Mina vårdkontakter blev 2015……

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
1177 – ett av Sveriges viktigaste nummer Nina Håkansson Enheten för vårdkommunikation, Region Skåne Lund
Advertisements

Hälso- och sjukvårdslagen (HSL)  1§ Med hälso- och sjukvård avses i denna lag åtgärder för att medicinskt förebygga, utreda och behandla sjukdomar och.
Webbtidbokning via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Webbtidbokning innebär att mottagningen låter invånaren boka, av- eller omboka en tid direkt i journalsystemets.
Helårsrapport 2015 Vårdgivarguiden. Innehåll  Om rapporten  Om Vårdgivarguiden  Besöksstatistik 2015  Leveranser 2015  Måluppfyllelse i styrkortet.
1 Patientlagen 1 januari Varför införs en patientlag? Lagen ska: -stärka patientens ställning -skapa förutsättningar för delaktighet och självbestämmande.
Patientdatalagen –Anpassad behörighet –Spårbarhet –Spärr För att användare ska kunna tilldelas korrekta och ändamålsenliga behörigheter krävs att vårdgivaren.
Landstingsfullmäktiges hälso- och sjukvårdsberedningar Det finns fyra beredningar: öst, nord, syd och mitt. Beredningarna består av förtroendevalda.
Omvänt ärende och Egna ärendetyper (Mina vårdkontakter)
Utbildningspaketet med filmer, certifiering och utbildningsmiljön (miljön där du kan öva) kan genomföras på jobbet eller hemifrån. Varje verksamhet genomför.
VÅRDEN I SIFFROR Presentation december VÅRDEN I SIFFROR Från den 11 december öppnas Vården i siffror publikt. Vårdpersonal loggar fortfarande in.
Region Östergötland Utbildning E-frikort
Information om datasystem för vård och omsorg
Färdiga e-tjänster för att effektivisera er hantering kring Bygga och Bo Att bygga ett nytt hus eller bygga till det hus du redan har, är något som för.
Visning av webbtidboken i Cosmic via Mina vårdkontakter
regeringen. se/rattsdokument/proposition/2017/02/prop
Region Gävleborg Förvaltningsorganisation, tjänsteresa och riskanalys (10 minuter) Eftermiddagen
Från Mina vårdkontakter till 1177 Vårdguidens e-tjänster
Lärarstöd för att använda 1177.se
Kultur- och språkanpassad hälsoinformation
Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Nya föreskrifter och allmänna råd om läkemedelshantering
Strategi för hälsa Skola Socialtjänst Vård och omsorg
Till dig som är en ny studerande Studenternas hälsovårdsstiftelse
Personcentrerade E-tjänster
eHälsomyndigheten om planerna för Säker Åtkomst och Sambi
Patientlagen ger utökad valmöjlighet
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
SKL Trygghet & säkerhet
Tips när verksamheter startar sina piloter
Svenska Föreningen för Barn- och Ungdomspsykiatri
Självbetjäningsterminal i primärvården
Kontaktkorten på 1177 Vårdguiden på webben
Verksamhetsplan 2015 Mål med verksamhetsplanen
Nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård
Hjälpmedelsförskrivning
9...
Kundtjänst Järfälla kommun september 2018.
En välinformerad patient är en trygg patient
Framtidsmöte Trygg hemma Vi kommer alltid att vara på väg! Kiruna
Diabetesenkäten och Diabetesprofilen på webben
Hur svårt kan det vara att boka tider på nätet
1177 Vårdguiden på telefon - hörnstenar
Förändringsledning för framtidens digitaliserade vård
Välkomna! Utbildning för sköterskor förskrivning av madrasser
Information från Försäkringskassan till Steg-ett ut utbildningen april Välkomna.
Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen
Specialiserad Sjukvård I Hemmet
Nationell patientöversikt
Ny vision VARFÖR HAR VI EN VISION?
Journal via nätet - en av e-tjänsterna på 1177 Vårdguiden
8 tips för dig som redaktör
Implementering av samverkanslagen och överenskommelsen
Region Norrbottens gemensamma dokumenthanteringssystem
LSA-uppdrag del 2: förskrivningsdata
Diagnos och delaktighet
Nästa steg regionkalmar.se.
Fokusutbildning tidbok och webbtidbok
Vad är viktigt för dig? Att designa tjänster utifrån behov
Digitalisering av rehabiliteringsverksamheterna
Kommunikationsplan 2019 för lokalt ledd utveckling i fyra fonder
Om du behöver hjälp med dina tänder
Mobil incheckning och betalning
Rökfria utomhusmiljöer
Välkommen till visning av
Ärendetyper Visning av de olika frågor du kan lägga till i ett formulär.
1177 Vårdguidens e-tjänster Halland
Webbtidbokning via 1177 Vårdguidens e-tjänster
Ett komplement till vårdens övriga hälsofrämjande arbete
1177 Vårdguiden.
Infoträff för 1177 Vårdguidens tjänster Välkommen!
Presentationens avskrift:

Mina vårdkontakter blev 2015…… Jag ska informera om 1177.se och 1177 vårdguidens e-tjänster. Förra året byte e-tjänsten Mina vårdkontakter namn till 1177 vårdguidens e-tjänster men behöll namnet Mina vårdkontakter som internt tjänstenamn. Detta är ett stort och komplext verktyg och jag kommer inte att gå in på så mycket detaljer utan på sådant som jag tror ni som chefer kan vara intresserade av. Fråga hela tiden om ni undrar över ngn annan parameter som jag inte tar upp. ”1177 vårdguidens e-tjänster”

1177 vårdguiden Nationell tjänst En samverkan mellan alla landsting och regioner Sverige ledande webbplats för information och tjänster inom hälsa och vård E-tjänster (Mina vårdkontakter) Finns på webb och telefon 1177 Vårdguiden är hela Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård. Vi erbjuder sjukvårdsrådgivning, evidensbaserad information, och e-tjänster. Vi finns på webb och telefon och har öppet dygnet runt. Webbadressen är 1177.se och telefonnumret 1177 gäller nu för sjukvårdsrådgivning i hela landet. Bakom 1177 Vårdguiden står den svenska sjukvården genom alla landsting och regioner i samverkan. E-tjänsterna är den inloggade delen som möjliggör säker krypterad information mellan befolkningen och hälso- och sjukvården

Mottagningens kontaktkort på 1177 Mottagningen presenteras på en egen sida på 1177.se. Invånare kan hitta mottagningen och jämföra vård. Mottagningen blir sökbar på Google och andra sökmotorer. Mottagningens e-tjänster finns här De mottagningsuppgifter som finns på 1177.se baseras på kvalitetssäkrad information från bland annat Katalogtjänst HSA. Som vårdgivare kan det vara värdefullt att synas på 1177.se. Med cirka sju miljoner besök i månaden är det Sveriges ledande webbplats för hälsa och sjukvård. På 1177.se finns ett unikt material med medicinskt granskade artiklar, bilder, filmer, och animationer om vård och hälsa som riktar sig till allmänheten. Det finns också en avancerad söktjänst där tusentals mottagningar inom vård och tandvård finns samlade. I söktjänsten kan besökarna söka efter mottagningar och se sökträffarna i en träfflista och på en karta. Besökaren kan sedan få fördjupad information om olika mottagningar och i vissa fall jämföra dem med varandra. Några fördelar med att synas på 1177.se är: Mottagningen blir sökbar på 1177.se. Mottagningen presenteras på en egen sida på 1177.se. Nya patienter kan hitta mottagningen. Mottagningen blir sökbar på Google och andra sökmotorer.

Basutbud av e-tjänster Egen vårdbegäran (specialistsjukvårdens öppenvård) Beställa tid Av/omboka tid Boka tid direkt Mina bokade tider, av/omboka direkt Förnya recept Förnya hjälpmedel Kontakta mig och/eller Kontakta oss Landstinget i Värmland har beslutat om en grund nivå av tjänster eller ärendetyper.

HCL har beslutat……………. att fastställa basutbudet enlig förslag att korta svarstiderna till inriktningsmål inom tre arbetsdagar och max fem arbetsdagar. att basutbudet skall införas successivt under 2016 för att vara helt infört 2016-12-31. Verksamhetscheferna inom respektive område ansvarar för att följa upp införandet av basutbudet som ska vara avslutat före utgången av 2016.

Verktyget ”Mina vårdkontakter”

Här administrerar vårdmottagningen sina inställningar och aktiverar ärendetyperna samt skriver villkorstexter. Man ställer in ex geografiskt betjäningsområde, e-post avisering när det kommer in nya ärenden, påminnelse till vårdgivare om tiden för handläggning överskridits. Antal dagar fr handläggning osv.

Här ange vi handläggningstiden i dagar Här ange vi handläggningstiden i dagar. Överskrids den tiden rödmarkeras ärendet. Om mna har ställt in e-postavisering i sin personliga inställningar får man en avisering om ärendet inte besvarats i tid

Här kan ni som mottagning styra med standardsvar hur ni vill ha möjlighet att svara patienten. Här hänvisar man t ex till webbtidboken. Så här har man gjort på gripen när det gäller Beställa tid

Vad händer nu? HSA-ansvarig gör mottagningen synlig på 1177.se Skicka mottagningens HSA-id och ett personnummer till ehalsavarmland@liv.se Kontaktkort öppnas i Mina vårdkontakter Utbildning i verktyget planeras Utsedd administratör gör samtliga inställningar för mottagningen

Frågor?

liselott.larsson@liv.se Tack för mig!