Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Anhörigstöd i sydöstra Skåne Inom anhörigstödet i de fem SÖSK kommunerna (Simrishamn, Tomelilla, Ystad, Skurup och Sjöbo) pågår just nu ett projekt.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Anhörigstöd i sydöstra Skåne Inom anhörigstödet i de fem SÖSK kommunerna (Simrishamn, Tomelilla, Ystad, Skurup och Sjöbo) pågår just nu ett projekt."— Presentationens avskrift:

1 Anhörigstöd i sydöstra Skåne Inom anhörigstödet i de fem SÖSK kommunerna (Simrishamn, Tomelilla, Ystad, Skurup och Sjöbo) pågår just nu ett projekt tillsammans med kommunförbundet Skåne, Region Skåne som finansieras av Länsstyrelsen. Berätta om nätverket, hur länge vi varit i gång och på vems initiativ

2 Projektets mål Mål med projektet är att generera struktur och rutiner i samverkan mellan huvudmännen, kommun och region för att anhöriga tidigt ska erbjudas det stöd de behöver, samt att via slutseminarium sprida projektets resultat för övriga Skåne.

3 Informationskampanj Kommunerna har på olika sätt sökt samverkan med Regionen Visat sig svårt för kommuner att nå anhöriga som inte har kontakt med kommunens socialtjänst sedan tidigare I förebyggande syfte nå personer, som ger stöd och omsorg till en närstående, för att bevara hälsa och att förebygga ohälsa

4 Material Roll-up (sjukhus) Värdinneband
I kommunerna finns samma material

5 Strategi Deltagit på sjukhusen och vårdcentralernas APT möten
Spridit vår information i entréerna på sjukhusen Ystad och Simrishamn Kontaktpersoner på avdelningar och vårdcentraler

6 Strategi Statistik Erfarenhetsutbyte mellan kommunerna
Lättare när man är fler och har sammarbete med kommunförbundet Informerat på ledningskraft

7 Strategi Hitta lösningar som kan underlätta informationen till den anhörige. Ta fram rutiner för samverkan kring stöd till anhöriga genom dialogseminarium med personal från sjukhus, primärvård och kommun. Genom informationsträffar nå ut till allmänheten för att synliggöra och diskutera anhörigrollen.

8


Ladda ner ppt "Anhörigstöd i sydöstra Skåne Inom anhörigstödet i de fem SÖSK kommunerna (Simrishamn, Tomelilla, Ystad, Skurup och Sjöbo) pågår just nu ett projekt."

Liknande presentationer


Google-annonser