Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Information om lagförslag: medicinsk bedömning inom 3 dagar

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Information om lagförslag: medicinsk bedömning inom 3 dagar"— Presentationens avskrift:

1 Information om lagförslag: medicinsk bedömning inom 3 dagar

2 Bakgrund Effektiv vård (SOU 2016:2)
Fortsatt utredning utifrån förslagen i betänkandet ”Samordnad utveckling för en modern, jämlik, tillgänglig och effektiv vård med fokus på primärvården (SOU 2017:24)”

3 Syfte?

4 Bakgrund Delbetänkande 1
God och nära vård – En gemensam färdplan och målbild (SOU 2017:53) 7 juni 2017 Tilläggsdirektiv 21 september 2017 Delbetänkande 2 juni 2018 Slutbetänkande mars 2019 Utredningen har i uppdrag att utifrån en fördjupad analys av förslag i betänkandet Effektiv vård (SOU 2016:2) stödja landstingen, berörda myndigheter och organisationer i arbetet med att samordnat utveckla en modern, jämlik, tillgänglig och effektiv hälso- och sjukvård med fokus på primärvården. Arbetet utgör ett viktigt steg i en strukturförändring av det svenska hälso- och sjukvårdssystemet, som innebär att primärvården blir den verkliga basen och första linjen i hälso- och sjukvården. Som ett led i detta arbete ska utredningen bl.a. ta fram ett förslag på ett nationellt utformat uppdrag för primärvården och, i dialog med berörda parter och aktörer, utarbeta en nationell plan där primärvården är utgångspunkten för en ökad närhet till patienten. Utredningen överlämnade ett första delbetänkande (SOU2017:53) till regeringen den 7 juni 2017 (se länk till höger) och kommer att lämna nästa delbetänkande i juni Slutbetänkande överlämnas i mars 2019. Hur ser5 verkligen ser uT? Anna nergård, ur synvinklar.

5 God och nära vård SOU 2017:53 ”Det svenska hälso-och sjukvårdssystemet behöver därför reformeras så att mer resurser styrs till de delar i systemet som har goda förutsättningar att hantera både närhet till patienterna och komplexiteten i sjukdomstillståndet. En förstärkning av primärvården är nödvändig. Särskilt viktigt är att förbättra vården för dem med störst behov.”

6 Förslag om ändrad vårdgaranti
Från 7 dagar till 3 dagar ”Professionsneutral” Ny lag om samverkan vid utskrivning (från slutenvården) från : ”stöd ska planeras, samordnas och finnas på plats vid utskrivning (från slutenvård).” Tillgänglighet och vårdens övergångar att hantera i PVR? Sammanhängande!!! Sluten-öppen men vård PVR

7 Vart är vi på väg? ”Vad”

8 Vad är på G härnäst? ”hur”?
Vad kommer betänkande framöver handla? Hur:et, vad behöver vi som medarbetare för att åtskakomma?

9 ”Balansgång mellan att säga behöva säga ja och behöva säga nej?”
Framtiden? ”Balansgång mellan att säga behöva säga ja och behöva säga nej?” Det här fotot av Okänd författare licensieras enligt CC BY-NC-SA Motiverande!!! Promotion, preventiv, implementering. Hanterbart!

10 Referenser: Effektiv vård (SOU 2016:2) God och nära vård (SOU 2017:53)


Ladda ner ppt "Information om lagförslag: medicinsk bedömning inom 3 dagar"

Liknande presentationer


Google-annonser