Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Kroksjön är en by sydväst om skellefteå.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Kroksjön är en by sydväst om skellefteå."— Presentationens avskrift:

1 Kroksjön är en by sydväst om skellefteå.
Namnet Kroksjön kommer från sjön som ligger i byn. En liten insjö som är formad precis som en sorts krok. Därefter kom namnet Kroksjön till hela byn. Kroksjön är en by sydväst om skellefteå.

2 I sjön kan man fiska abborre, gädda, kräftor, öring.
Fiske I sjön kan man fiska abborre, gädda, kräftor, öring.

3 Runt Kroksjön finns det 5 st allmänna grillstugor vid vattnet.
Bad och uteplatser 2 stycken allmänna badplatser. Varav en av dem har både grillring och bastu. På midsommar brukar byns befolkning samlas på en äng för att dansa runt midsommar stången. Det är ängen som visas med det lilla huset nedan. Runt Kroksjön finns det 5 st allmänna grillstugor vid vattnet.

4 Historia. Sjöns namn ”kroksjön” kommer från en man som hade sommarstuga i Kroksjön för länge sedan talet något gång. Adolf Krok. Dessutom som tyckte byns befolkning att sjön liknade så mycket en stor speciell krog så de fick bli namnet.

5 sjöN Vatten djup – Djupast som 7m. Ligger ca 50m ovanför havet.
Inlopp / utlopp, går genom forsar som strömmar från skråmträsk. PH värde 7,2

6 Sommar På sommar halvåret brukar de röra sig i Kroksjön runt om på badplatser eller vid grillringar, kanoter, båtar, öar, och vattenskotrar. Många utanför Kroksjön kommer också och låter sommarglädjen spridas där. Det största badplatser som finns i Kroksjön är allmän. Platsen kallas Bastubryggan och de finns brygga, bastu och omklädningsrum där. När man inte badar där så kan man ligga och sola uppe på ängen/stranden. Finns också plattgräsplan så man kan spela olika saker på. Vinter Vintertid i Kroksjön. På vintrarna kan man köra skoter och sjön, pimpla, åka skidor och skridskor. De brukar skotta upp en is plan där man kan bara åka skridskor eller också spela ishockey. Skellefteåskoterklubb håller sjön öppen med ruskade skoterleder också. Så leder åt alla håll finns det. På sjöns öar finns det också jätte fin och mysig möjlighet till att grilla också.

7 Sommarstuga i Kroksjön.
I början var Kroksjön bara en by med folk som bodde där året om. Sedan blev det mer sommarstugor än vanliga hus, och året runt folket nästan dog ut från Kroksjön. Just nu finns det så mycke som upp till 3 olika stället runt Kroksjön där de finns sommarstugor och de har blivit ett mycket populärt ställe. Norra Kroksjön, Södra Kroksjön, Östra Kroksjön. De är de tre ställena med många sommarstugor. Runt Kroksjön som ligger längst ner på den norra udden. Kullen kallas det. Där är det för de mesta bara hus. 15 hus sammanlagt. & även 5 Sommarhus.

8 Som sagt.. Kroksjön!


Ladda ner ppt "Kroksjön är en by sydväst om skellefteå."

Liknande presentationer


Google-annonser