Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

NEW YORK En stor och känd stad som kallas The Big Apple. Har ca 10 miljoner invånare och är Usa:s största stat. Stadens yta = 1214 kvadrat kilometer och.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "NEW YORK En stor och känd stad som kallas The Big Apple. Har ca 10 miljoner invånare och är Usa:s största stat. Stadens yta = 1214 kvadrat kilometer och."— Presentationens avskrift:

1 NEW YORK En stor och känd stad som kallas The Big Apple. Har ca 10 miljoner invånare och är Usa:s största stat. Stadens yta = 1214 kvadrat kilometer och är även en bra shopping stad med jätte stora skyskrapor ! New York har många gula taxi bilar och jätte stora hamburgare och mycket Coca Cola. Det finns jätte många souvenirer.

2 CHINA TOWN China town är ett kvarter där dom spelar in mycket kung fu filmer. Det känns som att man är i Kina när man är där och det finns mycket god Kina mat

3 Frihetsgudinnan kommer egentligen ifrån Frankrike, fast dom gav den till New York som en fin gåva. Den ligger på Liberty Island, Manhattan FRIHETSGUDINNAN

4 WORLDTRADECENTER 11:e september år 2001 så blev många folk chockade av att dem såg ett plan som åkte in i den ena byggnaden och ca en kvart efter så kom ett till flygplan som åkte in i den andra byggnaden. Tyvärr så dog många av att tornen kollapsade och att det kom för mycket farlig rök !

5 MADISON SQUARE GARDEN Är en känd och stor arena för att det är New York Rangers hemma arena på ishockey. Det spelas även basket och boxning där.

6 EMPIRE STATE BUILDING Just nu är det den största byggnaden i New York och den har hela 102 våningar. Är ca 450 meter hög.

7 Är en stor park i mitten av New York och är en av världens kändaste park. Det finns fågelskådning där. CENTRAL PARK

8 FN HUSET Fn huset byggdes år Ligger i Manhattan New York City. Den är 155 m och har 39 våningar.

9 APPLE STORE Apple Store är en byggnad i New York City som har massor med mobiler, datorer och surfplattor. Och det är en stor och ett väldigt känt ställe det tar väldigt lång tid bara för att stå i kö för att komma in i affären

10 BROOKLYN BRIDGE Brooklyn Bridge är en stor bro som går till Manhattan från Brooklyn då började man bygga där och fjorton år senare så invigdes bron.

11 BROADWAY Broadway är en väldigt känd gata och ligger i New York (Manhattan).

12 ALCATRAZ Alcatraz är ett fängelse utanför New York. Det är bara 3 stycken personer som har tagit sig ut ur fängelset.

13 THE END Gjord av : Kevin Hansson OCH Adam Svensson Bildkälla : ClipArt
Ljudkälla : Power Point


Ladda ner ppt "NEW YORK En stor och känd stad som kallas The Big Apple. Har ca 10 miljoner invånare och är Usa:s största stat. Stadens yta = 1214 kvadrat kilometer och."

Liknande presentationer


Google-annonser