Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Presentation Vård och omsorgscollege

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Presentation Vård och omsorgscollege"— Presentationens avskrift:

1 Presentation Vård och omsorgscollege 170201
Anette Buhlér Rektor Praktiska Gymnasiet Sundsvall

2 Vem är Anette? Egenskaper Drivkrafter Positiv
Mamma Hästtjej Yrkeslärare Rektor Egenskaper Positiv Energisk Envis Öppen Lyssnar Uthållig (inlärt) Drivkrafter Att få utveckla och utvecklas tillsammans med andra Samhällsuppdraget: skapa förutsättningar för unga människors lärande och växande

3

4

5

6

7

8

9 Praktiska Gymnasiet i Sundsvall
175 elever 26 personal 7 program + introduktionsprogram

10 Våra program Industritekniska programmet
Fordons- och transportprogrammet El- och energiprogrammet VVS-fastighetsprogrammet Bygg- och anläggningsprogrammet Vård- och omsorgsprogrammet Restaurang- och livsmedelsprogrammet

11 Vård och omsorgsprogrammet
Åk 1 – 19 elever Åk 2 – 8 elever Åk elever Två lärare inom vårdämnen Elin Nylander och Anna Jonsson

12 Varför är vi intresserade av VOC?
Vi är sedan ett flertal år tillbaka bransch rekommenderad skola för VVS och för bygg genom utmärkelsen ”förstklassig skola” samt ”bransch rekommenderad skola. Vi strävar efter att möta de olika branscherna för att hålla hög kvalité på våra program. Självklart är er idé om APL-samordning en mycket attraktiv tanke!

13 Kvalitetskriterier Vård- och omsorgscollege
De nationella målen finns formulerade i bland annat skollag, läroplan och examensmål. Målet är att ge våra elever en kvalitativ utbildning som leder till hög måluppfyllelse, yrkesexamen och anställningsbarhet efter avslutad gymnasieutbildning. Skollagen och läroplan ligger till grund och är i centrum för verksamheten. De lokala mål som genomsyrat verksamheten är elevernas närvaro, elevernas delaktighet och inflytande samt pågående kompetenshöjning för personalen.

14 Samverkan Om vi ansluter oss till er så ansluter vi oss även till den planering som finns för arbetet kring samverkan inom Vård- och omsorgscollege i Sundsvall och ser oss då fortsättningsvis som en naturlig deltagare i programrådet. Skolan har en stor erfarenhet av att arbeta med handledare och olika arbetsplatser. Ett gediget material finns för att följa elevernas kunskapsutveckling på APL samt att stötta handledarna med bra dokument och instruktioner.

15 Utbildningsutbud/Lokalt perspektiv
Programfördjupningar och exempel på yrkesutgångar: Akutsjukvård: Äldres hälsa och livskvalitet Medicin 2 Akutsjukvård Äldreomsorg: Hemsjukvård Vård och omsorg vid demenssjukdom

16 Hälsoperspektivet I flera av de kurser som ingår i ”Vård och Omsorgsprogrammet” finns mål som direkt anknyter till begreppet hälsa och livsstil, allt från kulturella aspekter till psykologiska, sociala, etiska, fysiska och arbetsmiljömässiga. Utbildningen drivs med ett tydligt hälsoperspektiv där eleven både får kunskap och kännedom hur man främjar den egna hälsan men förstås också hur man på bästa sätt kan främja patienter och brukares livskvalitet och hälsa.

17 Kreativ och stimulerande lärmiljö
Vi tränar kontinuerligt på praktiska metodövningar och vi håller också på att utforma ett metodrum som vi köpt in en del material till, där kommer eleverna att kunna träna på att sätta kateter, träna på provtagning av olika slag samt insulingivning, sterilt arbetssätt, såromläggning, munvård, blodtryckstagning och kontroll andra vitalparametrar, lindning av ben och förflyttningar. Alla elever har tillgång till datorer och en gemensam lärplattform (Edwise). Eleverna har även tillgång till bibliotek där de kan inhämta ytterligare kunskaper vid behov.

18 Lärformer och arbetssätt
I vår skola får varje elev kunskap om demokratins principer och utvecklar sin förmåga att arbeta i demokratiska former. Vi låter eleverna medverka i planering och utvärdering av den dagliga undervisningen, så att de får ett reellt inflytande på arbetssätt, arbetsformer och innehåll. I vår skola får varje elev aktivt utöva inflytande över sin utbildning och det inre arbetet i skolan. Vi låter eleverna få välja teman och aktiviteter i skolan, så att de kan utveckla sin förmåga att utöva inflytande och ta ansvar. Vi ger eleverna möjlighet att ta ansvar för och styra det egna lärandet, genom att lära sig att själva bedöma sitt arbete och sina resultat i förhållande till de egna arbetsprestationerna.

19 Lärande i arbete Se handledarnas introduktion samt manual för APL-dokumentation

20 Tack för visat intresse!
Frågor? Kontaktuppgifter: alt


Ladda ner ppt "Presentation Vård och omsorgscollege"

Liknande presentationer


Google-annonser