Syfte Projektet syftar till att de nyanlända skall få ett större socialt nätverk, en förståelse för och inkluderas i det svenska samhället. Avsikten är.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
En attraktiv Östgötaregion Där stad och land är med på tåget?
Advertisements

januari : Fotboll februari : bloggen och Basket boll mars : Bord tennis april : Skriva projektet för fototävling.
TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD VAR MED I EN ENTREPRENÖRIELL UTMANING.
Projektledare Anton Olofsson
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
Kommunikation som påverkar Göteborg 4 oktober 2012 Välkommen!
Vårdande/stödjande handlingar inom kommunala boenden Delrapport 7
Från idé till lönsamt företag. 2. Från idé till lönsamt företag 3. Definitionen av Mentorskap för ALMI •Mentorskap är en ömsesidig relation där båda.
Idrotten vill Idrottsrörelsens idéprogram Antagen av RF-stämman 2009.
Kommunalrådskansliet KAPITEL Stöd till och stärkt samverkan med det civila samhällets aktörer •Vision ” I Örebro finns ett levande vitalt civilt samhälle.
Lärande nätverk och innovativ kompetensutveckling
Kvalitetssäkring 2010/2011 Tullens förskola, avdelning: Kobben
Mer ungdomar med! Finlands Röda Kors Rekrytering av unga frivilliga Mer ungdomar med!
KICK-OFF 2:a JUNI 2012, HAMNSKOLAN, STOCKHOLM FEEDBACK Bengal Tigers Kulturförening (BTK)
Möjligheter till arbete med hjälp av kognitivt stöd ?
Svenskt Friluftsliv har till uppgift att bevara och utveckla förutsättningarna för det svenska friluftslivet Stärka friluftsorganisationernas långsiktiga.
Nivå- Bas Ämne: Human Resources & Volontärsamordning Modul 1: Introduction till volontärsamordning DU 1.1:Introduktion till ideellt engagemang Vad är ideellt.
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
Välkommen till ESF:s seminarium
Nannette Büsgen Facebook/Volontär i Nacka Twitter/volontarinacka Instagram/volontarinacka.
”Samverka eller dö !” Johan Nordenswan
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
S + U KOMMISSION – VISION - INPUT Det primära är ”mjukvaran”. Rumslig organisation, fysisk planering syftar till att något skall äga rum. I den byggda.
Leda Avdelning Leda Kår Ditt Personliga Ledarskap
Överenskommelsen inom integrationsområdet Uppsala 30 september 2014 Julio Fuentes Organisationsrepresentant Styrgruppen.
Västernorrlandsmodellen används för att lyssna till barn som brukare
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Vad är Flyktingguide/Språkvän?
”Nyckeln till vårt land” Samverkansprojekt mellan Vännäs kommun, Svenska kyrkan och ABF.
Sävja Danmark- vår plats i världen -barns inflytande och delaktighet
Pedagogiska året Vattentornet 15/16
Att stötta en kollega som lär sig svenska Delegationen för arbetsplatslärande vid yrkesintroduktionsanställningar (YA)1.
Välkomna! Förbundsledare april. Vad skulle nu projektet innehålla? * Utbildning * Mentorskap * Praktik.
Hållbart engagemang. Vad ska vi prata om? Ideellt engagemang Hållbart engagemang (övning) KASAM UNFs policy för ett hållbart engagemang.
Rekommendationer - Hur handlar vi utifrån resultaten? Bibehåll förbättringsidén eller utveckla/avveckla, ny PGSA? Förbättringsområde: Patientförening för.
UC+, vad är det? - UC+ är en förkortning av Utvecklingscentra Plus. - UC+ är en del av Utvecklingscentra Uppsala, en operativ enhet i samverkan med Upplands.
Ung Företagsamhet ® Har sedan 1980 arbetat med att föra skola och näringsliv närmare varandra En ideell och partipolitiskt obunden organisation som utbildar.
IF Friskis&Svettis Kalmar Verksamhetsplan
Hjälparbete på riktigt! Projektorienterad medlemsvärvning.
Utvecklingsplan Många ungdomar i en socialt bra verksamhet Fostra gott uppförande och respekt för sina medmänniskor Lära ut teknisk och anfallsinriktad.
RAPPORT OM MEDLEMSTAPP OM MEDLEMMAR SOM LÄMNAR SPF SENIORERNA OCH VAD SOM KRÄVS FÖR ATT VINNA TILLBAKA DEM WEBBUNDERSÖKNING , SEPTEMBER
Bostadsförsörjning för nyanlända
För mer information, kontakta:
Coaching.
Ett treårigt utvecklingsprojekt
TRYGGA RELATIONER I KLASSEN
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2016
Utbildning för multipeldistriktets jubileumskoordinator
Utbildning för distriktets jubileumskoordinator
Nockan P
Föräldrainformation Källängsrådet 19/
Malin Forssell, Karolina Henningsson
Nyheter och planerad aktiviteter Säkraplatser nätverk 10:e november, KTH, D2 Vi vill jobba med er i olika ARBETSGRUPPER inom situationsbaserad.
Upplägg En nätverksdriven samverkanslösning för smartare etablering på arbetsmarknaden Skellefteå, 31 oktober
Här kommer vi att titta lite på hur vi vill arrangera JSM i framtiden, då vi har upptäckt att det är väldigt få klubbar som är intresserade av att ta sig.
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2017
Team förebygg Samverkan mellan skola och socialtjänst
Vägledningsdokument för Vuxna Psykiatri Missbruk
Vad innebär regionbildningen?
SGF Väst Berg Uppstartsmöte 2018
En Relationsbaserad Äldreomsorg
Att tänka på inför samverkan
Västvärlden, Sverige och Söderhamn står inför en mycket stor utmaning och stora möjligheter beträffande flyktingmottagandet Söderhamns kommuns vision:
Förbättra klubbkvalitet
”Tänk om det räckte att vara asbra på sitt jobb” - om jämställdhet, mångfald och att vända en kultur Alexandra Johansson 26 mars 2019.
Året som gått Näringslivs- och destinationsutveckling
ÅP / Lektion 6 Att kanske förändra vilka man umgås med
Namn Presentation av er själva samt koppling till ABC. Datum.
Presentationens avskrift:

Syfte Projektet syftar till att de nyanlända skall få ett större socialt nätverk, en förståelse för och inkluderas i det svenska samhället. Avsikten är också att ett ömsesidigt utbyte där redan bosatta Vindelbor skall få nya bekantskaper bland och lära känna nya kulturer och traditioner. Det långsiktiga syftet är att de nyanlända skall integreras i Vindeln och känna att detta är en plats de vill stanna kvar i. I förlängningen tror vi även att större kunskap om samhället och ett bredare nätverk samt ökad förståelse bland vindelbor kan leda till bättre förutsättningar att komma in i arbetslivet. Projektet syftar även att stärka samarbetet inom flyktingområdet mellan kommunen och ideella sektorn - skapa en arena för fortsatt samarbete.

Upplägg och matchning  Styrgrupp träffas regelbundet – följer upp, utvecklar, planerar aktiviteter  Annonsering i tidning, affischer, kommunens hemsida, Facebook och muntligt på marknader, event etc.  Intresseanmälan till styrgruppen  Matchning utifrån ålder, barn, intressen etc.  Följer med på första träffen vid behov  Möjlighet att avbryta från bägge håll Resultat idag: 10 vänner/vänfamiljer samt 6 intresserade av gruppaktiviteter

Aktiviteter  Vän/-familjerna träffar de nyanlända så ofta de vill och hittar på aktiviteter gemensamt, ex. fikar, spelar sällskapsspel, åker skoter, firar jul etc.  Vissa aktiviteter organiseras av Vän i Vindeln. Till dessa bjuds även andra intresserade – nyanlända och andra vindelbor – in som ej har vän/-familj men ändå önskar delta.

Gruppaktiviteter Ex. pysselkväll, pulkadag, grillkväll…

Bästa dagen hittills i Sverige!

VÄN till VÄN aktiviteter Ex. slöjdcirkel, basketmatch, skidskola

Barn och ungdom/Kvinnor "Aqua Aerobics" by - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons -

Lärdomar  Människor är nyfikna på varandra och varandras kulturer – Vän i Vindeln är ett stöd på vägen i detta  Vän i Vindeln avdramatiserar möten mellan människor under roliga former.  Bästa sättet att rekrytera är personliga kontakter och vara synlig!  Ta tillvara vännernas nätverk och idéer samt strukturer som finns i kommunen  Tidskrävande - viktigt med många aktiva för att driva projektet framåt

Kontakta oss! Ingrid Hagström Marty Curfurst Tomas Sandström Vän i Vindeln