Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Dalsland Landskapsvapnet ska föreställa en oxe med hängande svans.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Dalsland Landskapsvapnet ska föreställa en oxe med hängande svans."— Presentationens avskrift:

1 Dalsland Landskapsvapnet ska föreställa en oxe med hängande svans.

2 Landskapsdjur Landskapsdjuret är korpen. Korpen kom till Dalsland från Norge.

3 Landskapsblomman Landskapsblomman är Förgätmigej. Den har gröna blad och har vita, rosa och lila blommor.

4 Var ligger Dalsland? Dalsland gränsar mot Värmland, mot Norge, mot Bohuslän och mot Västergötland. Här ligger Dalsland.

5 Dalslands städer Här ligger Åmål
Dalslands enda stad är Åmål. Åmål har varit Dalslands ende stad sen I Åmål så spelade de in en film som heter Fucking Åmål. Den filmen spelade de in 1999.

6 Dalslands natur Dalslands gränsar till Vänern och den är Sveriges största sjö. Dalslands kanal går till Vänern. I kanalen finns det en bro. Det är en bro som båtar kör över. Den byggdes för mer än hundra år sen. En sådan bro kallas Akvedukt.

7 Näringar Näringarna i Daland är skogen. Det är vanligast att människor arbetar i skogs industrier. Av skogen gör man papper och brädor.

8 Industri I Dals Långered finns en industri som heter Mustadfors Bruk. De tillverkar sömmar. Sömmar är en slags spik som hästar har i hovarna. De säljs till alla världsdelar.

9 Turism Man kan åka båt genom genom Dalsland på Dalslands kanal.Då får man åka över akvedukten som är jätte känd. Akvedukten är en båtbro och det finns väldigt få båt broar i världen.


Ladda ner ppt "Dalsland Landskapsvapnet ska föreställa en oxe med hängande svans."

Liknande presentationer


Google-annonser