Region Norrland Vision och mål för kollektivtrafiken Arbetsmaterial för Norrstyrelsens trafikarbetsgrupp.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
En attraktiv Östgötaregion Där stad och land är med på tåget?
Advertisements

Vision – Värdegrund – Mål
Kompetensplattform Västra Götaland Westum
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Gemensamt fokus SamhälleAkademi Utbildning Företag Källa: Tage Dolk.
Partnersamverkan för en fördubblad kollektivtrafik
Mål Utmaningar Strategier Rekommendationer HELHETSSYN.
Nya tider för kollektivtrafiken Välkomna! …till en dag om kollektivtrafiken i Dalarna i dag och i morgon. Buss Egen bil Tåg Taxi Integration Samordning.
Norrstyrelsens styrgrupp för infrastruktur 2009 BILD 1 Infrastruktur i Region Norrland – vision, mål och verksamhetsidé.
Målorienterade strategiska processer
Regionalt mobilitetskontor & Exempel på projekt som gett resultat.
VISION Kommunplaner – strategisk planering
Tillsammans fördubblar vi kollektivtrafiken
1 Regionens Internationella dag, Konsert & Kongress, 25 mars 2010 Jan Owe-Larsson, Styrelseordförande, Regionförbundet Östsam Regionförbundet Östsams internationella.
KVALITET & STYRNING I VARA KOMMUN
IQ Samhällsbyggnad – Föreningen för innovation och kvalitet inom samhällsbyggandet. Inspel till Forsknings- och Innovationspropositionen Samhällsbyggnad.
Erfarenheter och förväntningar i Gävleborg – så här har vi gjort
Effektiv miljötillsyn Ett projekt för Ökat Lärande och Hälsa.
Fossilbränslefri region
Regional tillväxt- och innovationspolitik Claes Norell
Regional mineralstrategi för Norrbotten och Västerbotten Skellefteå 23 oktober 2012.
Affärsmodell för att fördubbla kollektivtrafikens marknadsandel
Regionalt trafikförsörjningsprogram för Västerbottens län
Dialogdag 23/ Lagen om regionalt utvecklingsansvar i vissa län Regionalt tillväxtarbete (regionalt tillväxtsansvar) -Regional utvecklingsstrategi.
Kommunförbundet Skåne Många är starkare än en. Vad är vi? Kommunförbundet Skåne är de 33 skånska kommunernas intresse- organisation Vårt uppdrag kan sammanfattas.
DIVISION Service Innovationer och upphandling Ett helt nytt sätt att tänka efter före Theresa Hägglund Upphandlingsjurist Norrbottens läns landsting.
Trafik- och samhälls-planeringsnämnden
Det regionala planeringen och växande arbetsmarknadsregioner
Utvecklingsprogram Södertörn. Vision 2020 Kommunerna på Södertörn är en attraktiv del av Stockholm - Mälarregionen, med en halv miljon invånare, som med.
Vi blir Region Jönköpings län
Norrstyrelsens styrgrupp för infrastruktur 2009 BILD 1 Infrastruktur i Region Norrland – vision, mål och verksamhetsidé.
Från RUP till RUS Möjligheter nära dig Styr regionala utvecklingsarbetet Grund för regionala program med betydelse för hållbar.
Infrastruktur i Region Norrland - kartläggning
Tillsammans fördubblar vi kollektivtrafiken
Vision och strategi Akademin för innovation, design och teknik.
Region Norrland Vision och mål för kollektivtrafiken Arbetsmaterial för Norrstyrelsens styrgrupp för trafik Benny Eriksson, S, Timrå Erik Sedig, KD, Vännäsby,
19 april april 2006 Hållbarhetsrådet 1/ bildades Hållbarhetsrådet Tillhör Boverket, med eget Råd som beslutar om.
Vilken roll har de idéburna organisationer Kärt barn har många namn – idéburna, ideella, non-profit, kooperativ och sociala företag Unikt inte komplement.
Utvecklingsstrategi för Örebroregionen
? FORSKNINGUTBILDNINGSAMVERKAN HÅLLBAR UTVECKLING.
Regional utvecklingsstrategi – RUS – antogs 2010 Mobilisering och kraftsamling Regionala prioriteringar En riktningsgivare med vision, mål och strategier.
Strategiska perspektiv på verksamheten
Regionalt serviceprogram- Jämtlands län
De sex kommunerna i Sundsvallsregionen Hudiksvall Härnösand Nordanstig Sundsvall Timrå Ånge Tillsammans är vi nära invånare i regionen. Medlemmar.
Visioner för Stockholmsregionens EU-samarbete Per Spolander, VD Stockholmsregionens Europakontor Pre-Info Day Järfälla, 5 maj 2010.
Entreprenörsregionen AB Divisioner: Värdegrund? Vad står vi för? FlowPower Vårt erbjudande? Vad är varumärket laddat med? Service- och tjänsteavdelning.
1. 2 Smart TillväxtHållbar TillväxtTillväxt för alla Innovation « Innovationsunionen » Koldioxidsnål ekonomi « Ett resurseffektiv Europa » Nya jobb «
”Målet med den regionala tillväxtpolitiken är utvecklingskraft i alla delar av landet med stärkt lokal och regional konkurrenskraft”. PROP. 2013/14:1 UTGIFTSOMRÅDE.
Bygd o stad i balans. Möjligheternas Örnsköldsvik- en hållbar och tillgänglig landsbygd för företag att verka i och för människor att leva i och besöka.
Integration Gävleborg 2.0
Sektor medborgare och samhällsutveckling (SMS) Sektorschef: Rogher Selmosson.
Regeringsuppdraget Nationell informationsstruktur för vård och omsorg Monica Winge Socialstyrelsen.
Infogad sidfot, datum och sidnummer syns bara i utskrift (infoga genom fliken Infoga -> Sidhuvud/sidfot) Innovationer uppstår ofta i samverkan – vi vill.
Timrå – en stark kommun i en växande region. Varför en vision? En vision är en positivt laddad uppfattning om en önskad framtid. Att enas om en gemensam.
Gestaltad livsmiljö - en ny politik för arkitektur, form och design Gestaltad livsmiljö – en ny politik för arkitektur, form och design SOU 2015:88 Överlämnande.
1 Verksamhetsplan Verksamhetsplanering Verksamhetsidé Värdegrund Vision SWOT-analys Strategier Mål Handlingsplaner Uppföljning Varför finns vi?
HFS – nätverkets grundidé Margareta Kristenson Professor/överläkare i socialmedicin Linköpings universitet/Region Östergötland Nationell koordinator för.
Beslut i kommunfullmäktige
Smart Built Environment
Fossilfria drivmedel och hållbara transporter
Samrådsförslag.
Välkommen till skärgården
Så bemöter vi varandra - och alla andra
LRF Dalarna Livsmedelsstrategi och Samverkan i matkedjan
Vad innebär regionbildningen?
samverkan för hållbar stadsutveckling
Samverkansprojekt för bättre hälsa
Kerstin Blom Bokliden, SKL och Malin Åberg Aas, Svenska FN- förbundet
PROGRAMMÅL 1 Effektmål 2030 Etappmål 2021
Göteborgs Stads väg till e-samhället – HPL 2017 CSG Augusti 2016
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Presentationens avskrift:

Region Norrland Vision och mål för kollektivtrafiken Arbetsmaterial för Norrstyrelsens trafikarbetsgrupp

Vision ► Kollektivtrafiken är en självklar del av resandet i ett hållbart samhälle.

Värdegrunden ► Vi är lyhörda för resenärernas varierande och föränderliga behov ► Vi har tillit till och förtroende för varandras vilja att arbeta tillsammans och bidra till bra helhetslösningar. ► Vi är öppna inför nya idéer som bidrar till värdeskapande och hållbarhet.

Verksamhetsidé ► Genom planering och upphandling av samhällsbetald kollektivtrafik, ska vi erbjuda regionens invånare, besökare och företag attraktiva, prisvärda och säkra resor och transporter. Trafiken ska ta social och miljömässig hänsyn och öka möjligheterna till boende, företagsamhet och tillgång till offentlig service i Norrland.

Inriktningsmål ► Fördubbla kollektivtrafikens marknadsandel t.o.m. år 2020.

Effektmål Ett antal tas fram inom fyra perspektiv ► Kundperspektiv ► Effektivitet ► Utveckling och förnyelse ► Ekonomi

Roll och uppgifter 1. Att äga och styra bolag inom kollektivtrafikområdet 2. Att utveckla strategier för ett långsiktigt hållbart trafiksystem för invånare och näringsliv i regionen. 3. Att för kollektivtrafikfrågorna bidra till en god samverkan och samordning med regionens kommuner och andra aktörer inom och utom regionen. 4. Att beställa och finansiera samhällsekonomiskt effektiv kollektivtrafik 5. Att bevaka och påverka trafikpolitiken och kommunikations-frågorna på nationell såväl som internationell nivå. 6. Att stödja, driva och delta i projekt som syftar till en utvecklad kollektivtrafik och en förbättrad tillgänglighet, med fördel med extern finansiering.