluta med/förändra) Det här har vi inte gjort (Börja med)

Drivkrafter Vad har vi drivkrafter? Hur kan vi öka engagemanget inom styrelsen respektive föreningen? Hur kan vi öka intresset för föreningens verksamhet?

Rekrytera och behålla medlemmar Vilka motiv ligger bakom valet att bli ny medlem, att stanna kvar eller lämna föreningen Varje förening bygger på att det finns aktiva medlemmar och andra personer som intresserar sig för föreningens verksamhet. Vi behöver se till att de personer som redan är medlemmar vill fortsätta vara det. Samtidigt behöver vi rekrytera nya medlemmar. Detta kräver en verksamhet som svarar mot medlemmarnas behov och drivkrafter.

Vill bli medlem för att:   Vill inte bli medlem för att: Vill fortsätta vara medlem för att: Vill lämna föreningen för att: www.attention-riks.se

Gruppdiskussionsfrågor: Vilka olika typer av medlemmar finns i vår förening? Vilka behov har de mer passiva medlemmarna? Vilka behov har de mer aktiva medlemmarna?  Hur möter vi medlemmarnas olika intressen och behov i dag? Vad behöver vi tänka särskilt på framåt för att möta olika intressen och behov? Hur kan vi behålla och rekrytera nya medlemmar?

Synas och höras Genom att synas på stan och i olika media stärker vi vår ställning och möjlighet att påverka. När vi syns och hörs visar vi våra medlemmar varför vi behövs och kan attrahera nya medlemmar. Vi kan också bli tillfrågade i frågor som är viktiga för oss.

Synas och höras ÖVNING Brainstorma fram idéer om hur ni kan synliggöra er förening. Ni behöver inte vara överens. Skriv ner alla som kommer utan värdering. a) Mer eller mindre vilda idéer- nya sätt att nå nya medlemmar, idéerna ska börja med ”Vi kan” b) Beprövade sätt, som fungerat bra tidigare och som vill utveckla ännu mer. Idéerna ska börja med ” Vi behöver”

6-Handlingsplan www.attention-riks.se Gå igenom de idéer och tankar ni kom fram till. Diskutera, prioritera och skriv det ni vill och ska förverkliga   Vad ska göras? Initiativ,aktivitet Hur ska det göras? Vem ansvarar? Var ska det göras? Var finns finansieringen? När ska det vara klart? 1 2 3 4 www.attention-riks.se