Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Examensmål för VO Yrkesprogram inte yrkesförberedande

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Examensmål för VO Yrkesprogram inte yrkesförberedande"— Presentationens avskrift:

1 Examensmål för VO Yrkesprogram inte yrkesförberedande
Verksamhetsområden: Hälso- och sjukvård och Socialtjänst: Omsorg om äldre Sjukvård/ Akutsjukvård, barnsjukvård, hemsjukvård. Psykiatri Funktionsnedsättning/ LSS-verksamheter

2 Kunskaper och förmågor
Kunskaper om människan, i olika åldrar, ur ett helhetsperspektiv vid hälsa och ohälsa samt funktionsnedsättning. Förmåga att bemöta och kommunicera med människor i olika situationer. Förmåga att utföra de arbetsuppgifter som förekommer på ett yrkesmässigt sätt. Förmåga till samarbete.

3 Programfördjupning Vård- och omsorgsprogrammet har inga nationella inriktningar, men programmet ger möjlighet till specialisering inom ramen för programfördjupning (500 poäng). Bland programfördjupningskurserna finns Ma 2 och Sv 3 för högskolebehörighet. Individuellt val: Förslag En 6

4 Gymnasiearbete, 100 poäng Gymnasiearbetet ska visa att eleven är förberedd för det yrkesområde som gäller för den valda yrkesutgången. Med gymnasiearbete ska eleven visa sin förmåga att utföra vanligt förekommande arbetsuppgifter inom verksamhetsområdet. Gymnasiearbetet ska utföras på ett sådant sätt att eleven planerar, genomför och utvärderar sin uppgift.

5 Yrkesexamen Minst 2500 poäng (helt slutbetyg) Av dessa måste 2250 p (90%) ha betyg minst E. Minst betyg E i En, Ma och Sv. Minst betyg E i 400 p i karaktärsämneskurser. Godkänt gymnasiearbete.


Ladda ner ppt "Examensmål för VO Yrkesprogram inte yrkesförberedande"

Liknande presentationer


Google-annonser