Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Aktiv och attraktiv lokalförening!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Aktiv och attraktiv lokalförening!"— Presentationens avskrift:

1 Aktiv och attraktiv lokalförening!

2 Varför började du med kaniner, och vad avgjorde att du blev medlem
Varför började du med kaniner, och vad avgjorde att du blev medlem? ”Svenska Forbunstinget”(42 personer) svarade på denna fråga # 28 svarade: Personlig kontakt. # 8 svarade: Hemsida/TK/broschyr eller annons. # 6 svarade: Besök på kaninutställning eller PR-utställning.

3 Vem tilltalas av detta? Gör något bra eller gör inget alls!

4 För vem visar vi upp oss för?
PR-MONTER = Kaniner på scen, Nya TK och gärna ett erbjudande! Juniorer: Vill se och känna på kaniner. Föräldrarna vill ha grundläggande information. Seniorer: Seriöst och intressant (Kanske finns det en Geir Nordvik i publiken?)

5 GEIR NORDVIK – ett typexempel!
Aktiv med raskaniner som junior. Slutade på grund av militärtjänst, studier eller familjebildning. Come back vid ”rätt tillfälle” eller en slump Exempel: Barnen vill ha en kanin…, Ett tomt uthus vid den nyinköpta villan…, Besök på en utställning… SLUTSATS: Inga aktiva juniorer = inga återfall i framtiden!

6 Banderoll 1m x 2m (600kr)

7 Syns man inte finns man inte!

8 Om vi inte marknadsför oss lokalt, vad beror det på?
• Bristande intresse Brist på energi och inspiration • Svag ekonomi • Bristande resurser • Svag arbetsfördelning • Brist på nytänkande

9 Gör en sak, men gör den riktigt bra!
Kanske ett ”projekt”! Fråga er först: Vill vi? Om JA, vad vill ni uppnå? Vad vill vi satsa?(tid, pengar) …………………………………….. Välj tillfälle med omsorg! Försök att nå resultat(mätbart) VAR STOLTA! TA PLATS! VAR AKTIVA!

10 Behövs det pengar. Pengar finns hos kommunen, men de är öronmärkta
Behövs det pengar? Pengar finns hos kommunen, men de är öronmärkta. Vid ansökan om pengar skall vi betona: Naturligt! Alla åldrar(=socialt fostrande)! Motpol till stillasittande intressen! MEN pengar delas inte ut utan motprestation. Hur skall pengarna användas? Vad vill ni uppnå?

11 Exempel 1; Låna en raskanin!
Upplägg: Junior får gratis låna en raskanin. Motprestationen är att de betalar in medlemsavgiften. Tid: Start från vår/sommar och avslutning vid lämplig höstutställning. I september genomfördes en träff för både kaniner och familjer. Ekonomi: Kommunalt bidrag 5000kr. Användes till annonser, fika, pokaler och anmälningsavgifter. Utfall: En del arbete, men det bästa föreningsarbete man kan göra! Totalt 24(14+10) juniorer på två år. Ca 50% förnyade sin medlemsavgift.

12 Exempel 2, Erbjudande till dig som köpt en raskanin under 2012 från en uppfödare i Alingsåsortens Kaninavelsförening! För endast 100kr får du: •Medlemskap i Alingsåsortens KAF, vilket bland annat innebär rätt till att delta på utställningar, träffar och resor. •Boken ”Min första kanin”. •Prenumeration under 2012 av tidningen ”Kaninuppfödaren”. I denna tidning kan man läsa allt om burar, foder, sjukdomar, utställningar och om olika raser. •Gratis delta på minikursen ”Kaninskötsel” torsdagen den 13 september! Vid detta tillfälle hjälper vi de som vill med kloklippning + att vi gör en enklare hälsokontroll på din kanin. Vi kommer också prata om skötsel, foder och om hur det går till på en utställning. Inbjudan kommer per post! Givetvis bjuder vi dig och din familj på fika på minikursen den 13 september!

13 Leader, Landsbygdsutveckling(EU), 40 000kr
+ mycket pengar, - mycket papper

14 Lycka till och tack för mig!
Uppmaning till Norges lokalföreningar 2013: Sätt av lite tid, sätt av lite pengar och gör en sak som är ny för er! Lycka till och tack för mig!


Ladda ner ppt "Aktiv och attraktiv lokalförening!"

Liknande presentationer


Google-annonser