En kommunikationssatsning för att främja kunskap om migrationen till Sverige.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Hälsa och samhälle Samhällets värderingar och syn på hälsa är avgörande för hälso- och sjukvården  Hur mycket resurser läggs ned på hälsovård  Samhällets.
Advertisements

HSO Skåne Ett samarbetsprojekt mellan HSO Skåne och Furuboda Arbetsmarknad Finansierat av Arvsfonden De Offentliga Arbetsgivarnas Ansvar DOA.
En kommunikationssatsning för att främja kunskap om migrationen till Sverige.
SOCIAL MILJÖ I FÖRSKOLAN! En utmaning?!. SOCIAL MILJÖ 8. Delaktighet- Att känna o uppleva sig delaktig hela dagen! 9. Jämställdhet- Rätten att ha inflytande.
Handel i världen.
Våldsbejakande extremism - en beskrivning av Nacka kommuns strategi Jan Landström Säkerhetssamordnare i Nacka kommun Jan Landström.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Grupputvecklingssamtal GUS Dokumentet har utarbetats efter att chefer i LiV efterfrågat en metod för att genomföra utvecklingssamtal i grupp. Gruppen ges.
Integration, Direktionsmötet den 17 mars 2016 Ny prognos från Migrationsverket Sverige tillsammans-konferenser Aktuellt i projektet (tre processer) EU-projekt.
MÅL KURS D HÖRALÄSA PRATA SKRIVA KLAR SIDA. Höra Dessa områden ska man kunna: - berättelser - beskrivningar - samtal - diskussioner - information - nyheter.
God Livsmiljö Integration
personer 200 länder Nära anhörig Skyddsbehov.
Projekt Nollplacerade
Övergripande ambition boendes inflytande och delaktighet
Inför det muntliga nationella provet i svenska
Jämställd regional tillväxt Blekinge Malin Faraasen
Välkomna till tvärsektoriellt miljömålsmöte 21 okt 2015
En plattform för samhällsekonomisk analys
Fördjupad utvärdering 2015 Nuläge, vad händer framöver, regionala inspel Ann Wahlström Naturvårdsverket 10 december 2014.
En plats att kalla hemma - Barnfamiljer i bostadskrisen skugga
Att diskutera och argumentera!
Information asyl-flyktingsamordning omfördelning av asylsökande från Grekland och Italien juni – november
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Att långsiktigt säkra konkurrenskraften genom att samverka
Läsförståelse.
Svenska i gymnasieskolan
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Vi snackar lön!.
Upplysningen 1700.
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Samtalsgrupper - ett sätt att främja hälsa!
Åtgärdswebben.
Hälsa 2020 – WHO Europaregionens policyramverk för hälsa och välbefinnande Johan Carlson Folkhälsomyndigheten
Vi gör Sverige rikare genom att få människor och företag att växa
Nationell tillsyn 2017 Samverkan när det gäller multisjuka äldre – Rapport: Samverkan för mulitsjuka äldres välbefinnande (maj 2018). Patientsäkerheten.
Du kommer att träffa människor under din livstid
Kommunikationsstrategi för landsbygdsprogrammet
Organisation ny SDF Lundby
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Kunskapsprocessen Spånga Grundskola
Göteborgs universitet förnyas
Projekt Göteborgssjukvården - juni, 2017
ARBETSMODELL FÖR PLANERING AV DISKUSSIONEN
Nästa steg regionkalmar.se.
Johan gustafsson, kommunikationschef c more
- Tobaksfri utmaning, för tobaksfria ungdomar
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018
Övergripande struktur för
Strategi för närvårdssamverkan i Uppsala län
Vad måste jag kunna? SFI kurs D.
1 2 Vad är viktigt för ett fruktbart samarbete i Uppsala län mellan olika aktörer, om vi ser till invånarnas bästa? Hur kan vår verksamhet utvecklas.
1 2 Vad är viktigt för ett fruktbart samarbete i Uppsala län mellan olika aktörer, om vi ser till invånarnas bästa? Hur kan vår verksamhet utvecklas.
EXEMPEL Ökade välfärdskostnader Brännpunkt Konsekvenser för staden
Samordnad hantering Inledande utgångspunkter
Vägledning för framtidens arbetsmarknad
Hållbar utveckling måste vara
Alkohol och tonåringar För dig som är förälder EN BROSCHYR FRÅN IQ
Systematiskt förbättringsverktyg för samverkan
Idéburet offentligt partnerskap (IOP)
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Ingen äldrevård för mig !!
Information om lagförslag: medicinsk bedömning inom 3 dagar
Tillsammans för ett mer person- och familjecentrerat arbetssätt
ARBETSGRUPP KOMPETENS
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Struktur i modellen, 5 steg
Samordningswebbinarier om Skapande skola
Presentationens avskrift:

En kommunikationssatsning för att främja kunskap om migrationen till Sverige

Om MIG Talks MIG Talks – en kommunikationssatsning för att främja kunskap om migrationen till Sverige. Utbyte av information, erfarenheter och perspektiv mellan nya invånare och olika samhällsaktörer. Målet är att bidra till ett nyanserat och inkluderande offentligt samtal.

Genomförande MIG Talks genomförs i form av: 1) Tematisk samtalsserie 2) Kunskapsspridning via olika digitala kanaler / / #MIGTalkswww.migtalks.sewww.facebook.com/migtalks / 3) Ett Öppet Migrationshus och olika sidoaktiviteter som genomförs tillsammans med samarbetsparterna

Samarbetsaktörer

Bakgrund Ökad efterfrågan på information och fakta om migration Stärkta insatser för att bidra till allsidig informationsspridning Främja kunskap om all migration till Sverige

Migrationen till Sverige Varför flyttar människor hit?

Ursprungsregioner Statistik: Nya folkbokförda personer Alla grunder för bosättning (skyddsbehov, anknytning, studier, arbete, EU/EES, återinvandring. SCB

Andel av sökande och antal personer som fick skydd i Sverige

Grunden för MIG Talks Fakta och statistik om migrationen till Sverige; Drivkrafterna och skälen Berättelser och perspektiv från människor som flyttat hit Migrationsfrågornas plats i det offentliga samtalet Att både gamla och nya invånare deltar i det offentliga samtalet och diskussioner om det fortsatta samhällsbygget i spåren av den ökade migrationen till Sverige är en central fråga ur ett kunskaps- och demokratiperspektiv.

100 röster – migration handlar om mig Totalt 100 invånare som är inflyttade till Sverige under den senaste femårsperioden involveras.

Tematisk samtalsserie Fyra tematiska samtal med utgångspunkt i migrationens fyra huvudsakliga skäl/drivkrafter: Skyddsbehov – 14 mars Anknytning – 23 maj Arbete – 9 september Studier – 4 november

Samtalsfokus Utbyte av perspektiv och diskussion Vad dominerar det offentliga samtalet och samhällsdebatten på temat asylinvandring och flyktingskap? Vem och vad är det vi ser och hör? Vems bilder, berättelser och perspektiv kommer till uttryck? Vad hamnar i skuggan? Vem var man innan flykten, vem är man i dag?

Samtalsfokus Framåtblick Vem/vad/vilka perspektiv, röster och frågeställningar borde få större utrymme att synas och höras? Hur kan de olika samhällsaktörerna bidra till ett nyanserat och inkluderande offentligt samtal?

Kunskapsspridning via olika digitala kanaler

Twitter: #MIGTalks

Vad är det verkliga problemet i Sverige? Det är ingen som pratar om det, men nästan allt här utgår ifrån materialistiska värden och värderingar. Det pratas om vad etableringsplanen kostar, inte vad jag som människa tillför och bidrar till det här landet. Jihad Eshmawi, Syrien Man måste ge plats för förebilder: personer som kan inspirera och motivera andra. Alireza Ahmadi, Afghanistan

”Viska inte i mitt öra. Ta upp mikrofonen och prata med mig om du har något att säga.” Navid, Afghanistan Vi behöver förstå och lyfta betydelsen av alla barn som kommer till Sverige och som är nyfikna och vill lära sig allt. Det är barn och inte den äldre generationen som bygger vidare ett land. ” Khaled Harare, Jemen, uppväxt i Gaza

#MIGTalks Lisa Söderlindh, ansvarig MIG Talks, Migrationsverket