Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkommen på föräldraråd

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkommen på föräldraråd"— Presentationens avskrift:

1 Välkommen på föräldraråd
Föräldraråd 19 mars Välkommen på föräldraråd

2 Föräldraråd 19 mars 2.4 Skola och hem
Skolans och vårdnadshavarnas gemensamma ansvar för elevernas skolgång ska skapa de bästa möjliga förutsättningarna för barns och ungdomars utveckling och lärande. Riktlinjer Alla som arbetar i skolan ska samarbeta med elevernas vårdnadshavare så att man tillsammans kan utveckla skolans innehåll och verksamhet. Läraren ska samverka med och fortlöpande informera föräldrarna om elevens skolsituation, trivsel och kunskapsutveckling, och hålla sig informerad om den enskilda elevens personliga situation och iaktta respekt för elevens integritet. (Läroplanen)

3 Föräldraråd 19 mars Vad händer på Nyvångs skola just nu?
Utvecklingssamtal-omdömen Studiero och delaktighet Arbete tillsammans med elevhälsan-broschyr Planering inför nästa läsår Språkval i åk. 6

4 Föräldraråd 19 mars Att arbeta med studiero:
Inled och avsluta lektionen på ett tydligt sätt. Bestäm elevernas placering. Håll start- och sluttid. Säg till omedelbart om någon elev bryter mot skolans ordningsregler Låt ingen elev lämna salen utan medgivande. Se alla eleverna genom t.ex. positiv förstärkning. Arbeta med kamratbedömning.

5 Föräldraråd 19 mars Delaktighet och studiero:
Vi ska alla tänka på att vi ska göra eleverna delaktiga och ha inflytande när vi planerar olika saker, t.ex. lektioner, aktiviteter, redovisningsformer. Ett bra exempel på detta kan vara VÖL-schema. Vi ska alla vara noga med att berätta när eleverna är delaktiga och har inflytande, så att det blir en förståelse och förtrogenhet kring detta. Vi ska alla förmedla elevernas delaktighet och inflytande genom de kanaler vi använder oss av, t.ex. Edwise, veckobrev, Instagram, föräldramöten. Vårens föräldraråd ska handla om delaktighet och inflytande för elever och föräldrar och eventuellt knytas ihop vid öppet hus.

6 Föräldraråd 19 mars

7 APT Skolinspektionens enkäter

8

9

10 Föräldraråd 19 mars Övriga frågor?


Ladda ner ppt "Välkommen på föräldraråd"

Liknande presentationer


Google-annonser