Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Brukarenkät Måltidssituation. Vilken avdelning bor du på? Avdelning 1.Sparven2(9%) 2.Vargtass2(9%) 3.Blåklockan2(9%) 4.Lindorna2(9%) 5.Skogsstjärnan2(9%)

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Brukarenkät Måltidssituation. Vilken avdelning bor du på? Avdelning 1.Sparven2(9%) 2.Vargtass2(9%) 3.Blåklockan2(9%) 4.Lindorna2(9%) 5.Skogsstjärnan2(9%)"— Presentationens avskrift:

1 Brukarenkät Måltidssituation

2 Vilken avdelning bor du på? Avdelning 1.Sparven2(9%) 2.Vargtass2(9%) 3.Blåklockan2(9%) 4.Lindorna2(9%) 5.Skogsstjärnan2(9%) 6.Lyan2(9%) 7.Ängsklockan2(9%) 8.Gullvivan2(9%) 9.Violen2(9%) 10.Prästkragen2(9%) 11.Näckrosen2(9%)

3 Får du välja var du vill sitta och äta din måltid, t ex. vid bordet eller inne på ditt rum, om du skulle önska? 1.Ja21(95%) 2.Nej1(5%)

4 "Jag har en bestämd plats. " "Jag har min besämda plats. " "Jag väljer själv. " "Fast personalen sätter mig där det finns plats. (jag sitter i rullstol) Kan välja att äta inne hos mig, men jag vill ha den sociala samvaron. " "För det mesta tar jag in maten till mig. Ibland äter jag i den stora matsalen. På avdelningen har jag ingen att prata med. " "Det bestämmer jag själv. " "Jag sitter på samma plats. Jag tycker det är jättebra. Om jag vill får jag äta inne hos mig. " "Det bestämmer jag själv. " "Vill ha sällskap vid måltiderna, men jag kan välja själv om jag vill äta inne hos mig. " "För det mesta har jag en särskilt plats. " "Jag har min bestämda plats, men den har jag valt själv. " "Jag sätter mig bara. " "Man får sitta var man vill. " "Jag sitter där det passar. " "Jag har ingen bestämd plats. Jag bestämmer själv var jag vill sitta, men det finns platser som alltid är upptagna. " "Jag äter i matsalen. " "Det är svårt att bestämma. " "Jag sitter där det är ledigt." "Fast det är trevligast med sällskapet. Tråkigt att äta på rummet. " "Jag äter alltid inne hos mig. Ibland känns det ledsamt att inte kunna komma ut och äta. " Kommentarer: Får du välja var du vill sitta och äta din måltid, t ex. vid bordet eller inne på ditt rum, om du skulle önska?

5 Är ljudnivån vid måltiderna bra? 1.Ja18(82%) 2.Nej4(18%)

6 "Det är lite bullrigt. " "Det ska ju vara lugnt när man äter för annars kan man sätta i halsen. " "vi stänger av TV:n (utom när det är skidor). Saknar någon att prata med. " "Störande boende. En skriker hela tiden. Det är "fel att blanda". På min avdelning finns ingen att prata med. När jag ätit åker jag in till mig. Mitt sociala liv är borta. " "Inget problem. Jag hör väldigt dåligt. " "Fast ibland är det en person som stimmar mycket. " "Det är ingenting som stör. " "Men en person stör vid matsituationen. Tjatig och det är inte så roligt. " "Fast ibland kan ljudnivån vara hög och det beror på att många hör dåligt men det får man lov att acceptera. " "Det är lugnt. " "Det är lugnt. Det hoppas jag vi får ha i fortsättningen också. " "Det är bra. " "Fast det tänker jag inte på. " "Det är lugnt och behagligt. " "Den är bra. " "Det brukar vara för mycket ljud. " "Det kunde vara lite tystare. " "Det är lugnt. " "Nästan för lugnt. " "Jag äter ju alltid ensam. " Kommentarer: Är ljudnivån vid måltiderna bra?

7 Är dukningen vid bordet trivsamt? 1.Ja20(91%) 2.Nej3(14%)

8 "Det duger åt mig. " "Det brukar de alltid vara. " "Blommor och fint. " "Det är lika söndag som vardag. Vid jul och påsk är det dukar på borden. " "Fast jag äter aldrig där. " "Jag har varit i skogen och jobbat så dukningen för mig är perfekt. " "Ibland dukar personalen med vit duk. Det är trevligt. " "Det duger för mig. Jag är nöjd. " "Vit duk på söndagarna. Dukningen är alltid trevlig. Personalen är underbar. " "Blommor och servetter. Jag hjälper till att duka. " "Jag har aldrig tänkt på motsatsen, så då är det väl bra. " "Det är fint. " "Så gott det går. " "Det kunde ha varit bättre. Samma duk. Ganska torftigt. " "Borden är fina. " "Det brukar vara fint, med blommor på bordet. " "Det är dukar på bordet. Blommor ibland. " "Det kan man inte klaga på. " "Det är lika söndag som vardag. " "Vet inte. Min mat kommer ju på en bricka. " Kommentarer: Är dukningen vid bordet trivsamt?

9 Får du bestämma själv vad du vill bli serverad på tallriken? 1.Ja19(86%) 2.Nej3(14%)

10 "Alla får bestämma vad man vill ha eller inte ha. " "Självklart. " "Om jag inte vill ha maten som serveras har jag frysta lådor och jag bestämmer själv vad och hur mycket jag vill äta. " "Jag bestämmer själv, men jag saknar vissa tillbehör. " "Jag äter allt jag får. Det är bra och trevliga människor som serverar mig det jag önskar. Det är som att bo på hotell. " "Jag bestämmer alltid vad jag ska äta. " "Jag äter i och för sig allt. Skulle vilja ha kryddor på bordet. " "Jag tycker om allt och bestämmer hur mycket jag vill ha. " "Jag bestämmer själv vad och hur mycket jag vill ha. " "Jag väljer själv vad jag vill äta. Man får välja av det som finns. " "Jag bestämmer själv. Jag tycker om all mat. " "Man får det man får, fast jag bestämmer själv hur mycket. " "Men det är inte så mycket att välja på. Ibland tycker jag att jag får för mycket mat. " "Jag får min mat av personalen. " "Det är en bestämd meny men jag bestämmer mängden själv. " "Det finns ju bara en sorts mat, men jag bestämmer själv mängden. " "Det serveras bara en sorts mat men jag bestämmer själv vad jag vill äta. " "Jag får en tallrik med mat. Ibland är den för kall. Ibland kan det vara något jag inte tycker om. " Kommentarer: Får du bestämma själv vad du vill bli serverad på tallriken?

11 Tycker du att måltiderna är en trevlig stund på dagen? 1.Ja18(82%) 2.Nej4(18%)

12 "Visst är det trevligt, men jag har inte så många att prata med. " "Det är alltid trevligt när man får mat. " "Det är en höjdpunkt. Jag sitter ofta länge och pratar med personalen. " "På grund av miljön är så stökig. Kantinerna slamrar. Det är aldrig lugn och ro. " "För det mesta siter jag själv. Det är både och. Ibland får jag vänta på maten. Då blir det otrevligt. " "Vi har trevligt och sitter länge. Vi pratar och jag trivs så bra här. " "De är lugna och ger avkoppling. Jag har en del som jag kan samtala med vid måltiderna. " "Jag äter, men har inga större behov av att prata när jag äter. Är rätt nöjd. " "Det är väldigt trevligt och vi samtalar med varandra när vi äter. " "Sällskapet är bra. Det känns bättre när man är flera. " "Det är ingen som är sur. Bra stämning. Vi pratar, sitter länge. Ingen hets. " "Vi sitter och pratar. Det är väl trevligt med sällskap. " "Jag saknar någon att diskutera med. Många slänger i sig maten. " "Fast jag har ingen att prata med. Det är bara gamla tanter. " "Man har någon att prata med. " "Det brukar finnas någon att samtala med. " "Trevligast med sällskapet. " "Det är roligt att samtala med andra vid måltiden. " "Så där. Det är inte så roligt att jag inte kan sitta uppe och äta. " Kommentarer: Tycker du att måltiderna är en trevlig stund på dagen?


Ladda ner ppt "Brukarenkät Måltidssituation. Vilken avdelning bor du på? Avdelning 1.Sparven2(9%) 2.Vargtass2(9%) 3.Blåklockan2(9%) 4.Lindorna2(9%) 5.Skogsstjärnan2(9%)"

Liknande presentationer


Google-annonser