Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H."— Presentationens avskrift:

1 Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.

2 Showing results for cancer care and health environment and patient experiences 84 träffar totalt Cancer Care and Patients Experiences 2125 träffar

3 Att beskriva vilka faktorer i vårdmiljön som upplevdes som viktiga för patienter inom onkologisk vård Vilken betydelse lägger du i begreppet vårdmiljö? Kan du ge några exempel på positiva och / eller negativa aspekter av vårdmiljö på avdelningen Vad anser du vara viktiga faktorer i vårdmiljöer generellt och varför?

4

5 Känna sig säker Avskildhet och gemenskap "När jag är här för min cellgifter jag vill ha lite privatliv. Det spelar ingen roll om jag är i dagrummet tittar på TV eller någon annanstans... just nu finns det fem personer här med dropp och... Du känner att du är på en buss under rusningstid. Jag tycker det är svårt. Om någon kommer på besöka och det finns inget utrymme att sitta på. Om alla patienter haft besökare samtidigt, skulle det inte finnas tillräckligt med utrymme för stolar man blir ledsen….. "(grupp 3). "Den enda rum som erbjuder någon form av avskildhet här är badrummet" (grupp 2).

6 I samspel med personalen Att bli sedd som en person "När jag först kom hit brydde man sig inte om hur det såg ut... Jag var bara intresserad av hur personalen var och hur de behandlade mig. Senare, när jag fick behandling och var tvungen att gå runt i korridorerna, började jag lägga märke till hur det såg ut. Jag skulle säga att mitt första intryck av denna plats var inriktad på hur personalen behandlade mig "(grupp 3).

7 Delaktighet och ansvar ”Dom lyssnade på vad jag sa och jag blev inbjuden att ta del av olika beslut i min vård, tex så tyckte jag inte om att dela rum, speciellt inte då jag hade urinmätning och var tvungen att samla all urin i en illaluktande flaska som stod på bordet, så då bestämde jag mig för att sluta samla urin och väga mig istället, det funkade lika bra, men dom påpekade att vi brukar vanligtvis samla urin…(grupp 2). "När du är hemma, är det naturligt att röra sig runt och hålla sig aktiv, men när du är inlagd på sjukhus, det finns liksom ingen möjlighet till fysisk aktivitet ingen plats att röra sig……" (grupp 1).

8 Fysisk miljö Mat och Lukt "Jag verkar vara en av få som har haft en god aptit hela tiden och jag tycker det är ganska viktigt. Jag skulle gissa att maten och miljön i köket påverka din aptit, miljön i köket är viktig det man ser…… "(grupp 3). ”……all cytostatika gör dig känslig för olika lukter, man måste kunna komma undan lukter….”(grupp 1). Visuella intryck "Jo, jag såg det, den orange väggen, så snart jag kom. Jag tyckte det var mycket välkomnande "(grupp 2). Omgivande ljud ”….om du ligger inne för en 5 timmars behandling är det viktigt att ha något i din omgivning som distraherar”(Grupp 3)

9 Vad har studien lärt oss? Budskapet från denna studie är att vikten av att se varje individ som en unik person och därmed skapa möjligheter för goda möten mellan personal och patienter/ patienter och patienter/patienter och närstående och stödja denna verksamhet genom en fysisk miljö som har tillräckligt med utrymme, att inte bara umgås med personal, medpatienter och anhöriga, men också för att dra sig tillbaka och vila.


Ladda ner ppt "Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H."

Liknande presentationer


Google-annonser