1 Statsrådets jordbrukspolitiska redogörelse I Redogörelsen behandlar jordbrukets verksamhetsfält och utveckling på allmän nivå Redogörelsen tar upp frågor.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Tekniskt underlag för landsbygdsprogrammet Projekt Tulpan.
Advertisements

Samhällskunskap B Moment: Samhällets ekonomi Oskar Walther
Lägesöversikt över CAP2020- reformen och nationella stöd Landsbygdsverkets utbildning om stödansökan 2014 statssekreterare Risto Artjoki/ överdirektör.
EU-förordningar om licens för järnvägsföretag och om ramavtal för infrastrukturkapacitet Branschrådet Susanne Karlsson.
Västsvenskt nätverk för hållbar utveckling Västsvensk samverkan för Miljöteknik - Workshop om utvecklingen i Västsverige efter valet.
Sveriges Konsumenter •Sveriges enda konsumentorganisation •Äger Råd & Rön •Driver konsumentrådgivning •Fyller 20 år under 2012 •Representerar Sverige nationellt.
Miljödepartementet Framtidsjobb & stärkt konkurrenskraft för dem som bidrar till giftfri vardag? Lena Ek, Fores, nov 2013.
Gemensam elmarknad Norden och Europa – hur långt borta i tiden?
Fjärde järnvägspaketet
FoU-samverkan på EU-arenan – Regionala FoU-strategier för Norra Sverige Erik Bergkvist Rapportör EuropaForum.
E.ONs syn på prisförändringsprövning Hearing om förslag på åtgärder för utvecklade fjärrvärme- marknader till nytta för kunder och restvärmeleverantörer.
Resultaten av expertbedömningen av stadsregionernas planer.
DEFINITIONER AV DE 16 SVENSKA MILJÖKVALITETSMÅLEN
Tekniska Verken och Linköpings universitet som regional motor för en hållbar utveckling
1 Systematiskt Säkerhetsarbete Rosersberg VT 2007 Systematiska Säkerhetsstrategier Föreläsning Leif Svanström.
Aktuella frågor på EU-nivå
Möte med kundrepresentanterna i fjärrvärmeuppdraget Stockholm 29 november.
Människan eller naturen i centrum?.  Syftet med rapporten är att klargöra avsikten med de nationella miljökvalitetsmålen och belysa möjligheterna och.
Landsbygdsprogrammet Konkurrenskraft Miljöåtgärder Diversifiering och livsvillkor på landsbygden.
Handlingsprogram för livsmedel Miljönämnden 18 december 2012.
Grundläggande arbetsmiljöutbildning
Förändringstryck inom jordbrukspolitiken under de närmaste åren Marjatta Jokela Jord- och skogsbruksministeriet Utbildning kring ansökan om stöd 2007.
Renhållarträffen 2010 Essinge Konferenscenter
Bilder för lokal utbildning
Värdegrund, Vision och Verklighet.
Omställningsförsäkring! Ulf Brändström Eva-Maria Dufva
Ansvar och möjligheter Nya Moderaternas Europaplattform.
Sivu PROGRAMMET FÖR UTVECKLING AV LANDSBYGDEN I FASTLANDSFINLAND
EU-Regional Policy Structural actions Agenda Europeiska regionala utvecklingsfonden Uppgift: “att korrigera regionala obalanser i EU”
Mål EU2020 Sysselsättning FoU och innovation Klimat och energi Utbildning Fattigdom och social utestängning Sid 1.
LOVISA-NEJDENS NÄRINGSLIVSSTRATEGI Bilaga Den människonära och livskraftiga Lovisa-nejden.
Landsbygdsprogrammet och Havs – och fiskeriprogrammet
Vägval för resurseffektiv effektivisering 1.
1 Strategier för minskad klimatpåverkan - framtidsbilder för markanvändning på landsbygden Rebecka Milestad, Åsa Svenfelt & Kalle Dreborg.
Case seminarium Grupp 3, Azra Custovac, Anna Ojdanic & Indira Todorovac.
Sveriges miljömål Sveriges riksdag har satt upp miljömål för en hållbar samhällsutveckling. Målen styr miljöarbetet i Sverige. De visar vägen till ett.
Parallellt seminarium Ett rikt växt- och djurliv – introduktion  Vad har hänt hittills & vad händer härnäst?  Vad är miljömålet Ett rikt.
Konkurrenseffekter av Europas klimat- och energipolitik Runar Brännlund Umeå Universitet.
Regioner på frammarsch Forskare Kenneth Nordberg Åbo Akademi i Vasa
Västra Götalandsregionens nya handlingsprogram
”Målet med den regionala tillväxtpolitiken är utvecklingskraft i alla delar av landet med stärkt lokal och regional konkurrenskraft”. PROP. 2013/14:1 UTGIFTSOMRÅDE.
Näringsdepartementet Landsbygdsprogrammet
Informations-, rådgivnings- och handledningstjänster som stöd för livslångt lärande och karriärplanering – livslång handledning Den kontinuerliga förändringen.
Framtida va-organisation i Stockholmsregionen Vattentankar från EKO-VASK-Gruppen Vattentankar från EKO-VASK-Gruppen Strukturidén utgår från en relativt.
Kommissionen för jämlik hälsa Att sluta hälsoklyftorna i Sverige Magdalena Brasch.
Målsättning fram till år 2015 och verksamhetsmodell för att uppnå den MTT:s strategi.
Oslo Finland och förnybar energi Erkki Eskola Handels- och industriministeriet Energiavdelningen Innehåll Handels- och industriministeriet Energiförsörjningen.
Landsbygdskommittén.
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Samrådsförslag.
Kommissionen för jämlik hälsa
Vi driver omställningen
Vägen till självkörande fordon - introduktion
LRF Dalarna Livsmedelsstrategi och Samverkan i matkedjan
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Miljömålen består av tre slags mål
I-linjen Vt Detta är en mall för att göra PowerPoint presentationer. Du skriver in din rubrik på första sidan. För att skapa nya sidor, tryck.
Hållbar utveckling.
Svenskt Näringsliv om elnätsreglering
Ei:s arbete inom aggregatorrollen Utvecklingen av EU-regelverket Elin Broström, Energimarknadsinspektionen.
Alla delar av årsrapporten har skickats ut för 2 veckor sedan
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Landsbygdsprogrammet
Miljömålen består av tre slags mål
Företagets namn Affärsplan.
Riksdagspartierna och energipolitiken
Samordnad utveckling för god och nära vård
Kampen för lika möjligheter för HBTI-personer i EU
Kampen för lika möjligheter för HBTI-personer i EU
Presentationens avskrift:

1 Statsrådets jordbrukspolitiska redogörelse I Redogörelsen behandlar jordbrukets verksamhetsfält och utveckling på allmän nivå Redogörelsen tar upp frågor som rör branschens historia, framtid och anknytning t.ex. till de andra förvaltningsområdena Behandlar inte anslagsfrågor som hör till budgetberedning Den nuvarande förhandlingsmekanismen med producentorganisationerna ändras inte Ämnesområdet begränsas till jordbruket och trädgårdsskötseln samt frågorna om utvecklingen av landsbygden i anslutning till dessa Frågor som hänför sig till bl.a. renskötsel, pälsdjursuppfödning, fiske, hästsport och biskötsel har i regel lämnats utanför

2 Jordbrukets verksamhetsfält analyseras stegvis från allmän nivå till individuell nivå (internationella frågor, EU- politik, nationella linjeringar) Nationellt viktiga huvudsakliga mål definieras Det synsätt som bygger på de huvudsakliga målen återges på de olika politiknivåerna i form av så konkreta åtgärder och principer som möjligt Med tanke på branschens karaktär ska de jordbrukspolitiska riktlinjerna sättas upp på lång sikt – inte djärva ändringar Målen för den finländska jordbrukspolitiken har en anknytning till diskussionen på den europeiska nivån Statsrådets jordbrukspolitiska redogörelse II

3 Jordbrukspolitikens nationella mål Att skapa förutsättningar för en effektiv livsmedelsproduktion som respekterar naturen och möter konsumenternas förväntningar Att främja multifunktionaliteten inom branschen och förstärka landsbygdens livskraft Att skapa sporrande, stabila och förutsägbara förhållanden för jordbruksbefolkningen och hela livsmedelskedjan Statsrådets jordbrukspolitiska redogörelse III

4 Bioenergi -Finland står i spetsen för utvinningen av bioenergi inom EU -Produktion av bioenergi ett alternativ till produktion av livsmedel -Genom jordbrukspolitiken tillförsäkras en tillräcklig produktion av biomassa -Riktlinjerna för produktion av bioenergi ingår i strategiarbetet för den nationella klimat- och energipolitiken -Biobränslen för vägtrafik, pelletar och biogas ska speciellt utvecklas -Produktion av bioenergi ska utvecklas på lång sikt och på ett ekonomiskt hållbart sätt, även inom stödpolitiken -Europeiska kommissionen bereder förslag som rör biomassa och biobränslen

5 Livsmedelskedjans konkurrenskraft Livsmedelsproduktionen i Finland är en bransch med hög kvalitet och höga produktionskostnader. - Svårt för enskilda aktörer inom livsmedelskedjan att konkurrera på den internationella marknaden med låga kostnader - Den finländska konsumenten branschens absolut viktigaste kund Livsmedelskedjans enhetliga och effektiva verksamhet är ett livsvillkor med tanke på branschens framtid. - Konsumenten uppmärksamgörs på de produktions- och förädlingsmetoder som i Finland anses vara viktiga: t.ex. renhet, djurens och växternas hälsa, miljöfrågor, djurens välbefinnande samt arbetsförhållanden