Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ärendetyper Visning av de olika frågor du kan lägga till i ett formulär.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ärendetyper Visning av de olika frågor du kan lägga till i ett formulär."— Presentationens avskrift:

1 Ärendetyper Visning av de olika frågor du kan lägga till i ett formulär.

2 Ärendetyper Det är administratören som har behörigheten för ärendetyper. Det är under ärendetyper man skapar och aktiverar de ärendetyper mottagningen ska ha. Administratören kkan se mottagningens ärendetyper och se och redigera INSTÄLLNINGAR för de ventralt administrerade ärendetyperna, docks inte redigera själva ärendetypen.

3 Ärendetyper – skapa ny Man får då upp en lista över alla ärendetyper som finns på mottagningen För att skapa en ny ärendetyp klicka på knappen ”skapa ny ärendetyp”

4 Bygga ärendetyp utan mall
Välj en kategori som passar. Detta underlättar vid statistikuttag. Varje kategori hamnar i en kolumn. (ovanför kategori och namn finns möjlighet att välja mall, lämna den tom när du bygger utan mall) Namnge ärendetypen.

5 Det man skriver under beskrivning hamnar direkt under ärendetypens namn när invånaren läser villkorstexten. Det som står i rutan villkorstext hamnar under rubriken viktigt, se nästa bild.

6

7 Inloggningssidan. Observera att det är ny adress till inloggningen för vårdpersonal. Byt ut din favoriter. Ser du att det är fel länk på andra sidor på er förvaltning, kontakta era webbsideansvariga. Notera att namnet Mina vårdkontakter nu är borttaget Efter inställningarna bygger man upp sitt formulär genom att lägga till frågor.

8 Nytt är att man kan lägga till avsnittsrubriker samt informationstexter som hamnar före eller efter en viss fråga. Nytt är också att man kan använda en mall för förnya hjälpmedel, skattningsskala, datumväljare samt två olika textfält. (textfält 35 tecken, textstycke 1000 tecken)

9 Exempel på avsnittsrubrik

10 Textfält ger invånaren möjlighet för invånaren att skriva max 35 tecken

11 Textstycke ger invånaren möjlighet för invånaren att skriva max 1000 tecken

12 Förhandsgranskning av de frågor vi byggt

13 Ny avsnittsrubrik samt informationstext
Här väljer jag att lägga ”har du eller har du haft” som en informationstext istället för att skriva det på varje kryss fråga som följer (se nästa bild) men informationstext kan även användas för just information eller till exempel en instruktion för hur följande fråga ska besvaras.

14 Radioknappar Radioknappar ger invånaren möjlighet att välja endast ett alternativ, vill ni att de ska kunna välja flera är kryssval ett bättre alternativ. Man kan lägga till fler svarsalternativ samt lägga till följdfrågor. På kryssval kan man inte lägga till följdfrågor.

15 Förhandsgranskning av de frågor vi byggt

16 Radioknappar med följdfråga
Även på följdfrågorna kan man välja olika mallar för frågorna

17 Här har vi valt textstycke som följdfråga

18 Förhandsgranskning

19 Skattningsskala Förslag på rubrik kommer upp. Den går att ändra och likaså text vid start- och slutpunkt samt från och till.

20 Förhandsgranskning

21 Datumväljare Invånaren ges möjlighet att ange datum och tid eller enbart datum.

22 Förhandsgranskning

23 Förnya hjälpmedel En färdig mall fälls ut vid detta val men du kan välja att ta bort eller ändra frågor (förutom den första) genom att ändra befintlig text eller bocka ur rutorna.

24 Förhandsgranskning

25 Förnya läkemedel En färdig mall fälls ut vid detta val men du kan välja att ta bort eller ändra frågor (förutom den första) genom att ändra befintlig text eller bocka ur rutorna.

26 Förhandsgranskning

27 Informationstext Förtydligande information, instruktioner mm före eller efter frågor

28 Förhandsgranskning

29 Kryssval På kryssval ges invånaren möjlighet att kryssa fler alternativ

30 Förhandsgranskning

31 Rullgardinslista Ni lägger svarsalternativen och sätter en bock i rutan för de som ska visas i rullgardinen.

32 Förhandsgranskning

33 Förhandsgranskning Förslag på text kommer upp automatisk. Ni kan ändra till annan text på frågan men kryssrutorna för veckodagar kommer upp, se nästa bild. Många har synpunkter på att just den föreslagna frågan missförstås. Alternativ text skulle kunna vara ”Jag har möjlighet att komma följande tider”.

34 Förhandsgranskning Även på följdfrågorna kan man välja olika mallar för frågorna

35 Var inte rädda för att prova er fram. Skapa ärendetyper
Var inte rädda för att prova er fram. Skapa ärendetyper. Så länge ni inte aktiverar ärendetypen så kan inte invånaren se den. Fundera på vilka formulär som ni använder på papper idag. Dessa kanske kan byggas här så att invånaren får möjlighet att fylla i dem och skicka in digitalt? Tänk på att använda så enkel svenska som möjligt i formulär.


Ladda ner ppt "Ärendetyper Visning av de olika frågor du kan lägga till i ett formulär."

Liknande presentationer


Google-annonser