Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Drömarbetsplatsen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Drömarbetsplatsen."— Presentationens avskrift:

1 Drömarbetsplatsen

2 Vad är en bra arbetsmiljö?
Lämplig och säker fysisk miljö IT-system och andra stöd fungerar Organisation av arbetet och socialt stöd så att individen mår bra Allas kompetens tas tillvara Ingen riskerar diskriminering på arbetsplatsen.  Fysisk: är lämplig och säker Digital: IT-system och andra stöd fungerar Organisatorisk och social: Att arbetet organiseras på ett sådant sätt att den som utför jobbet mår bra och inte drabbas av ohälsosam stress. Arbetstider, ledarskapet, arbetsbelastning En bra arbetsmiljö innebär dessutom att allas kompetens tas tillvara och att ingen riskerar diskriminering på arbetsplatsen. 

3 Visions hjärtefrågor Den här workshoppen bygger på Visions hjärtefråga Hållbart arbetsliv – mer arbetsglädje som formuleras: Vision står upp för allas lika värde, inkludering och mångfald på jobbet. Med mångfald menar vi en arbetsplats för alla. Det betyder att alla ska kunna vara sig själva på jobbet, att arbetsplatserna är öppna för alla och att kompetensen är det som ska vara avgörande vid en anställning. I Vision tar vi fasta på arbetsglädje – det ska kännas bra att gå till jobbet. Vi vill se ett schyst arbetsliv. Det handlar om allas rätt till en god arbetsmiljö – fysisk, digital och social. Arbetsmiljön på jobbet ska främja utveckling, nytänkande och professionellt arbete. Medlemmarnas inflytande över sin arbetssituation ska öka. Vårt arbetsplatsnära arbete identifierar friskfaktorer och minskar riskerna för ohälsa.

4 Steg 1:Drömscenariot Tid 30 min Hur ser din drömarbetsplats ut?
Utgå från din arbetsplats, verksamhetens mål, och er fysiska, digitala, organisatoriska och sociala arbetsmiljö. Använd hjälpfrågorna.

5 Verksamhetens mål Här kan du lägga in verksamhetens mål.

6 Steg 2: Nulägesanalysen
Tid 20 min Hur ser det ut på din nuvarande arbetsplats? Utgå från er fysiska, digitala, organisatoriska och sociala arbetsmiljö. Är det stor eller liten skillnad mellan önskat läge och nuläge?

7 Steg 3: Hur når vi drömmen?
Tid 20 min Hur uppnår vi drömscenariot? Vad behöver vi göra? Vilka strategier ska vi använda och vad är nästa steg? Hur ska vi följa upp att någonting sker?


Ladda ner ppt "Drömarbetsplatsen."

Liknande presentationer


Google-annonser