Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hur kan vi påverka dem som styr?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hur kan vi påverka dem som styr?"— Presentationens avskrift:

1 Hur kan vi påverka dem som styr?

2 Case Ledaren över en folkgrupp i norra Sverige bestämmer att Facebook endast får användas på lördagar och resterande dagar är Internet inte tillgängligt. Hur kan folket påverka sin ledare att ändra sig? Vad tror du? Tänk efter några minuter och diskutera i grupp.

3 Varför vill vi påverka? Vi kan vara missnöjda med ett beslut
Vi vill få till en förändring Vi vill påverka andra Kan du komma på fler orsaker?

4 Demonstration Demonstration är ett sätt där människor kan visa vad de tycker och tänker, för att skapa förändringar, och att väcka uppmärksamhet Oftast en grupp med människor som samlas där man använder sig av: Att hålla tal Att ropa slagord Att visa upp plakat

5 Namninsamling Namninsamling används också till att påverka andra. Ju fler namn som skrivs på denna insamling, desto starkare påverkan blir det. Detta påverkanssätt har exploderat på sociala medier, då namninsamlingar används dagligen. Nackdelen med detta är att namninsamlingens syfte kan försvinna. ”Åh nej, en namninsamling igen, jag ORKAR inte ta reda på vad det handlar om, jag ORKAR inte skriva under”

6 Protestera Att lämna en protest eller att protestera är att man som person meddelar sitt missnöje. Detta missnöje är ofta mot andras handlingar, förslag eller idéer. Men kan också handla om att en lovad åtgärd inte vidtagits i tid.

7 Strejk Strejk är när människorna på en arbetsplats slutar arbeta för att försöka tvinga arbetsgivaren gå med på krav. Dessa krav kan t.ex. vara högre lön, bättre förmåner. Arbetare kan inte gå ut i strejk hur som helst utan det finns regler att följa. Annars blir det en olaglig vild strejk.

8 Gruppdiskussion Vilket sätt att påverka skulle du använda i första hand, och varför? Finns det något påverkanssätt som du inte skulle använda, och varför?


Ladda ner ppt "Hur kan vi påverka dem som styr?"

Liknande presentationer


Google-annonser