Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Inte Barbuda denna gång utan: Bermuda. Efter lite knappt åtta dygn till havs kommer vi fram till Bermuda. Bermuda Harbour Control ger oss tillstånd att.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Inte Barbuda denna gång utan: Bermuda. Efter lite knappt åtta dygn till havs kommer vi fram till Bermuda. Bermuda Harbour Control ger oss tillstånd att."— Presentationens avskrift:

1 Inte Barbuda denna gång utan: Bermuda

2 Efter lite knappt åtta dygn till havs kommer vi fram till Bermuda. Bermuda Harbour Control ger oss tillstånd att segla in genom St George’s Channel. Här blir det trångt om man möter ett kryssningsfartyg!

3 St George’s på Bermudas nordöstra del ligger i en skyddad lagun. Kryssningsfartygen står på kö för att få tippa av sin last med köpsugna kryssare. Det finns inte hur många platser som helst i marinorna men det går fint att ankra. Det är många segelbåtar i farten. Alla är på språng. Mot Azorerna!

4 St George’s lite från ovan. Alla hus är vita eller pastellfärgade. Taken är murade och det är väl lika bra det eftersom gamla avdankade orkaner gärna tar vägen över Bermuda på sin väg norrut. Takpannor är m.a.o. ingen bra ide. Alla tak har regnvattenuppsamlare. Färskvatten är en bristvara på alla små öar.

5 Pastell på längden och bredden. Vill man vara riktigt het till grannskaps-VM i trädgård så lagar man till en sådan här ring vid entrén ut mot gatan.

6 Hamilton Fyr Tabacco Bay St George’s Så här ser Bermuda ut. Vi håller mest till uppe i nordost men tog oss även runt hela ön en dag. Röda streck = buss och blå = färja. Hamilton är huvudstaden.

7 Utsikt från Bermudas högsta punkt. Fyren på Gibb’s Hill. Tyvärr var det lite disigt denna dag och dessutom tvingades vi fota genom ett riktigt skitigt fönster. Kanske framgår det ändå hur tätbefolkad Bermuda är. Där det ser obebyggt ut är det antingen parker eller golfbanor. Bermuda har mängder med större och mindre vikar. Många väldigt skyddade. Det ligger hundratals båtar i dessa vikar.

8 Vattnet är klart och snorklingen bra. Detta är i närheten av Tabacco Bay. Här är kustlinjen väldigt taggig.

9 Det är grönt och frodigt på Bermuda. Många blommor. Några för en tuktad tillvaro i trädgårdar medan andra tillåts skena vilt. Bermuda Cherry. Inte ett körsbär men gott ändå!

10 Polisen, tullen och busschaffisarna har alla en sak gemensam: De har bermudashorts.

11 Att detta är gamla brittiska trakter ser man lätt på skyltarna. Engelsmän är fantastiskt bra på att sprida förbudsskyltar och rena hot omkring sig. Just här på Bermuda verkar det vara otroligt viktigt att man inte står och hänger. Varför det nu skulle vara så hemskt övergår vårt förstånd. Skyltarna sitter överallt.

12 Domaren: Du erkänner alltså att du stod där och hängde? Åtalad: Ja, förlåt. Domaren: Du lär visst ha slängt ett bananskal också. Du förstår väl själv vad det här innebär.

13 - Ärligt talat alltså. Den där pjäsen är stor nog att rymma en kille med störtkruka och en overall med fartränder på. Är det verkligen möjligt att ni lyckats slarva bort någon av dessa 20-tons pjäser på en liten ö som Bermuda. - Jo, när du säger det så. Borgmästaren har en hemma i trädgår’n som han skjuter sig själv till rådhuset med varje morgon. Jättestor kanon

14 Nu är det dags för Atlanten igen. Här lämnar vi Bermuda bakom oss och sätter kurs mot Azorerna. 1670 Nm till Flores. En lätt match! Vi har ju gjort 2835 Nm i ett svep tidigare. Hej så länge! /M&A


Ladda ner ppt "Inte Barbuda denna gång utan: Bermuda. Efter lite knappt åtta dygn till havs kommer vi fram till Bermuda. Bermuda Harbour Control ger oss tillstånd att."

Liknande presentationer


Google-annonser