Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Turista hemma – en rundresa i Hylte kommun med Nikon D80

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Turista hemma – en rundresa i Hylte kommun med Nikon D80"— Presentationens avskrift:

1 Turista hemma – en rundresa i Hylte kommun med Nikon D80
Klicka för att fortsätta

2 Jag missade att delta i arrangemanget ”Turista hemma” som Region Halland hade under en helg.
Jag tänker nu att rätta till det misstaget genom att köra lite runt i kommunen med en kamera Första turen går från Unnaryd genom Långaryd och Nyby till Landeryd

3 Strax efter skylten ”Välkommen till Långaryd” ser man denna pärla
Strax efter skylten ”Välkommen till Långaryd” ser man denna pärla. Inte har det används en massa miljöfarlig färg på fasaden. Vägskylten har en lutning så att man ännu tydligare ser vilken väg man ska ta.

4 Mitt emot vackra Höstro ser man denna idyll
Mitt emot vackra Höstro ser man denna idyll. Något tyder på att käringen har tagit en bit av taket.

5 Här i Nyby-korsningen fanns en livsmedelaffär, ett café och en bilverkstad. Caféet har blivit fint kontor för taxiverksamhet. Affären däremot har inte fått nytt liv som bilden visar.

6 Nu har vi kommit till Landeryd
Nu har vi kommit till Landeryd. Strax efter järnvägskorsningen ser vi att här finns det gott om industribyggnader. Så gott att denna har stått tom i många år. Dock har man av någon oklar orsak försett den med den vackra nya entrén i rustik skogsmannastil. Antennen är riktad in på underjordiska TV kanaler.

7 Mitt emot järnvägsstationen tror man att har kommit till en byggnad under renovering. Tyvärr gick hantverkarna hem för ett halvår sedan och har inte kommit tillbaka. Konstigt! Det finns ju skyltning på vägen ut från Landeryd där det står ”Välkommen tillbaka”.

8 I Landeryd skyltar man gärna med sin hobbyverksamhet
I Landeryd skyltar man gärna med sin hobbyverksamhet. Liggstolen till vänster ligger kanske i kö i väntan på en reparation? Eller ska man hellre börja med taket till höger?

9 I Landeryd längre framme mot den andra järnvägskorsningen ser man att det finns gott om garageplats i Landeryd. Det är dock tveksamt om portarna fungerar klanderfritt. En fin belysning i Sieg Heil stil finns dock så att man ser den rustika fasaden även om natten.

10 Landeryd vill gärna ha turister. Här finns Vandrarhemmet Kronprinsen
Landeryd vill gärna ha turister. Här finns Vandrarhemmet Kronprinsen. För att man tydligt ser att det är tala om ett turistboende har man ställd en skrotad husbil framför byggnaderna.

11 Tillbaka vid infarten till Unnaryd ser vi strax att Unnarydsborna inte vill ligga efter när det gäller annorlunda lösningar på byggnadsreparationer. Här har även arkitekten varit otraditionell och har hittat en färgsättning som är ganska unik.

12 Detta var en gång i tiden ett ålderdomshem
Detta var en gång i tiden ett ålderdomshem. För att bevara känslan av ålderdom har man sett till att inte renovera fastigheten. Den framstår i originalskick från För att säkerställa att ingen förstör denna kulturpärla har man satt upp en skylt som varnar för olagligt tillträde.

13 Unnaryd har fått kommunalt stöd till tävlingen om besparningar på underhåll av byggnader. Varken i Långaryd, Nyby eller Landeryd har man kommunägda byggnader som ser ut så här. Kan det vara för att man vill undvika att besökarna på sjukstugan ska andas in giftiga ämnen från målarfärgen?

14 Powered by Nikon D80 Turista hemma turen fortsätter med besök i kommunens andra orter snarligen.


Ladda ner ppt "Turista hemma – en rundresa i Hylte kommun med Nikon D80"

Liknande presentationer


Google-annonser