Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Verksamhets- och grupputveckling

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Verksamhets- och grupputveckling"— Presentationens avskrift:

1 Verksamhets- och grupputveckling
Ett material framtaget i samarbete mellan Sensus studieförbund och Bröstcancerförbundet.

2 Syfte och mål De bästa förutsättningarna för en framgångsrik grupp får man genom samsyn på vad den ska åstadkomma, insikt i deltagarnas förutsättning och drivkrafter samt överenskomna spelregler och ansvarsåtaganden. Denna utbildning syftar till att åstadkomma detta.

3 Kort presentationsrunda
En minut var: Något du inte vet om mig…. Mina förväntningar på dagen är…

4 Trivselregler idag? Alla investerar tid och kraft i denna dagens övning. Därför kommer vi överens om att…

5 Varför finns vi till? Vad är det vi gör, vad vill vi vara och vilka behov vill vi möta? Formulera ett kort budskap Presentera på A4-blad. Diskussion: Vad får jag för tankar? Hur syns visionen, missionen och medlemslöftet i vår verksamhet? Vad betyder den för oss?

6 Vision Ingen ska drabbas av bröstcancer Mission Alla ska ha rätt till bästa kända bröstcancervård Medlemslöfte Ingen ska behöva vara ensam med sin bröstcancer

7 Engagemangets förutsättningar
Det här är mina drivkrafter… Så här ser jag på mitt engagemang… Det här bidrar jag med eller skulle jag vilja bidra med… Tänk först själv Intervjua varandra två och två. Skriv ner och sätt upp. Läs, reflektera dela tankar,

8 Handuppräckning Post-its, och sedan Sätt upp Vad gör vi och hur gör vi? Gör idag Om vi kunde… Handuppräckning: 1. Vad gör vi för aktiviteter? Vad är vi stolta över? Post-its: 2. Vad skulle jag vilja göra om vi kunde?

9 Hur tar vi hand om varandra?
Ta ställning till påståendena. Håller du med eller inte? Prata med din grupp om ställningstaganden. De som inte håller med står långt bak. De som håller med står långt fram.

10 Del 2 ccc

11 Tre hörnstenar Uppgiften: t ex idén, vision, mission och medlemslöftet Människor: t ex uppmärksamma individen, utnyttja samlad kompetens, vilja, intresse Samspelet: t ex roller, arbetsfördelning, kommunikation, arbetssätt, grupp-processer.

12 Vad får jag för tankar? Vad fungerar bra? Vad kan förbättras?
Samtala i bikupa utifrån Uppgiften- Människorna -Samspelet Det här fotot av Okänd författare licensieras enligt CC BY-SA

13 Summering: nästa steg Reflektera enskilt
Formulera tre förslag på post its. Gruppera och ”pluppa”

14 Handlingsplan/överenskommelse
Ordföranden/styrelsen lovar att Alla lovar att xxx


Ladda ner ppt "Verksamhets- och grupputveckling"

Liknande presentationer


Google-annonser