U5: Gallring och konkurrens

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Husets Historia Så här kan möjligen ett utav de första hemmen ha sett ut på stenåldern- en grotta. Egentligen är det ingen specifik person som har.
Advertisements

Sätt kryss vid ett av följande alternativ:
Repetition inför NP i biologi
@ Karins skogshästhage.
Skötsel av skog vid ledningsområden
Nu har våren kommit till Pollux
Naturvetenskapligt förhållningssätt
- Konsten att ge feed-back
Med hänsyn till de sju funktionernas dysfunktion
Hur kan vi påverka dem som styr?
Revolution Vad är en revolution?.
Att samtala med ungdomar om tobak
Cellen och levande ting
Lektion 4: Hur förändras språket och varför?
EBP 2010 – 2014 hur har det gått ? Vad tycker ni? Stämmer det som framkommit? Om inte vad? Varför inte? Något att tillföra? Vad är det viktigaste vi ska.
Genomgångar för biologiområdet
Bruka utan att förbruka
Mutationer – en förändring i arvsmassan
Evolution Sid
En guide för arbeten i SO
Arne Sundquist/Orsalheden Provvärdering. Arne Sundquist/Orsalheden Provvärdering Ortsprismaterialet hämtas från Ortsprisregistret. Problemställningar:
Trä som byggnadsmaterial - Historiskt
Välkommen till temautbildning Från frö till frö!
Uppstart projekt oktober 2014
Insikt 2013 Haparanda stad En servicemätning av kommunens myndighetsutövande gentemot företag.
Arne Sundquist/Orsalheden Provvärdering. Arne Sundquist/Orsalheden Provvärdering Ortsprismaterialet hämtas från Ortsprisregistret. Problemställningar:
Svampar Vi kan dela in svamparna i tre grupper. 1 Mögelsvampar 2 Jästsvampar 3 Matsvampar. Detta är en kraftig förenkling. Svampar är lurigare än man tror.
Leda och planera sokratiska samtal
DEMOKRATI Skriv ner dina tankar kring begreppet Demokrati. Vad betyder det för dig? Vad tänker du när du hör ordet? Går det att föreställa sig hur det.
Biologi Livets former.
Arne Sundquist/Orsalheden Provvärdering Ortsprismaterialet hämtas från Ortsprisregistret. Problemställningar: Vilka köp ska hämtas hem? Jämförbarhetskoder.
Presentation om hösten
Vad tycker du? När man diskuterar berättar man vad man tycker om något. När jag tycker något har jag en åsikt. Ett finare ord för att säga något är att.
Av Wilma. Renen kan bli upp till 2 m och 10 cm. Svansen kan bli upp till 20cm. När renen är vuxen är mankhöjden ungefär 1m och 40 cm. Hanen kan väga upp.
Europas sista vildmark
Arbetskostnad i näringslivet Årlig procentuell förändring.
U6: Plantan växer Fundera på När jag mäter min planta måste jag tänka på …, för att jag ska kunna jämföra resultaten så rättvist som möjligt. Materian.
Systematik. Vad är en art?  Talgoxen och blåmesen är rätt lika varandra i storlek och utseende.  Men varför parar sig talgoxar enbart med andra talgoxar.
© Författarna och Gleerups Utbildning AB. Detta material ingår som en del i lärarmaterialet till Språket och berättelsen. Att läsa och förstå.
INLEDNING Presentera dig själv, dagordningen och eventuell information om möteslokalen. BESTÄM DISKUSSIONSNORMER Gå igenom “grundregler” för diskussionen.
4 processer att behärska:
Från Kalix till Ystad observationer på folkbibliotek
Naturen på vintern Åk
Jag ser dig – jag ser dig inte! Om hat.
Om språkliga varianter
Att skriva en resonerande text
U10: Dags att skörda Fundera på Min plantas förändring Bonden …
U5: Gallring och konkurrens
Jenny Manning Åsa Gårdsskola
Varför tycker jag som jag gör? Om våra informationskällor.
Diskutera! När vi diskuterar så är vi två eller fler som pratar tillsammans. När man diskuterar tycker man något! Om jag tycker något så kan man säga att.
Nationalekonomi – vad är det?
U8: Nu blommar det! Fundera på Blomman
Dinosaurier De såg ut som stora ödlor eller krokodiler. De fick därför namnet dinosaurier, vilket betyder "fruktansvärda ödlor". .
Evolutionen så här långt
Min psykosociala Arbetsmiljö
Idag: Vi övar vidare på: att leda ett samtal, formulera och bemöta argument samt sammanfatta huvuddragen i vad som sagts.
Med hänsyn till de sju funktionernas dysfunktion
Att skriva en utredande text
Invånarnas inställning till digitalisering i välfärden Undersökning genomförd av KANTARSIFO på uppdrag av Sveriges kommuner och landsting våren 2018.
Övning Tid: 40 minuter Problemträdet.
Naturkatastrofer Geografi är den vetenskap som beskriver hur jordytan ser ut, förklarar varför den ser ut som den gör och sätter detta i relation till.
Kursplan för svenskundervisning för invandrare
Evolutionen så här långt
U9: Pollinering Fundera på Intressant fakta om bin
Fråga om [ditt ämne] [Ditt namn] [Datum].
Arbetsmiljö inom restaurang
LIVSPROCESSER – 7 GEMENSAMMA NÄMNARE.
Förbättringsarbete för säker läkemedelshantering
PRUSFENOMENET-UPPGIFTSBANAN Uppgiftskorten
Presentationens avskrift:

U5: Gallring och konkurrens Fundera på Vi gallrar bland plantorna Växterna konkurrerar om … Om jag inte gallrar kommer … Jag tror att plantor och träd i naturen gallras genom att… Av mina åtta frön har … stycken grott. Jag tror att det beror på att … Jag ska gallra bort … stycken plantor, eftersom …

U5: Gallring och konkurrens Växtens delar Sammanfatta och diskutera Växten konkurrerar om … Ska man göra en jämförelse så måste man tänka på … ”En skogsbrand är en katastrof för naturen” Det tycker … Infoga din bild

U5: Gallring och konkurrens Gör gallring någon skillnad? Det jag vill ta reda på är… Jag tror att… därför att… Det jag behöver hålla oförändrat i mitt försök är… Den förändring jag ska mäta är…