Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Meeting place Heart´s house

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Meeting place Heart´s house"— Presentationens avskrift:

1 Meeting place Heart´s house
A cordial meeting place for for those who suffer from cancer in different ways.

2

3 Background Region parole:
"Together for the best possible health and equal care" Region Jönköping County decided in 2015 to renew and develop the dialogues between patient organizations and politicians Health cafés, collects activities for patients and relatives outside the hospital Heart's house for cancer patients started in 2016 Patientlagen från januari 2015 ställer krav på vårdgivare att de är skyldiga att ge förutsättningar för patienter och närstående att medverka i sin egen vård och utveckla vården. Den nya lagen har större fokus på patientens delaktighet och valfrihet. Region Jönköpings län tog beslut om att förnya och utveckla dialogerna mellan patientorganisationer och politiker hösten 2015. Region Jönköpings län startar 2016 ett övergripande projekt, Tillsammans för bästa möjliga hälsa och jämlik vård. Hälsocafé är ett delprojekt av Tillsammans-projektet där begreppet Hälsocafé är ett övergripande för funktioner som bland annat ska ge möjlighet till stöd och hopp genom samtal med andra personer med erfarenhet. Parallellt med Tillsammans-projektet arbetar ideella krafter med att få fram en fysisk mötesplats, det som sedan kom att bli Hjärtats hus

4 Våren 2016 bjöd vi in patientföreningar, funktionsrätt mfl och regionen ställde upp med lokal, den fina flygeln tillhörande Ryhovs herrgård. Under våren hade vi öppet hus vid fyra tillfällen och från och med augusti 2016 har vi haft öppet varje onsdag mellan Till en början var Hjärtats hus ett pilotprojekt med stöd av Region Jönköpings län samt stiftelsen Fonden för Klinisk Cancerforskning Jönköpings län.

5 What is heart´s house? Meeting place for people with experiences from cancer Available to all and free Volunteers with experiences from cancer Strengthens the participants' quality of life Hjärtats hus är en fysisk mötesplats för cancersjuka och anhöriga, inom gångavstånd från sjukhuset. Huset skall ha en trevlig och hemlik atmosfär för att ta bort känslan av sjukhus. Hjärtats hus skall finnas för alla närstående och cancersjuka, oavsett vilken sort du drabbats av, om du är sjuk nu eller har det bakom dig. Till Hjärtats Hus behövs ingen remiss eller tidsbokning. Det är bara att komma när man vill och kan. Fika till självkostnadspris. Här möts du som besökare i dörren av en volontär som själv har erfarenhet av cancer. Volontärerna är alltid med och finns för just dig, för att lyssna, för att stötta, för att mötas som medmänniska. Tillsammans kommer vi att vara delaktiga i att stärka livskvaliteten för både anhöriga och sjuka samt ge stöd och inspiration till ett hälsosamt liv för våra deltagare. Vi har möjlighet att förmedla kontakter till vården för de som behöver det.

6

7 What is unique with heart´s house?
First in the country Many of the visitors are men The participants' wishes govern Volunteers Participants get friends for life Hjärtats hus i Jönköping är den första i landet av sitt slag. Unik samverkan mellan volontärer, patientföreningar, vården och andra aktörer. Det är ca 25 deltagare varje onsdag och många av de är män. Åldern på deltagarna varierar från 25 till 80 år, ibland har vi också besök av mindre barn till cancersjuka. Verksamheten styrs utifrån vad deltagarna vill göra och veta. Vi uppmuntrar till att aktivt delta i fysiska aktiviteter såsom promenader, kroppskännedom med enkel avslappning och liknande. Våra besökare får vänner för livet!

8 Activities and lectures

9 For more information Facebook and Twitter: Hjärtats Hus www.1177.se
plus.rjl.se/halsocafe

10 Help us tell about Heart´s house!
Do you know somebody who wants to be a volunteer? Contact:


Ladda ner ppt "Meeting place Heart´s house"

Liknande presentationer


Google-annonser