Anhörigstöd i Mora kommun Vem kan få hjälp? Vilken hjälp kan man få? Vägen tillbaka! Katarina Nilsson berättar om sin väg tillbaka efter att ha drabbats.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Våldsutsatta kvinnor berättar En utvärdering av projekt Karin
Advertisements

KPR. Kommunala Pensionärsrådet. Sammanträde 8 april Anteckningar - Sammanställning av sammanträdet vid Motala KPR av Hans Lobell.
Ett gott liv i ett livskraftigt län
Individuppföljning inom äldreomsorgen.
Välkommen till Studenthälsan!
Brukarfokus i biståndshandläggning
Äldreomsorg på distans Högskolan på Åland
Om stöd till anhöriga.
Metodstöd.
Rose-Marie Gudmundsson 48 ÅR
Träder ikraft 2014 Bitte Fritzson.
Inventering av personer med psykiska funktionshinder i Halland
Pebbles Karlsson Ambrose
RÖDA KORSET I UPPSALA 18 VERKSAMHETER 600 FRIVILLIGA 2300 MEDLEMMAR.
Första Hembesöket Viktiga steg för att skapa en förtrolig relation och göra en professionell bedömning De små detaljernas betydelse i samtalet Mötet som.
Boendestöd för psykiskt funktionsnedsatta
Att höra an till någon- anhörig
Familjehemsenheten Angered
Distriktssköterska Annelie Bobeck-Axling
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Anhörigstödets verksamhet Nacka kommun
Logoped Lena Nilsson Logoped Elin Berglund
Medicinsk Vårdplan.
Ingrid Lindberg, Elin Carlson och Stefan Frisk Medicinkliniken Eksjö
Socialpsykiatriska avdelningen
Inventering av personer med psykiska funktionshinder i Halland 2015 Bakgrund Kommunerna ska enligt 5 kap. 8§ socialtjänstlagen göra sig väl förtrogen med.
ANHÖRIGSTÖD Socialtjänstlagen 5 kap. 10 §
Anhörigstöd i Sunne kommun
Brukarundersökning 2014 Enkät till brukare på dagverksamhet.
Vardagsliv och boendestöd
Case Management (CM) I vår modell samarbetar landstinget och länets 12 kommuner Sammanhållet stöd för personer med psykisk funktionsnedsättning En service.
SOSFS 2008:20 Samordning av insatser för habilitering och rehabilitering genom upprättande av samordningsplan/individuell plan Författningen har kommit.
Kurskatalog Våren 2015 Vuxenhabilitering
Utbildning i SIP (samordnad individuell plan)
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Infoga eget foto Infoga ett foto som täcker sidytan och placera det längst bak. Ta sedan bort exempelfotot! (markera och klicka “delete”) Välkommen till.
MER ”EGENTID” – SÅ STÄRKER VI BARNENS MÖJLIGHET TILL SJÄLVBESTÄMMANDE OCH INTEGRITET Bambi Ekonomisk förening – Bambi Korttidshem, Matilda.
Bild 1 EXAMENSARBETET KANSKE STARTEN PÅ DIN NYA KARRIÄR…
Kommunens stöd och service till personer med funktionsnedsättning - myndighetsutövning Introduktionsutbildning Louise Odengard - Stadsledningskontoret.
Samarbete i teamet och ett rehabiliterande synsätt i myndighetsutövningen IngaLill Karlström, Östersunds kommun. E-post:
Introduktion till FREDA Eslöv 28 januari 2014 Om utredning enligt socialtjänstlagen.
Kramforsmodellen Hur tar vi emot asylsökande barnfamiljer?
VAD ÄR DET?.  Socialtjänsten skall se till att alla människor har en ekonomisk och social trygghet.  Socialtjänsten skall se till att alla kan ta del.
Västra Götalandsregionen ska bidra till att personer med funktionsnedsättning kan delta i samhällslivet, få möjlighet att påverka sin livssituation och.
Landstingets ledningskontor IFB-projektet Intensiv familjebehandling.
Inga patienter brukare ska ”falla mellan stolarna” Gråzoner synliggöras Beslutas av Direktörer/Nämnder /Fullmäktige beroende på olika krav Överenskommelser.
Riksförbundet Attention: Vi är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) Vi företräder våra medlemmar.
Kurator i Palliativ vård/ Övergripande roll
Öppna dörrar, för dig som är anhörigvårdare
Föreläsningar hösten 2013 Föräldrar Emellan
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en närstående.
Hemtjänst.
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en närstående.
Anhörigstöd i sydöstra Skåne Inom anhörigstödet i de fem SÖSK kommunerna (Simrishamn, Tomelilla, Ystad, Skurup och Sjöbo) pågår just nu ett projekt.
Vårdlotsens syfte Underlätta samverkan mellan kommun och slutenvård
Våga prata om psykisk ohälsa!
Anhörigträffar hösten 2017
Frågor från KPR Oktober 2017.
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
ANHÖRIGSTÖD.
Barn som närstående.
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en.
Anhörigstöd i Ljusdals kommun KPR
Samordningssköterskans uppdrag
Anhörigstödet i Falkenberg
En undersökning av kaffedrickande som social interaktion
Anhörigträffar våren 2018 Du som vårdar/stödjer en närstående som är äldre, långvarigt sjuk eller har funktionsnedsättning, kan behöva lite egen tid ibland.
Elevhälsan – en kartläggning av aktiviteter
Meeting place Heart´s house
WORKSHOPS MED ABILIA Kognitiva hjälpmedel, Kommunikationshjälpmedel, Omgivningskontroll & Epilepsilarm 5 NOVEMBER WORKSHOP KOGNITIVA HJÄLPMEDEL.
Presentationens avskrift:

Anhörigstöd i Mora kommun Vem kan få hjälp? Vilken hjälp kan man få? Vägen tillbaka! Katarina Nilsson berättar om sin väg tillbaka efter att ha drabbats av en hjärntumör Tisdag 13 oktober kl Storstugan på Noretgården Välkommen Kristina Matsuhashi och Lena Broman, anhörigsamordnare i Mora kommun Föreläsningen är öppen för alla, ingen anmälan. Fri entré

Alla har rätt till stöd Oavsett ålder eller diagnos Den 1 juli 2009 togs ett beslut enl. 5 kap 10 § socialtjänstlagen Beslutet har följande lydelse ”Socialtjänsten ska erbjuda stöd för att underlätta för personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en närstående som har funktionshinder”

Anhörigstöd i Mora erbjuder Personal med kunskap och erfarenhet Föreläsningar Anhöriggrupper Stödsamtal Hembesök Anhörigcafé, en träffpunkt för social samvaro Anhörigvårdarkort Öppna dörrar, med inriktning mot NPF & demenssjukdomar Familjebaserat anhörigstöd Taktil massage Dagverksamhet

Anhöriggrupp Att gå med i en anhöriggrupp innebär Att utbyta erfarenhet med andra anhöriga som befinner sig i samma/liknande situation Att bryta känslan av ensamhet Att få möjlighet att träffa olika professioner utifrån önskemål En anhöriggrupp är ett begränsat antal tillfällen vanligtvis cirka sex gånger

Stödsamtal Kan vara ett återkommande enskilt samtal. Tidsmässigt förbokat. Kan vara som en stödperson som sitter med i en vårdplanering, möte med skola eller annan myndighet

Anhörigcafé, onsdagar kl Hit kan du komma för att dricka en kopp kaffe, få en pratstund och koppla av dina vardagliga sysslor. Oftast finns personal på plats och då har du möjlighet att även få en enskild samtalsstund Du är alltid välkommen och behöver inte ha något speciellt ärende för att komma hit till en stund fylld av skratt och ibland tårar. Här är du med och gör denna stund till vad den blir Anhörigcenter, Grå stugan Dalagatan 2 Mora

Anhörigvårdarkort Kortet är en trygghet och service både för den närstående och för anhörigvårdaren, om denne råkar ut för en akut sjukdom eller olycka. Kortet innehåller information som leder till att man inom ambulansen och akuten kan förmedla information till kontaktperson som är angivet på kortet och som träder in som stödperson till den närstående.

Öppna dörrar Öppna dörrar är ett samarbete med Anhörigstöd i Orsa kommun Första onsdagen i månaden Café NPF-neuropsykiatriska funktionsnedsättningar Sista onsdagen i månaden Café Demenssjukdomar Träffarna sker varannan gång i Mora respektive Orsa

Familjebaserat anhörigstöd inom demenssjukdomar Syftet med en familjeträff är att stärka upp nätverket runt ikring den person som har drabbats av en demenssjukdom, för att på så sätt möjliggöra och upprätthålla den vardagliga livskvalitén så länge som möjligt. Det inbjudna ”nätverket” kan bestå av make/maka barn barnbarn vänner grannar arbetskamrater. Medverkar förutom anhörigstöd gör demenssjuksköterska och biståndshandläggare.

Dagverksamhet som avlösning för anhöriga Regelbunden avlösning; 1-2 dagar /vecka, biståndsbedömd Spontan avlösning; 5 timmar/tillfälle Dagverksamheten är kostnadsfri och förlagd till Noretgården.

Vi hälsar dig Välkommen Kristina Matsuhashi , tisdag-fredag Lena Broman , måndag-onsdag