Nationellt samarbete eHälsa HSU 2012-04-11. Generell titel 2 remisser från SKL Den första presenterades 14 mars. Regionstyrelsen beslutade 27 mars. Remissen.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Barns psykiska ohälsa – ett prioriterat arbete
Advertisements

Regional digital agenda för Östergötland
Från UFO till FoU. ”Från UFO till FoU resan” •Obekant –Familjärt •Ogripbart – begripligt •Från något som rör andra till något som rör mig.
Projekt Infrastruktur 2.0
Nordisk slutkundsmarknad
Spelregelsprocessen och samarbetet med civilsamhället
Handlingsplan disposition
E-hälsa och invånartjänster
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
SKL:s återrapportering 6 december 2012 Överenskommelsen inom det sociala området Anna-Karin Berglund Avd. för ekonomi och styrning.
Strategi för ökad och säker cykling Delredovisning 1 april
1 EiRA – svenskt bibliotekskonsortium för hälso- och sjukvård samt socialtjänst Monica Moberg 2012.
Avrapportering överenskommelse och Nationella riktlinjer missbruk/beroende Ledningsgruppen
VA-PLAN Nynäshamns kommun
VA-PLAN Nynäshamns kommun
Bibliotekens utveckling och behovet av samordning Mötesplats inför framtiden Borås, 13 oktober 2004 Gunnar Sahlin.
Befolkningens syn på vården Vårdbarometern är en undersökning av den vuxna befolkningens attityder till, kunskaper om och förväntningar på svensk hälso-
Utredningen av den kliniska forskningen. Brister och möjligheter Klinisk forskningHälso- och sjukvård Utbildning ForskningstraditionGod sjukvård Register,
Regiongemensam utveckling av hälso- och sjukvården Regionstyrelsen
: EU-workshop Region Skåne och EU Per-Olof Persson EU är viktigt EU-politiken påverkar vår verksamhet Möjlighet att växla upp egna utvecklingsmedel.
1 Vårdsök – en del av ”Vården på webben” Ulf Mohager.
Regional digital agenda för Östergötland
Nationell strategi för eHälsa och Socialstyrelsens roll
Regional stödstruktur, Plattform Halland
Folktandvården Norrland
(1) Landstinget Kronoberg 2009 – 2015.
1 Version Version Dialogseminarium - grundläggande eHälsa Välkommen!
Ehälsokommitténs diskussionspromemoria ”Nästa fas i e-hälsoarbetet”
Välkomna till en dag om eArkiv
”Vägen mot e-samhället”
Internat Ehälsa 9-10 september, Villa Brevik, Lidingö.
Utredningen om rätt information i vård och omsorg Rätt information i vård och omsorg Patrik Sundström, huvudsekreterare.
Vårt uppdrag Inriktning – bidra till ökad samverkan mellan berörda aktörer och till ökade kunskaper om möjligheterna med smarta elnät i samhället – lämna.
Säkerhetskrav vid informationsutbyte med aktörer inom vård och omsorg
Utveckling av lokal service i samverkan SE MEDBORGARNA - för bättre offentlig service.
marie rahlén-altermark psynkprojektet SKL
Välkomna!.
Implementering av Nationell strategi för eHälsa och eSamhället
Nationell kommunikationssamordning Oktober Aktuellt läge Hösten 2014 pågår tre parallella utvecklingsprojekt: Intranätprojektet del 2 Uppgradering.
SAMBA Lars Björkman SAMverkan Begrepp Arkitektur.
Luleå Luleå eLäkekonst Hur kan IT förändra vården? Nils Schönström Center för eHälsa i samverkan Luleå.
IT-uppdragen (1) -Gemensamt Cosmic -Byte av programledarskap -Likartat arbetssätt grundförutsättning för lika konfiguration av Cosmic = verksamhetsprojekt.
Samverkan – stöd och utmaning Trollhättan Susanne Rolfner Suvanto - SKL.
HVB Barn och Unga 2013.
Pilotlänens rundabordssamtal Sammanfattning av rundabordssamtal om energi- och klimatarbetet.
Ämne: diskussion om e-hälsoprioriteringar på chefsnätverket 21 augusti.
Nationell Elektronisk remiss Erica Määttä Lindblad 6 april 2016.
Ny e-hälsovision, vad händer nu? Patrik Sundström, programansvarig e-hälsa SKL Jean-Luc af Geijerstam, utredare eHälsomyndigheten Sofie Zetterström, vice.
Ett steg vidare för evidensbaserad praktik till nytta för brukare och patienter Fjärde steget i reformen av myndigheter Samlad, effektiv och behovsanpassad.
Stöd till framtidens informationsmiljö Sara Meunier, Chefsarkitekt, Inera Fredrik Frimodig, CIO, eHälsomyndigheten Fredrik Frimodig, eHälsomyndigheten5.
Mats Hellstrand, för temagrupp Indikatorer-Avtal-Ersättning Nätverket Hälsofrämjande hälso- och sjukvård (HFS) Indikatorresultat verksamhetsår 2014.
Reformerad grundutbildning och AT – Läkarförbundets svar på utredningsförslag.
Samordnad utveckling för god och nära vård
Timeline – eHälsa i Jämtlands län
Workshop om det nationella RUC-nätverkets framtida roll
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Välkommen!. Välkommen! Erika Ericsson, eHälsomyndigheten 25 april kl Nuläget för arbetet med gemensamma standarder – eHälsomyndighetens uppdrag.
2016: Ökade intäkter, men också ökade kostnader Kommunsektorn +22 mdr Landsting och regioner +3 mdr
Avdelningen för vård och omsorg
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
För ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
STRATEGI FÖR SVENSK VILTFÖRVALTNING
Programmet Stöd för första linjens digitala vård
Program för attraktiv arbetsgivare HRC-möte
Målbild för den sjukvårdsregionala samverkan.
Strategi för närvårdssamverkan i Uppsala län
Ny Nära Vård Södra Dalarna
Politisk samverkansberedning för hälsa, vård, omsorg och skola
Samordnad utveckling för god och nära vård
Presentationens avskrift:

Nationellt samarbete eHälsa HSU

Generell titel 2 remisser från SKL Den första presenterades 14 mars. Regionstyrelsen beslutade 27 mars. Remissen handlade om att  vidga CeHis uppdrag att omfatta kommunerna  Integrera CeHis i SKL  Överföra ägandet av Inera till SKL Regionen är positiv till förslagen, men trycker på att ledning och styrning måste stärkas

Generell titel 2 remisser från SKL, forts Den andra remissen är en ny handlingsplan 2013 – Regionstyrelsen behandlar 24 april.

Generell titel Förslaget till handlingsplan- innehåll Stora utmaningar och möjligheter Ny planeringsperiod Kort översikt av tidigare utveckling och omvärld Målbild 2018 Årsvisa mål Vad bör göras gemensamt – innehåll och principer Organisation och styrning Roll och uppdrag för Center för eHälsa Finansiering och ekonomimodell Sammanfattning och förslag till beslut

Generell titel Vårt förslag till yttrande Vi är positiva till förslaget om en fortsatt gemensam handlingsplan Vi konstaterar att det är en ”salig röra” med upprepningar från remiss 1 Vi betonar att nuvarande ledningsformer måste utvecklas för att klara den offensiva och förpliktigande målbilden 2018 Vi gillar konstruktionen med målbild 2018 och årsvisa mål, men - de årsvisa målen bör ha en starkare koppling till målbilden - saknar mål som kopplat till den gemensamma stomme som skall göra allt möjligt - behöver kompletteras med vad som behöver göras av landsting, regioner och kommuner - många årsvisa mål för invånartjänster, men dessa måste bottna i infrastruktur och vårdtjänster

Generell titel Vårt förslag till yttrande, forts Förslaget innehåller bla att även ekonomi- och HR-system skall göras tillsammans. Vi är positiva, men anser inte att det är eHälsa Förslaget innehåller en ny ekonomimodell, där drift och förvaltning betalas efter utnyttjande. Vi är positiva, men önskar säkerställa effektivisering i drift- och förvaltningskostnader Förslaget innehåller att huvudmän ska kunna ta ett gemensamt ansvar för delar i eHälsoutvecklingen. Vi är positiva men detta förutsätter stark ledning/styrning och tydliga spelregler. Förslaget innehåller att särskilda ökade resurser avsätts för nyutveckling. Vi är positiva, men pekar på behovet av ökad styrning/ledning.

Generell titel Vårt förslag till yttrande, forts Vi trycker på att handlingsplanen måste ta ett grepp på informationssäkerheten, som måste samordnas för alla aktörerna i den framtida hälso- och sjukvården. Detta gäller landsting, regioner, kommuner, skattefinansierade vårdaktörer och leverantörer av IT-tjänster.