Sommar på din arbetsplats

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Att använda systematiskt arbetsmiljöarbete och AML kap 6 § 6a
Advertisements

Mål med samverksanssystemet
Patientsäkerhetslagen
Källkritik.
Trygghetsstiftelsens uppdrag Att med Trygghetsavtalet som grund förhindra arbetslöshet för statligt anställda vid:  Arbetsbrist • Tillsvidareanställda.
Kongress 2014 Vi utveck lar människor och industri Delfrågor i häftet Vår arbetsplats.
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Tipspromenad Vårdhygien
Att samverka i arbetsmiljöarbete
Jämställdhetspolicy- Vad planerar vi på institutionen?
En meny av möjligheter 1 Mötesinstruktioner •Mötes tid 13:00-14:30, 12 och 19 mars •Stäng av mikrofonen när du lyssnar •Tillgång till Internet för att.
Introduktion av nya medarbetare
Praktisk arbetslivsorientering
Framtidskanal till arbetsmarknaden 1 Etablerings lotsare.
Arbetsförmedlingen Alla människor som söker jobb har något att bidra med på arbetsmarknaden.
Att tänka på inför lönesamtalet
Intervju inför ViV-projektet.
Resultatredovisning Arbetsmiljö och stress. 1. En av tio skyddsombud anser att det är svårt att på deras arbetsplats kombinera arbete med familj/fritid.
ERGONOMI Vad är det?.
…och lite annat smått och gott som kan vara (arbets)livsavgörande…
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
Hamnskydd Klicka på knappen i högra hörnet för att starta övningen
Möjligheter till arbete med hjälp av kognitivt stöd ?
Vi ska bli fler!.
Hjälpmedel I datorn. Anpassningar  Tangentbordet  Musen  Bildskärmen.
Att rekrytera ledare - hur gör man egentligen. …om ledarrekrytering Fundera över vilka ni vill ha som ledare. Om ni inte vet vilka ledare ni vill ha,
1 Linnea Grundström, projektledare.
Raka rör - så här kommunicerar vi på webben
Vem får göra vad? Det är verksamhetschefens ansvar att leda arbetet och fördela arbetsuppgifterna med hänsyn till behovet av kompetens och yrkeserfarenhet.
Sammanställning av gruppdiskussioner på pers.ass.-kurs, Fyrbodal
Personal och rekrytering
Prestation, stress, motivation & hjärnan Njuter du av ditt arbete?
Schemaregler i barnomsorgen Schema ska lämnas vid:  Nyplacering innan start  Ändring  Via internet 2 veckor innan det träder i kraft  Enstaka ändringar.
Diagnos och delaktighet
Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö
Framtidens löner. Vi bygger framtidens löner Vi vill: Ständigt förbättra lönevillkoren på vår arbetsplats Vi som medlemmar bestämmer hur Ta chansen att.
Medarbetarundersökning 2012
Vad är sant? Vem kan man lita på?
Välkommen till utbildning som yrkesföreläsare! Vad gör Tria Trias samarbete med ST, SKTF och Unionen Yrkesföreläsningar Ditt uppdrag Hur går det till?
Hanteringsordning. och. samverkansstruktur. för
1 L U N D S U N I V E R S I T E T Resultat av internundersökning om information på LTH Genomförd våren 2007.
INTERVJU - förarbetet Vad är du intresserad av?
1 L U N D U N I V E R S I T Y Examensarbete 19/ Civilingenjörsprogrammen för bioteknik och kemiteknik.
Vi arbetar aktivt med patientsäkerhet i hälso- och sjukvården inom Landstinget i Jönköpings län Bland annat genom satsningen Säker vård – alla gånger.
Affärsplaner för samhällsentreprenörer? Distanskurs i SHE 4 april 2011 Fredrik Björk, Malmö högskola.
Vem är jag, Vem är du?.
Vad säger bilden oss egentligen!?
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Hälsofrämjande arbetsplats
PROJECT NO – UK/13/LLP-LdV/TOI-624
Klagomål på Helixgymnasiet Enligt 4 kap. 8§ Skollagen ska huvudmannen ha skriftliga rutiner för att ta emot och utreda klagomål mot utbildningen. På den.
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation.
10/3/2015 Föräldraenkäten 2015 Förskola Änglagård-tigrarna.
Utvärderingsmöte för personalen
Diskutera anställningsintervju. De här frågorna får man ofta på en anställningsintervju. Hur svarar man? Har du lätt för att lära dig nya saker? Varför.
9/20/2016 Föräldraenkäten 2015 Förskola Trollet. 9/20/ Vilken avdelning går ditt barn på? Trollet 1.Kottarna18 (47%) 2.Trollsländan20 (53%)
Föräldraenkäten 2015 Förskola Sibbebo. 9/24/ Vilken avdelning går ditt barn på? Sibbebo 1.Igelkotten10 (18%) 2.Pandan16 (28%) 3.Pingvinen10 (18%)
Medlemsenkät Vilka frågor tycker du är viktigast att Vårdförbundet arbetar med Inriktningsmål och operativa mål vårdförbundet avd Gävleborg
1 Utvärdering sommarjobb För utvärdering av sommarjobb 2016 skickades en enkät till samtliga ungdomar som blivit erbjudna sommarjobb samt tackat.
Innehåll Introduktion: Vad är organisatorisk och social arbetsmiljö? OSA-kompassen Arbetsmiljöverkets föreskrifter ”Organisatorisk och social arbetsmiljö”
anställningsintervju
PERIOPERATIVT TEAMARBETE
Arbetsmiljö.
Ekonomisk översikt Sommaren 2015
Min psykosociala Arbetsmiljö
Din lön och din utveckling
Workshop Arbetsplatslärande.
Omställningen av hälso- och sjukvården
Villkorskampanj: Är det här vår framtid?
Barnmorskedagen 5 maj.
Presentationens avskrift:

Sommar på din arbetsplats Detta är ett material från Vårdförbundet som du kan använda på Arbetsplatsträffen eller om du är samverkansrepresentant på Samverkansmötet En kort beskrivning finns i anteckningsfältet till samtliga bilder Syftet är stöd och råd inför sommaren på arbetsplatsen. Vi förutsätter att även arbetsgivaren är med på mötena då detta material används.

På sommaren, har alla människor lika värde även då? Patientens rätt till vård och anställdas rätt till bra arbetsmiljö finns beskrivet i olika lagar och förordningar. Vårdförbundets definition av hälsosam vårdmiljö: ”En hälsosam vårdmiljö är en god arbetsmiljö där hälsa samt god och säker vård uppnås” Förslag till bildtext/talarmanus: Punkt 1: I våra etiska koder och i Hälso- och Sjukvårdslagen beskrivs att alla människor har lika värde och att vården skall gå till dem med störts behov. Utifrån det, hur bedriver vi vården på sommaren? Punkt 2: Kan vi på vår arbetsplats säkerställa att alla människor är lika värda, vad har vi gjort eller kommer att göra för att säkerställa detta? Kan vi på vår arbetsplats säkerställa en hälsosam vårdmiljö under sommaren? vad har vi gjort eller kommer att göra för att säkerställa detta?

För all vård som bedrivs är sommaren en utmaning Du som är på ledighet (föräldraledighet eller semester) ska kunna vara ledig. Du ska inte störas. Du som är i tjänst ska hantera de krav som ställs på innehåll samt utifrån kunskapsnivå bidra med rätt kompetens. Vem gör vad när? Förslag till bildtext/talarmanus: Punkt1: Vårdförbundet anser att ingen skall störas under sin semester. Arbetsplatsrelaterade frågor tas när individen är i tjänst. Punkt2: Har vi på den här arbetsplatsen säkerställt kunskapsförsörjningen/kunskapsnivån på alla pass under hela sommaren? Har de som jobbar natt verktygen för att upprätthålla patientsäkerheten, kan vi se över bemanningen för att säkerställa patientsäkerheten alla pass? Vet personalen vilken chef som är i tjänst när, som de skall vända sig till när/om problem uppstår? Om problem uppstår vilka personer skall kontaktas och vilka handlingsplaner sätts då i bruk? (chef/skyddsombud/vårdförbundet etc)

Vad gäller innan legitimationen har kommit? Efter slutförda studier måste våra yrkesgrupper ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen. Innan man har fått sin legitimation kan man inte ha en anställning som t ex sjuksköterska eller barnmorska. Mellantiden kan förslagsvis användas till introduktion, men man kan alltså inte utföra arbetsuppgifter som är yrkesspecifika.

Har vi löst sommaren 2015 på vår arbetsplats? Nej! Följ länken till Vårdförbundets kunskapsmaterial som är en kartläggning av artiklar och forskning inom olika områden som berör hälsosam vårdmiljö. Ja! Titta gärna i kunskapsmaterialet ändå.

Om ni fastnat för något område och vill jobba vidare… Finns möjlighet till studiecirkelmaterial inom följande områden: Patientsäkerhet och arbetsmiljö Hälsosamma arbetstider Hälsa

Hur kan vi då göra? Har vi hittat något i materialet som vi vill arbeta vidare med? Om ja, gör en handlingsplan på hur och återkom till nästa arbetsplatsträff eller möte med samverkansgruppen. Ta gärna kontakt med oss på Vårdförbundet avdelning Stockholm för stöd.

Läs mer vad som gäller om: Semester Föräldraledighet