-kan visa kunskap om vikten av goda relationer till elev och personal

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Pedagogisk planering Åk 7 - 9
Advertisements

Granskningsområden Måluppfyllelse och resultat Tillsynen granskar inom detta område förskolornas måluppfyllelse gällande resultatet av förskolornas arbete.
I detta bildspel reflekterar kollegor i olika ämnen tillsammans över språkliga handlingar i klassrummet. Underlag till diskussionen är den uppgift som.
Skola och arbetsliv i samverkan
© Copyright APeL 2004 Hanne Randle Delaktighet för hållbar utveckling Reflekterande arbetsplatser i Karlstad, Forshaga och Grums kommun För.
Hög kvalitet?? Hög kvalitet – förutsättning för barns lärande och utveckling – vad är hög kvalitet i förskolan? Barns bästa – en god start i livet! Internationellt.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Exempel utifrån ett antal målområden
Närvaro!!.
Centrala innehåll och kunskapskrav
Ulla Wiklund 2013/Reflektum AB
Pedagogisk dokumentation i det systematiska kvalitetsarbetet
Lika Behandlings Plan Verksamhetsåret 2012/2013
Mål och betygskriterier
Vi vill att varje 5 – åring som lämnar våra förskolor i Avesta kommun…
Pedagogisk dokumentation
Verksamhetspresentation av Tunets fritidshem
Elevinflytande i planeringen av undervisningen
The big 5 1.
Läroplansträff förskolan - betydelse av förhållningssätt och syn på barn för att lyckas med pedagogisk dokumentation Välkomna!
Hej och välkomna!.
1 Medarbetarenkät svar. 2 Kön 3 Jag är knuten till en klass, undervisningsgrupp eller barngrupp.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
FRAMTIDSBARN IV Detta är... En fortbildning av pedagoger mot ett forskande arbetssätt med IT-stöd.
Kunskaper Mål: Öka eleverna läs- och skrivförmåga Elever som lätt når kunskapskraven som minst ska uppnås upplever att de får ledning och stimulans att.
Vår tolkning av Förskolans Läroplanenfastställd december 2010
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Dessa bilder vill vi ha som ett bildspel, vi vill bara ha ett bildspel, som är stort. Där vi i nuläget har de 4 småbilderna. Ta bort det lilla bildspelet.
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
VÅGA VISA är ett samarbete mellan Danderyd
Kvisthamraskolan Norrtälje F-6 skola ca. 260 elever
VFU Vad är VFU? Bedömning Handledning Samtal Beprövad erfarenhet Skolkultur Ämnesdidaktik Värdegrund.
Rektorsområdet 800 barn/elever mellan 1-16 år 150 vuxna Vi talar 42 språk 25% av eleverna bor sitt första år i Sverige.
OnlineSkolan Tillbaka till Lärandet 2008 Bergsjön - Gunnared, Göteborgs Stad.
Läroplansträff fritidshem
Välkommen till Braås skola
Barnens bild av Sigtuna, Sigtunas bild av barnen Avdelning: År:
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Individuella Utvecklingsplaner på Stordammen
BETYGSKRITERIER I GEOGRAFI
Lars Kaggskolan Prioriterade områden
Demokratibegreppet Det offentliga skolväsendet vilar på demokratins grund. Skolans uppgift är att låta varje elev finna sin unika egenart och därigenom.
Vad är VFU? Cecilia Netje, VFU-ansvarig, UHS.
Kvalitetsgranskning 2010 Christina Lindh & IngBeth Larsson
Hur kan vi förstå begreppet?
ELEVER I SKOLAN = ELIS
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Skolutveckling genom aktionsforskning
Rudboda skolas fritidshem och fritidsklubb
Systematiskt kvalitetsarbete i vardagen!. Systematiskt kvalitetsarbete 1 juli 2011 förstärktes kravet på ett systematiskt kvalitetsarbete Kvalitetsredovisningen.
Sege parks förskola våren 2016 Utvecklingsområde Miljö Material Alla barns rätt till stöd 1.
VFU!. VFU? Det var väldigt lärorikt för att vara första gången. Min tid ute på skolan har inspirerat mig och gett mig idéer.
Skolförordningen 5 kap 4§.  Studiehandledningen regleras i Skolförordningen 5 kap 4§. - En elev ska få studiehandledning på modersmålet om eleven behöver.
Av: Sanna Andersson Vet du att.. I SVERIGE SLÄNGS DET ÖVER TON, FULLT ÄTBAR MAT I SKOLORNA VARJE ÅR DETTA MOTSVARAR VAD 2000 ELEFANTER VÄGER TILSAMMANS.
ATT FORTSÄTTA UTVECKLA KVALITÉ PÅ SKOLAN SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE.
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Lära för livet!.
Presentation Vård och omsorgscollege
Krav inför VFU Studenten skriver en studieplan Dokumentation av VFU
L3VU20.
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Vad innebär ett mål för lärande eller utveckling
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Alla barn har samma rättigheter och lika värde
Betyg i moderna språk nu redan i år 6
Varmt välkommen till kursen Avslutande VFU, 13,5 hp. VT 2019
Samverkansråd
Barnombudsmannen Fanny Davidsson.
Utbildningsplan Lärandemål
Presentationens avskrift:

-kan visa kunskap om vikten av goda relationer till elev och personal VFU1 Lärandemål med exempel – ämneslärarprogrammet vt 15 (Den gröna texten är från VFU-seminariet den 15 april i Västerås vt 15) Lärandemål 1 diskutera sina egna och andras handlingar i förhållande till den människo-, demokrati-, kunskapssyn och syn på hållbar utveckling som samhället genom läroplan för grundskolan/gymnasiet ger uttryck för -kan visa kunskap om vikten av goda relationer till elev och personal -lyssnar på eleven och beaktar elevens perspektiv samt skapar en miljö som främjar elevs delaktighet och inflytande -aktivt tar del av skolans styrdokument och diskuterar dem med personalen -reflekterar och samtalar med sin handledare utifrån det som dokumenterats kring lärandemålet i den påbörjade praktiska yrkesteorin. Vad står i läroplanen? Praktiskt utövande och samtal. Studenten drar nytta av att se olika lärare för att kunna jämföra och reflektera olika lärandesituationer

Lärandemål 2 visa kännedom om den kommunikativa kompetens som yrket kräver i mötet med elever, vårdnadshavare och personal i de sammanhang som uppstår i yrket   -visar förståelse för elevernas språk och språkutveckling samt visar ett vuxet förhållningssätt vad gäller den egna språkbehandling -visar förståelse för hur olika tal, gester och kroppsspråk skapar förutsättningar för lärande -reflekterar och samtalar med sin handledare utifrån det som dokumenterats kring lärandemålet i den påbörjade praktiska yrkesteorin Visa förståelse för möte med elever i och utanför klassrummet. Lärarrollen innebär ett ansvar på olika vis, ibland även utanför skolan

Fortsättning Lärandemål 2 En förmåga att se vilket stöd eleven behöver i situationer som uppkommer och lotsa vidare till ”rätt” hjälp t. ex kurator eller skolsköterska. Medveten om elevers olika uttryckssätt

-visar nyfikenhet och vågar samtala om läraryrkets komplexitet Lärandemål 3 identifiera och beskriva ramfaktorer som påverkar verksamheten i grundskolan/gymnasiet   -samtalar med rektorn/handledare utifrån faktorer som påverkar verksamheten t.ex. elevers sociala och kulturella sammansättning, gruppernas storlek, skolans läge, lokaler och övriga pedagogiska utrymmen, material och IT-utrustning -visar nyfikenhet och vågar samtala om läraryrkets komplexitet -reflekterar och samtalar med sin handledare utifrån det som dokumenterats kring lärandemålet i den påbörjade praktiska yrkesteorin Vad anser rektor? I jämförelse med andra skolor? Vilka förutsättningar finns för stödlärare, vikarier osv. Biblioteket viktigt. Det kan vara bra om studenterna frågar bibliotekspersonalen vad de anser att biblioteket har för betydelse för eleverna. Träffa olika personalkategorier tex rektor och studievägledare. Vara delaktig i arbetslagsmöten och personalmöten.

Lärandemål 4 leda och utvärdera pedagogisk verksamhet i syfte att skapa ett gott lärandeklimat -samtalar med handledaren om möjliga lärandeprocesser -introduceras av handledaren till målinriktade aktiviteter som kan genomföras -får tillfälle att kontinuerligt reflektera och samtala kring genomförda aktiviteter -med handledarens stöd identifierar elevens egna lärprocesser -reflekterar och samtalar med sin handledare utifrån det som dokumenterats kring lärandemålet i den påbörjade praktiska yrkesteorin Att själv leda en lektion men även att diskutera och samtala med lärare om en lektion Tex att bedöma muntliga framträdanden vid sidan av handledaren. Handledaren utvärderar också för att se om studenten bedömer lika som den examinerande handledaren  

Fortsättning Lärandemål 4 Att skapa förutsättningar för elever med särskilda behov att få ”rätt stöd”

Lärande mål 5 visa kännedom om IT som pedagogiskt verktyg -identifierar och ger exempel på hur IT kan användas som pedagogiskt verktyg -stödjer och hjälper elever i sin datoranvändning inom de pedagogiska områden som pågår i verksamheten -reflekterar och samtalar med sin handledare utifrån det som dokumenterats kring lärandemålet i den påbörjade praktiska yrkesteorin   -IT är mycket olika utvecklat på skolorna. Där IT-utrustning saknas ska studenten dock formulera hur en verksamhet med IT skulle kunna se ut Kunna handleda eleverna i vikten av att vara/tänka källkritiskt

Lärandemål 6 dokumentera och diskutera sina erfarenheter av den påbörjade yrkesrollen -dokumentera sina erfarenheter för att synliggöra sin egen lärprocess -reflekterar och samtalar med sin handledare utifrån det som dokumenterats kring lärandemålet i den påbörjade praktiska yrkesteorin