Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hejsan! Nu har vi kollat in St Lucia under drygt en vecka. Vi har gjort tre stopp. Soufriere i söder, Marigot Bay ungefär mitt på och nu senast Rodney.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hejsan! Nu har vi kollat in St Lucia under drygt en vecka. Vi har gjort tre stopp. Soufriere i söder, Marigot Bay ungefär mitt på och nu senast Rodney."— Presentationens avskrift:

1 Hejsan! Nu har vi kollat in St Lucia under drygt en vecka. Vi har gjort tre stopp. Soufriere i söder, Marigot Bay ungefär mitt på och nu senast Rodney Bay i norr. Här kommer några bilder.

2 Soufriere, namnet är en fransk lämning från förra århundradet någon gång. St Lucia är numer en egen nation. Det är väldigt grönt och lummigt till skillnad mot öarna längre söderut.

3 Vi ankrar ett par dagar mellan Gros Piton och Petit Piton. Pittångerna, som vi kallar dem, är St Lucias tydligaste landmärke och de har bl.a. gett namn åt det lokala ölet. Hela området är en skyddad ”Marin Park” och det är väldigt pampigt att ha dessa bjässar som grannar. 750 m 800 m Petit Piton Gros Piton Ankrade båtar

4 Pittångerna är ett världsarv. Vi börjar tappa räkningen på alla världsarv vi sett under resan…

5 En dag ger vi oss ut för att utforska omgivningarna. Det är vackert men oj så varmt det är. Först klättrar vi 200 höjdmeter för att komma ut ur viken. Sedan klättrar vi alla 200 höjdmetrarna ner till vattnet på andra sidan innan vägen åter svänger uppåt och bjuder på 300 nya och fräscha höjdmetrar. Puh!!!

6 Så småningom kommer vi fram till St Lucias aktiva vulkan. Världens enda ”Drive In vulkan” som det heter i reklamen. Det puttrar och pyser och luktar svavel. Bubbel

7 Inne i Soufriere finns en fin botanisk trädgård.

8 Jättestora och vackra blommor. Den ena underligare än den andra. Små små kolibrier finns det också gott om.

9 Längst in i trädgården hittar man Diamond Falls. Här rycker Stålmannen upp en orkidé till Lois Lane i filmen Superman II. Inte klokt vad man får se va… När vi tröttnat på Soufriere med omgivningar kastar vi loss och drar vidare norrut mot Marigot Bay.

10 Vi kommer fram precis när mörkret faller.

11 Marigot Bay i dagsljus. Man får väl säga att det är ganska så vackert även här. Palmer MARE

12 Palmer, skugga och en hink med is och Pittånger kan väl få vem som helst på gott humör.

13 Enkelt boende men bra läge mitt i Marigot Bay! Så går det om man lämnar jollen under bryggan vid lågvatten!

14 Nu har vi flyttat upp till Rodney Bay på norra delen av ön. Vi står uppe på en av knölarna på Pigeon Island och spanar ut över den stora viken och lagunen. MARE ligger i lagunen. MARE

15 Pigeon Island är en gammal brittisk besättning. Anna funderar på om hon ska bränna iväg en kanonkula på fransmännen i förebyggande syfte. Det är nämligen dit vi är på väg nu. Mot Martinique. Vi hörs! Utsikt söderut mot den lägre av de två topparna. Huvudstaden Castries ligger i närheten.


Ladda ner ppt "Hejsan! Nu har vi kollat in St Lucia under drygt en vecka. Vi har gjort tre stopp. Soufriere i söder, Marigot Bay ungefär mitt på och nu senast Rodney."

Liknande presentationer


Google-annonser