Finansiärer Länsstyrelsen i Södermanland Landstinget Sörmland Kulturrådet Landstinget Stockholm Östsam Integration inom kultursektorn under 11 år. Projektägare.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Gissur Pétursson forstjóri Vinnumálastofnunar Myndigheters service för arbetslösa i Norden Jubilæumskonferens maj ÅR AV GRÄNSLÖS NORDISK.
Advertisements

HSO Skåne Ett samarbetsprojekt mellan HSO Skåne och Furuboda Arbetsmarknad Finansierat av Arvsfonden De Offentliga Arbetsgivarnas Ansvar DOA.
SOCIAL MILJÖ I FÖRSKOLAN! En utmaning?!. SOCIAL MILJÖ 8. Delaktighet- Att känna o uppleva sig delaktig hela dagen! 9. Jämställdhet- Rätten att ha inflytande.
Verksamhet för asylsökande – nytt särskilt regeringsuppdrag till studieförbunden Helene Lindgren, handläggare Uppsala 5/
Kultursamverkansutredningen Spela samman – en ny modell för statens stöd till regional kulturverksamhet.
Uppläggning Lika villkor – har vi inte det redan? Lika villkor – kan företagande ha det? Vems är ansvaret för lika villkor? Vikten av att arbeta med attityder.
U 2015:06 Samordnare för unga som varken arbetar eller studerar Ungas väg in i samhället Inger Ashing – Nationell samordnare unga som varken arbetar eller.
KULTURRÅDET Myndighet under Kulturdepartementet Ca 70 anställda Styrelse Referens- och arbetsgrupper samt sakkunniga.
Entreprenörshuben Målgruppen: Utlandsfödda, någon undantag, svenskar? 18 – 64 (med slutfört gymnasium) Alla nyanlända oavsett att de har ekonomiskbistånd.
Skåneidrotten Linda Jenvén- idrottskonsulent. Presentation om Skåneidrotten Information kring: -Idrottslyftet Lärgrupper -Integration.
Utvecklingsprocess för centrala myndigheter Träff 3 – 4-5 November 2015.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Bristande tillgänglighet – en ny form av diskriminering Carolina Stiwenius Diskrimineringsombudsmannen,
Integration, Direktionsmötet den 17 mars 2016 Ny prognos från Migrationsverket Sverige tillsammans-konferenser Aktuellt i projektet (tre processer) EU-projekt.
Dubbel Yrkesutbildning
Arbetsförmedlingen Skåne
Taltidning till fler 16 mars 2017 Götabiblioteken.
Barn och unga Skapa förutsättningar för en gynnsam hälsoutveckling
Jämställd regional tillväxt Blekinge Malin Faraasen
EUs Kulturpolitik Kulturen i EU dokument—först 1992
Varför läser ni religionskunskap?
SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE
Konsten att läsa skönlitteratur
En plattform för samhällsekonomisk analys
Lektionsuppgift Under dagens lektion kommer ni att delas in i 4 olika grupper där det kommer att lottas ut vilken grupp som får ansvar för vilken av de.
Regional tillgång till idrottsanläggningar och kulturskola
Ett treårigt utvecklingsprojekt
Grön infrastruktur - Friluftsliv
En plats att kalla hemma - Barnfamiljer i bostadskrisen skugga
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.

Förändringar inom etableringslagstiftningen
Bilaga 2 Sysselsättning - Fokusera på om utföraren måste avsätta resurser inom varje område för att ge stöd åt den enskilde och i så fall hur mycket?
Samarbetspartners Civila samhället. Samarbetspartners Civila samhället.
Arbetsformer XX vattenråd.
Jörgen Lundälv, docent Institutionen för socialt arbete
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Ett schyst arbetsliv med mångfald och likabehandling
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
IT verksamhetens satsning utifrån IKT.
Samtalsgrupper - ett sätt att främja hälsa!
Med kundval HAR nackaborna makten över sin service.
Mångfald Verksamhetsåret En ökad satsning
Dagordning Hej och välkomna. 8:30 ESF projektet
Vi gör Sverige rikare genom att få människor och företag att växa
1177 Vårdguiden på telefon - hörnstenar
Vård och omsorgsutbildning
Lärares planeringsarbete!
Bibliotekens grundläggande ändamål, 2 § BL
Funktionsrätt Sörmland
Johan gustafsson, kommunikationschef c more
Regional arbetsgrupp- handledarskap har följande uppdrag
Evidensbaserade miljöanalyser
Digital delaktighet En fråga om demokrati
Forskningsetik – läkaretik
Samordnad individuell plan (SIP)
Feber hos barn Hälsa i Sverige
Strategi 2025 Detta är ett bildspel som kan användas för att presentera den formella resan kring det pågående strategiarbetet. Bildspelet bygger på arbetsboken.
Hållbar utveckling måste vara
Samordningsförbundet Göteborg Hisingen/ DELTA
Barnkonventionen och barnrättslagen
Stärkta bibliotek: stöd till utveckling av folkbibliotek
Modersmålsbaserad hälsokommunikation Folkhälsa och sjukvård
Lag (2017:310) om framtidsfullmakter
Feber hos barn Hälsa i Sverige
Språkombud En språkstödjande funktion inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård.
Skolsamverkan - Göteborg.
Skapande skola-redovisningar 2018/19 Sändningen börjar kl
Samordningswebbinarier om Skapande skola
Presentationens avskrift:

Finansiärer Länsstyrelsen i Södermanland Landstinget Sörmland Kulturrådet Landstinget Stockholm Östsam Integration inom kultursektorn under 11 år. Projektägare KKV Sörmland Nyköpings kommun Eskilstuna kommun Norrköpings kommun

Hem ljuva hem Nyköping Enligt konstens alla regler Norrköping Studie kring integration inom kultursektorn i Norrköping 2010 Det är väl ingen konst/Inte konst? Norrköping Konsten att delta Sörmland Svenska Tecknares nätverk för asylsökande kollegor Tidigare projekt

Kulturrådets mål att den offentligt finansierade kulturen ska spegla samhällets etniska och kulturella mångfald i produktion, organisation och publik. Svensk författningssamling: Myndigheterna skall verka för lika rättigheter och möjligheter för alla oavsett etnisk eller kulturell bakgrund. Myndigheterna skall inom ramen för tillgängliga resurser ge likvärdig service till alla oavsett etnisk eller kulturell bakgrund samt eftersträva att alla berörda nås av information om verksamheten. Myndigheterna skall därvid uppmärksamma att detta kan kräva särskilda åtgärder för nyanlända invandrare. Förordning (1999:593). Tid för kultur: Kulturen ska vara en dynamisk, utmanande och obunden kraft med yttrandefriheten som grund. Alla ska ha möjlighet att delta i kulturlivet. Kreativitet, mångfald och konstnärlig kvalitet ska prägla samhällets utveckling Direktiv

Synliggöra deltagarna (utlandsfödda kulturarbetare) Samverka med institutioner Belysa och påverka strukturella hinder. Bygga nätverk och mötesplatser. Projektets modell

I Östergötland, 25 bild konstnärer, 2 gallerier, 1 kulturförening I Sörmland, 52 konstnärer, 25 antal som fått arbete eller uppdrag inom branschen. Effekter Arbetsförmedlingen Kulturrådet

Boken Konsten att delta sammanställer ett projekt som drivits av konstnären Ola Öhlin med samma namn. Projektet handlar om att lokalisera och synliggöra konstnärer med utbildning och yrkeserfarenhet utanför Sverige och utanför ett västerländska och anglosaxisk konstfält. Konsten att delta visar att nyanlända konstnärers villkor i mycket varit en icke-fråga, som fallit mellan stolarna hos institutioner och myndigheter. Konsten att delta befinner sig i skärningspunkten mellan arbetsmarknadspolitik, integrationspolitik och kulturpolitik. Boken tar upp angelägna ämnen för vår samtid som konstfältets maktstrukturer, politiska direktiv och att svenska konstnärer rasifieras. Hur kan vi arbeta för att konstnärer med utbildning och yrkeserfarenhet utanför den västerländska och anglosaxiska konstfältet inte osynliggörs och exkluderas?

Personer med erfarenhet och utbildning från kultursektorn måste lyftas fram av Arbetsförmedlingen och migrationsverk så att de blir synliga för kultursektorn Man bör ordna någon form av plattformar, mötesplatser eller mentorskap så konstnärer och kulturarbetare med annan bakgrund får tillgång till nätverk och möjlighet att träffa kollegor. Man bör sätta upp mätbara mål som också följs upp, man måste även ha metoder och verktyg för hur man ska nå målen. Integrationsarbetet måste gå ifrån att som idag vara projektform och implementeras i ordinarie verksamhet och se till att man i varje moment lyfter dessa frågor. Någon måste få ansvar för att driva denna fråga, och att man skapar samverkan och samarbeten både inom och utanför kultursektorn för att nå Kulturrådets mål. Behov

När jag började mitt arbete i Norrköping 2007 benämnde jag det som ett integrationsprojekt. I dag undviker jag helst det uttrycket, för vem ska integrera vem och till vad i en global konstvärld? Ibland tvingas jag att ändå förhålla mig till det begreppet i syfte att förklara och göra mitt arbete förståeligt för omvärlden. Men i dag benämner jag hellre mitt arbete som ett samarbetsprojekt – det rör sig om ett samverkansarbete.

Ola Öhlin Kontakt