Fotoalbum Shanghai, 1-3 januari 2012. Då Per var ledig ett par dagar efter nyår, passade vi på att åka det nya snabbtåget till Shanghai. Tåget gick från.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

Trygghetsvandring Resultat av trygghetsvandringen från 30 maj av unga. Ungdomsombuden tillsammans med Trygghetsgruppen från UngDialog.
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Husets Historia Så här kan möjligen ett utav de första hemmen ha sett ut på stenåldern- en grotta. Egentligen är det ingen specifik person som har.
NEW YORK En stor och känd stad som kallas The Big Apple. Har ca 10 miljoner invånare och är Usa:s största stat. Stadens yta = 1214 kvadrat kilometer och.
Resa till isfestivalen i Harbin januari 2012.
Det första du bör göra är att rita horisonten
Stockholm Selections Stockholms Södra Skärgård
Dalarna Dalarnas landskapsvapen är två pilar som korsar varandra. Man har hittat gamla mynt. På myntet var det två pilar. Pilarna betyder att Dalarnas.
Elsa Beskow.
Mil Palmeras – en bosättning för madridbor som vill komma till havet
Turista hemma – en rundresa i Hylte kommun med Nikon D80
Som •Han körde på Slottsgatan som har en hastighets-begränsning på 50 km/h. •En kvinnlig bilförare körde på en man, som är i 20 års ålder. •Kvinnan, som.
Bildspel om våra fjärilslarver
Sagan om den hungriga vargen
Sagan om Piffy.
Tips och råd som hjälper dig läsa, lära och plugga
Bildspel om konstnären
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
Frågor på ytan, under ytan och på djupet
~ Den första mobiltelefonen ~
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Råby-trivsel Råby-trivsel är ett kooperativ som arbetar i Råby Rönö, mitt i den sörmländska landsbygden. Råby-trivsel hjälper dig med catering vid fester,
Luncha och lär! rumsadverbial.
Grekland bestod av flera små riken/stater
Åk 9 - året då det händer -.
Bilens Historia av: Johan, Erik och Max
I detta shoppingcenter hade kvinnorna en möjlighet att välja en make bland olika män.....
Ett Brott Är Ett Brott... Av Lovisa Wirdemo.
Inte Barbuda denna gång utan: Bermuda. Efter lite knappt åtta dygn till havs kommer vi fram till Bermuda. Bermuda Harbour Control ger oss tillstånd att.
Vincent Van Gogh.
Kan du omvandla 80 km/h till m/s?
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Kirik Viking.
Sagan om björnen.
Jag heter Carl X Gustav. Jag är kung i Sverige
El descubrimiento de América (Upptäckten av Amerika)
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
Hejsan! Nu har vi kollat in St Lucia under drygt en vecka. Vi har gjort tre stopp. Soufriere i söder, Marigot Bay ungefär mitt på och nu senast Rodney.
Vägen till en bra novell
Jag vill gärna att du kommer över på en liten afterwork-öl, ta gärna med dig familjen eller några vänner och titta in.
Budskap i Odyssén av 7E.
LONDON Tisdag 18 september var det äntligen dags!.
2014April.   I Indien har vi ett eget hus, som vi har byggt själv. Huset blev klar år I slutet av år 2012 bestämde vi oss att lägga till 2 våningar.
VÄLKOMNA TILL HALMSTAD! Nu ska vi berätta om när vi var i Halmstad.
Välkommen till Fairhaven. Detta är infarten från gatan. På samma gata lite längre ner finns en pojkskola där den kände Omar Sheriff har utbildats i sin.
Flygplan Av: Mathilda & Leona
Är du 40-, 50-, 60- eller 70-talets barn......??? Hur har du KUNNAT överleva?
Flickors psykiska ohälsa
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Rikki Tikki Tavi Denna boken handlar om Rikki-Tikki som är en mungo. En dag spolades han bort från sina föräldrar. Och vaknade upp nerbäddad i bomull.
Det var en gång en drake som hette Nidaros
Att inleda och avsluta en berättelse
Den magiska dörren.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Min Stockholmresa ..
London- Resan Dag:1 Idag när vi kom till flygplatsen gick vi och åt. När vi skulle checka in stängde de framför ögonen på oss och vägrade öppna, fast.
HUSBYGGE Av Percy och Marianne Lärarhögskolan 2005.
Nu är det dags igen för en årskrönika Tänk vad åren går fort.
AV: JULIA WALLBERG, ALVIN ELGH, ANDRÉ COLLÉN OCH JESSICA ALEXANDERSSON
Kemi finns överallt runtomkring oss.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Kyrkan Medeltiden åk 4 del 3.
Ett bild och text repotage
På den här bilden, marken (vattnet) stannar där linjen är
Titanic Lisa.
Presentationens avskrift:

Fotoalbum Shanghai, 1-3 januari 2012

Då Per var ledig ett par dagar efter nyår, passade vi på att åka det nya snabbtåget till Shanghai. Tåget gick från Beijing södra järnvägsstation. En station som mer liknar en flygplats, med numrerade gater, där bara de som har biljetter till tåget får gå in. Ingen får heller gå ner på perrongen innan tåget står inne. Sträckan Beijing-Shanghai, som är 120 mil, tog 4 timmar att åka. Tåget åkte ofta i 300 km/h!

Stadsbilden i Shanghai var inte så kinesisk. Husen såg nästan västerländska ut och vi hittade till och med skyltar på ett begripligt språk!

Vi bodde på Westin hotell, som med sitt karakteristiska ”crowntower” var lätt att hitta tillbaka till. Det syntes över en stor del av staden.

Det fanns mycket blomsterdekorationer i staden. Man höll som bäst på att plantera ut penséer i rabatterna. Med prydnadskål hade man gjort många fina planteringar, i flera dimensioner. Även andra blommor var fantasifullt planterade.

Utefter floden låg Shanghais promenadstråk The Bund som var ett populärt stråk att promenera och framför allt fotograferas på! Fotograferna stod i rad och ville sälja sina bilder, Många kineser vill tydligen bli fotograferade av fotografer och poserar glatt. Det var också många, som liksom vi, fotograferade själva.

Utsikten var vacker, även om det var lite disigt i luften.

En vacker byggnad, med klocka, som klämtade varje timme. Det är annars inte så vanligt att höra i Kina. I bakgrunden syns vårt hotell.

Det gick en tunnel under floden. Man fick åka i en liten vagn och tunneln lystes upp med olika färger, vartefter man färdades där.

Det fanns många praktiska gångbroar över de stora trafikerade gatorna.

Många byggnader hade spektakulära former. Till höger TV-huset i Shanghai.

Husen var ofantligt höga och det högsta, som ser ut som en kapsylöppnare, kunde man åka upp i. 100 våningar upp i luften, hade det en utsiktsplats, som enligt Guinness rekordbok 2009 var högst i världen.

Inne i det högsta huset, Shanghai World Financial center, fanns en modern galleria, med många affärer, men inte så många kunder.

Där fanns också en modell över Shanghai. Där kunde man följa dagens växlingar i ljus, från soluppgång, via dag….

…till kväll och natt, då först ljusen tänds och många hus fasadbelyses, till natten, då många lampor glädjande nog släcks.

Utsikten från våning 100 var fantastisk, även om det var disigt i luften.

Det var vissa bitar i golvet som var av glas, så man såg lite granna neråt, fast mest ner till våning 94, där huset började igen.

Vi börjar bli duktiga på att uppföra oss som kineser och posera vid fotograferingsvänliga platser!

Utsikten var magnifik, både uppifrån och nerifrån!

Tillbaka ner på marken igen! Vi promenerar till de mer kinesiska kvarteren i Yu-trädgården. Där var massor av folk! Lite mindre inne i trädgården, dit det var inträde, men ändå väldigt mycket människor.

Tillbaka till The Bund, nu i kvällsbelysning

Mera vackra kvällsbilder Sista dagen var vi på Shanghais museum, innan vi tog tunnelbanan ut till järnvägsstationen, som för övrigt låg bredvid flygplatsen. På stationen i Beijing hämtade vår chaufför oss och resan var slut för denna gång!