Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Titanic Lisa.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Titanic Lisa."— Presentationens avskrift:

1 Titanic Lisa

2 Titanic Titanic reste 1912 från England. Det var en stor ångbåt.Det var White Star Line som byggde den.Den var svart och vit.

3 Fakta Folk ville åka till Amerika för att bli rika. För det var så många fattiga i Europa. Om man reste i första klass kostade en biljett Det var väldigt lyxigt att resa i 1:a klass, men väldigt olyxigt i 3:e klass. Dem som reste i 3:e klass fick inte gå upp på övre däck. Och klockan 22 släcktes ljuset så att dem som åkte i 3:e klass måste gå och lägga sig.

4 Olyckan. Titanic förliste när skeppet träffade ett isberg. Det tog ca 2 och en halv timme för Titanic att sjunka människor dog och 700 överlevde, det fanns livbåtar, men inte så många. Passagerarna i tredje klass blev först inlåsta för att dem i första klass skulle gå på livbåtarna först. Fler från första klass överlevde än de som var i tredje klass.

5 Nutid Titanic är ett av världens mest kända skepp. Nu har man skrivit böcker och gjort filmer om Titanic. Bild på Rose (Kate Winslet), och Jack (Leonardo DiCaprio).

6 Första Klass och Tredje KLass
I första klass hade man det väldigt bra, där hade man fina kläder, fina middagar och fina rum. Men i tredje klass hade man det lite sämre, man hade inte så fina middagar, och inte så fina rum.

7 Källor WWW.sjohistoriska.se www.aftonbladet.se www.Wikipedia.se
”My hart will go on” Filmmusik av Céline Dion:


Ladda ner ppt "Titanic Lisa."

Liknande presentationer


Google-annonser