Källängsråd 2014-11-19 Dagordning 1.Skolans verksamhet - TEMA - studiero 2. Ekonomi och organisation 3.Övrigt - Säkra skolvägar.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Frågor som vi brottats med
Advertisements

I detta bildspel reflekterar kollegor i olika ämnen tillsammans över språkliga handlingar i klassrummet. Underlag till diskussionen är den uppgift som.
Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
Det problemorienterade föräldrasamtalet Hur reagerar du själv när du ska få veta något jobbigt?  Ni kan till exempel föreställa.
Kap 4 Dylan Williams - Att ta fram belägg för elevernas prestationer
1.Tar ansvar för skolans inredning och material så vi får en trivsam skola utan klotter, skadegörelse och nedskräpning. 2.Använder inte snus, tobak eller.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Lärdomar från skolor med mer traditionellt undervisningsmönster
Betyg i årskurser där man ej haft undervisning i ett ämne
Skoljuridik för lärare
Learning Study / Stöd för genomförande och dokumentation
Ulla Forsberg Marco Suares Fårdala skola, Tyresö kommun
Välkommen till läsåret 2011/2012! Vi utbildar morgondagens världsmedborgare! Döderhults skolområde.
”Språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade
Innehåll ikväll Allmän information i skolstarten (10 min)
Kvalitet och inflytande i förskolan och skolan
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Pedagogisk dokumentation
Pedagogiskt ledarskap
- Konsten att ge feed-back
Välkomna till föräldramöte för klass 4C
Eller formativt lärande…
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
Läroplansträff Välkomna!.
Läroplansarbete Träff med Ö-team Mål med dagen Öka förståelsen för det arbete vi gör med rektorer/förskolechefer och läroplanspiloter Öka.
Läroplansträff förskolan - betydelse av förhållningssätt och syn på barn för att lyckas med pedagogisk dokumentation Välkomna!
Läroplansträff Välkomna!. Program för dagen 8.30 Inledning och program 8.40 Lars introducerar dagen med några bilder om undervisning och lärande.
Läroplansträff Välkomna.
Uppföljning av lärares arbete i klassrummet
Välkomna till Färila skola läsåret 14/15
Elevhälsovården Rikskonferens 14 sept 2009
Demokrati och hur Sverige styrs
VÄLKOMNA! ELEVLEDDA UTVECKLINGSSAMTAL S:ta Gertruds skola, Sigtuna.
Sofielundsskolans Ordningsregler
- Parterna ser det som naturligt att en ändrad arbetsorganisation som leder till förbättrade resultat och ökad måluppfyllelse, oavsett skolform, ska ge.
Presentation 5 p (kräver närvaro hela lektionen) Fundera under presentationen på hur de olika bakgrunderna fungerar ! SRH.
Centrum för Genusvetenskap
Sammanställning Enkät HT-2012 Antal svarande: 360/443 (81,6% svarsfrekvens)
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Elevaktiva utvecklingssamtal
Hur gör man en debattartikel?
Portfolion / Dokumentationen bidrar till utveckling
Likabehandlingspolicy för Slottegymnasiet
Genomlysning av vår organisation
Varför börjar alla prata om ”Drop outs” ?
Föräldramöte årskurs 6 2 mars.
Vem är jag, Vem är du?.
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Sammanställning av enkätsvar ang
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Riktlinjer för misskötsamhet
Föräldramöte den 14 september Centralskolans grundsärskola Ann Jansson rektor.
Källängsråd Föregående protokoll, bordlagd punkt Internationellt samarbete 2. Skolans verksamhet Skola och föräldrar 3. Ekonomi och organisation.
.. Föräldramöte Tomtebogård Tomtebogårds vision Vi lär, samarbetar och tar ansvar för en hållbar livsstil och värld. Vi trivs och bygger framtiden.
Källängsråd Föregående protokoll, bordlagda punkter Konstgräs Läromedel Paviljongen 2. Skolans verksamhet - Polisingripandet förra veckan - Betyg.
Livsfrågor Vad är meningen med livet? Vem är jag egentligen?
Källängsråd Föregående protokoll bordlagd punkt Säkra skolvägar 2. Övriga frågor PRAO 3. Skolans verksamhet Brukarenkäten Utvärdering likabehandlingsplan.
Källängsråd Dagordning 1. Föregående protokoll 2. Ekonomi och organisation Budget 2014 Arbetslagsorganisation 14/15 3. Skolans verksamhet Beslutat.
Källängsråd Skolans verksamhet -Cafeterian -Skolstart -Likabehandlingsplan -Säkra skolvägar 2. Ekonomi och organisation - Ny timplan – ny organisation.
Bagaregårdsskolans Inkluderingsarbete Lisa Häggdahl.
Nuläget i Älvkarleby kommun
Eleverna i klass 1-6 har svarat på enkäten
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Kumla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling
Välkomna på föräldramöte
Nyheter i skollagen från och med 1. 7
Välkommen på föräldraråd
Tobak - Lektion 3 Åk 4-6.
Nyheter i skollagen från och med
Presentationens avskrift:

Källängsråd Dagordning 1.Skolans verksamhet - TEMA - studiero 2. Ekonomi och organisation 3.Övrigt - Säkra skolvägar

Tema Studiero 1.Lite bakgrund 2.Diskussion 3.Skolledningens definition 4.Skollagens åtgärdstrappa

Studiero Mycket diskussion i media färgar bilden Källängen är inte en genomsnittlig skola i landet. Källängen, och andra Lidingöskolor, är undantag Enkäter: 77% av eleverna på Lidingö svarar att studiero råder mot 41% i landet i stort!

Vad tycker elever om studiero? Det finns forskning. Av den kan man dock fundera på om elever förstår innebörden av begreppet ”studiero”. Elevers definitioner handlar om saker som: ”Att få hjälp när jag inte förstår” Hur ska man tolka det?

Politikens definition ”Ordning och reda” ”Disciplin och studieflit” Några av Jan Björklunds beskrivningar Men vad innebär det?

Läroplanens kunskapskrav Läroplanen förutsätter kommunikation, att man jobbar tillsammans med andra och för resonemang. Studiero kan alltså inte betyda att det alltid pågår enskilt, tyst arbete. Vad betyder det för innebörden av ”studiero”? Kan och ska vi ha högre förväntningar och krav på våra barn och ungdomar än vi har på oss själva som vuxna?

Gruppdiskussion Hur definierar ni ”studiero”? Hur är det i ett klassrum där studiero råder?

Skolledningens definition av studiero Få störningar förekommer som tar elevers eller klassens uppmärksamhet från lektionens innehåll.

Vad får/kan skolan göra? Skollagens åtgärdstrappa ”De ska inte användas för att straffa eleverna utan tanken är att de ska leda till ett ändrat beteende så att arbetssituationen blir bättre för eleven och alla andra på skolan” Tillsägelse eller omflyttning i klassrummet Utvisning för återstoden av en lektion

Kvar- eller försittning om eleven stör lektionerna hos flera olika lärare Utredning med förslag på åtgärder för att stödja eleven att ändra beteende Skriftlig varning om åtgärderna inte ger resultat Tillfällig placering i annan klass (inte mer än två veckor, vid särskilda skäl max fyra)

Tillfällig placering i annan skola (inte mer än två veckor, vid särskilda skäl max fyra) Permanent omplacering till annan skola (en stödinsats för eleven) Avstängning under en utredningsperiod under max en vecka

Vilka fall handlar det om? Elever som upprepade gånger utövat allvarligt fysiskt våld mot andra elever eller vuxna eller på annat sätt agerar så att risk för fysisk skada uppstår hos andra Har inte funnits någon situation på Källängen som har varit ens i närheten av att uppfylla de krav som ställs för mer omfattande åtgärder än kvar- eller försittning

Övriga frågor Säkra skolvägar

Nästa Källängsråd Onsdag 18 februari Tema: Likabehandlingsarbete Välkomna!