Arbetsmiljön 2012 – svar från ST skyddsombud

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Mål med samverksanssystemet
Advertisements

Arbetsmiljö Vad är det?.
Säker i butik Gratis utbildning på Internet
Att samverka i arbetsmiljöarbete
Systematiskt arbetsmiljöarbete
Systematiskt arbetsmiljöarbete för god psykosocial arbetsmiljö
Hur kan man förstå och definiera psykosocial arbetsmiljö?
Arbetsmiljölagen och SAM -Systematiskt arbetsmiljöarbete
Vems ansvar? vad kan vi göra?
Mobbning gör ont!.
Rapport till Örebro läns landsting om Medarbetarundersökning
Grundläggande arbetsmiljöutbildning
Örebro läns läkarförening
Introduktion till FYRA STEG FÖR BÄTTRE ARBETSMILJÖ – 4-stegsmetoden
Omvärldsspaning 2014 – vilka utmaningar har Umeå universitet att hantera inom arbetsmiljöområdet? Marguerite Olofsson, arbetsmiljösamordnare.
”Och när allt går vägen, när allting klickar, när ni löser problemen och alla mår bra – då finns ingenting bättre.”
Arbetsmiljölagen Våld och hot Statligt anställda
Steg 3 – Mötet RUTINER FÖR VÅRT ARBETSMILJÖARBETE
Med systematiskt arbetsmiljöarbete menas
Hälsofrämjande ledarskap och medarbetarskap
FAS 05 FÖRNYELSE- ARBETSMILJÖ- SAMVERKAN.
Lena Stenvall och Åsa Forssell
SKOP Rapport till Örebro läns landsting om Medarbetarundersökning 2011 SKOP:s arkivnummer: S21DEC11 Psykiatri PPH - Läkare, tillsvidareanställd, spec.komp.
Steg 2 – Mötet HUR ÄR VÅR ARBETSMILJÖ OCH VAD BEHÖVER VI GÖRA?
AFS 2001:1 Om kunskaper och kompetens Chefer och arbetsledande personal har avgörande betydelse för att arbetsförhållandena skall vara tillfredsställande.
Ansvarsroller för arbetsmiljön
STs arbetsmiljörapport i samarbete med SCB Seminarium Torbjörn Carlsson.
STs Arbetsmiljörapport 2010
CASE Nässjö Ledarutveckling över gränserna
STs arbetsmiljörapport 2008 ST-veckorna. ST jobbar hårt för en bättre arbetsmiljö! Långsiktigt och medvetet arbete med arbetsmiljön ST- undersökningar.
ST och arbetsmiljö Policy och inriktning för
Steg 4 - Mötet FÖLJA UPP OCH UTVÄRDERA VÅRT ARBETSMILJÖARBETE
Skyddsombudet uppgifter
V.
Arbetsmiljöverkets SAM - Status.
Politikerna har dessa uppgifter. Politikerna har dessa uppgifter Se till att verksamheten drivs i enlighet med arbetsmiljölagen och föreskrifterna för.
AFS 2001:1 Systematisk Arbetsmiljöarbete, SAM
Arbetsmiljöutbildning/ information SWEP International AB Khosrow Adibzadeh, Unionen.
AFS 2015:4 Ny föreskrift Organisatorisk och social arbetsmiljö Minska den arbetsrelaterade ohälsan.
Arbetsmiljölagen och det systematiska arbetsmiljöarbetet.
Välkomna!. Aktuellt just nu Ny föreskrift om organisatorisk och social arbetsmiljö träder ikraft 31 mars 2016 Sanktionsavgifter istället för böter Arbetsolyckorna.
Systematiskt arbetsmiljöarbete, likabehandling och samverkan Barn- och utbildning 2015 SAM är arbetsgivarens arbete med att undersöka, riskbedöma, åtgärda.
Hälsa- och arbetsmiljö PU 17 februari Agenda Aktuellt om sjukfrånvaro Guide Hälsa och Arbetsmiljö Information om AFS 2015: 4 om organisatorisk och.
Ledarutveckling över gränserna Elisabet Lang Sociala avdelningen, Aneby Michaela Lindh Socialförvaltningen, Vimmerby Pär Jansson Kultur- och fritidsförvaltningen,
Att förebygga trakasserier och kränkande särbehandling på arbetsplatsen Om den psykosociala arbetsmiljön i Nässjö kommun Ett Case inom ramen för ”Ledarskap.
Innehåll OSA-kompassen – vägar till god organisatorisk och social arbetsmiljö Arbetsmiljöverkets föreskrifter Organisatorisk och social arbetsmiljö.
RUTIN FÖR SYSTEMATISKT ARBETSMILJÖARBETE (SAM)  RISKBEDÖMNING MED HANDLINGSPLAN SAMVERKAN  AVTAL  APT - ARBETSPLATSTRÄFFAR  SAMVERKANSGRUPPER.
Vaddå elevskyddsombud?
Psykosocial arbetsmiljö: Hot via sociala medier
Innehåll Introduktion: Vad är organisatorisk och social arbetsmiljö? OSA-kompassen Arbetsmiljöverkets föreskrifter ”Organisatorisk och social arbetsmiljö”
Vår arbetsmiljö och det systematiska arbetsmiljöarbetet
Arbetsmiljöansvar inom Kinda kommun
Samverkan.
Psykosocial arbetsmiljö: Hög arbetsbelastning, individ
Psykosocial arbetsmiljö: bilolycka
Arbetsmiljö.
Kännetecknande för det goda arbetet
DEN GODA ARBETSMILJÖN Hur vår arbetsmiljö ska vara är tydligt reglerat i arbetsmiljölagen och arbetsmiljöförordningen I lagen lyfter man upp de grundläggande.
DEN GODA ARBETSMILJÖN Presentation, vilka är vi..
Systematiskt arbetsmiljöarbete – grunden för ett hållbart arbetsliv
Rapport till Örebro läns landsting om Medarbetarundersökning
Min psykosociala Arbetsmiljö
Rapport psykosocial skyddsrond
Studentundersökningen 2017
Innehåll Inledning Om Suntarbetsliv
Systematiskt hälso- och arbetsmiljöarbete (SHAM)
Information om arbetsmiljö Ombudsträff Vision, Skövde
DEN GODA ARBETSMILJÖN Presentation, vilka är vi..
Drömarbetsplatsen.
Partsorganisationerna som står bakom Suntarbetsliv.
Presentationens avskrift:

Arbetsmiljön 2012 – svar från ST skyddsombud STs Temperaturmätare Arbetsmiljön 2012 – svar från ST skyddsombud

Högt i tak – öppet klimat – intern kritik 7 av 10 skyddsombud instämmer i påståendet att de anställda kan framföra intern kritik Ett av fyra skyddsombud menar att anställda inte vågar framföra intern kritik.

Högt i tak – öppet klimat – offentligt kritik Drygt 4 av 10 instämmer att de anställda kan föra fram offentlig kritik. Lika många instämmer inte Råder en osäkerhet om möjligheten till offentlig kritik Krafttag krävs för öppnare klimat!!

Fysisk och psykosocial arbetsmiljö Huvuddelen av skyddsombuden 7 av 10 bedömer att arbetsplatsen har en bra fysisk arbetsmiljö. 2 av 10 skyddsombud svarar att arbetsmiljön är varken bra eller dåligt 1 av 10 bedömer att det är en dålig arbetsmiljö.

Fysisk och psykosocial arbetsmiljö 5 av 10 skyddsombud tycker den psykosociala arbetsmiljön är bra eller mycket bra. 3 av 10 gör bedömningen varken bra eller dålig. 2 av 10 hävdar att den psykosociala arbetsmiljön är dålig eller mycket dålig. Psykosocial arbetsmiljö sämre betyg!

Arbetsmiljöutbildning 7 av 10 skyddsombud instämmer helt eller i huvudsak att de har tillräcklig kompetens. 2-3 av 10 skyddsombuden instämmer i huvudsak inte eller inte alls att de har tillräcklig kompetens. Utbildningsinsatser behöver öka inom arbetsmiljöområdet.

Arbetsmiljöutbildning Skyddsombuden efterfrågar framför allt utbildning om Stress och arbetsbelastning Riskbedömningar av arbetsmiljön Chefs- och ledarskapsfrågor.

Hot och våld Hot, våld eller trakasserier från medborgare, kunder, klienter etc. En skrämmande stor andel av skyddsombuden, 4 av 10 säger att det förekommer Det är inte acceptabelt! ST har föreslagit en kommission för att komma åt hot och våld på arbetsplatserna.

Mobbing - kränkande särbehandling 2 av 10 skyddsombud anger att mobbing förekommer. Det ska överhuvudtaget inte finnas på en arbetsplats! En stor grupp drygt 3 av 10 skyddsombud är osäker på om det förekommer mobbing. Allvarlig fråga - den gemensamma arbetsmiljöorganisationen ska ha kunskap om situationen - sätt stopp för mobbing!

Systematiskt arbetsmiljöarbete 9 av 10 skyddsombud svarar att det sker ett systematiskt arbetsmiljöarbete, helt eller delvis. Positivt Förutsättes systematiskt arbetsmiljöarbetet på alla arbetsplatser och fullt ut – vilket inte görs. UIppgiftsfördelningen i arbetsmiljöarbetet oklar Åtgärder i arbetsmiljön genomförs inte.

7 av 10 skyddsombuden svara att det görs riskbedömningar helt eller delvis vid förändringar på arbetsplatsen. Ofta efter förändring Ständiga organisationsförändringar – ändrade arbetssätt kräver bättre riskbedömningar