Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Villkorskampanj: Är det här vår framtid?

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Villkorskampanj: Är det här vår framtid?"— Presentationens avskrift:

1 Villkorskampanj: Är det här vår framtid?

2 Vi sätter dina villkor på arbetsgivarens agenda
Vårdförbundet vill lyfta frågor kring dina villkor och peka på problem som gäller: Återkallad semester Personalbrist Kompetensförsörjning Vila och återhämtning Vi kommer med lösningar för att uppnå: Hälsosamma arbetstider Attraktiv lön Specialistutbildning

3 Detta innehåller kampanjen
Två filmer som på ett humoristiskt och överdrivet sätt beskriver villkorsproblem som vi tampas med En kampanjsajt som kopplas till filmerna där våra lösningar på problemen finns med Annonsering utomhus i första hand utanför storsjukhusen i Stockholm, Malmö och Göteborg Digitala annonsskärmar med filmklipp Annonsering på Facebook och Youtube Bordspratare och knappar

4 Film: Sjuksköterska på rullskridskor

5 Film: Semester på jobbet

6 Kampanjsajten

7 Våra lösningar: Hälsosamma arbetstider

8 Diskutera hälsosamma arbetstider!
Hur upplever ni era arbetstider? Får ni tid för vila och återhämtning mellan arbetspassen? Hur brukar sommarsituationen lösas? Hur upplever ni att patientsäkerheten och vårdkvalitén påverkas av oregelbundna arbetstider? Hur påverkas era sociala liv? Vilka förändringar ska till för att ni ska orka arbeta heltid ett helt yrkesliv? Hur kan eventuella sjukskrivningar minskas på er arbetsplats? Hur kan ni påverka er situation?

9 Våra lösningar: Attraktiv lön

10 Diskutera lön! Vet ni hur ni kan påverka er lön?
På vilket sätt är ni delaktiga i löneprocessen? Hur har ni varit med och påverkat de lönekriterier som gäller? Hur motsvarar era löner er kompetens och insats i verksamheten? Hur påverkar kompetensutveckling och specialisering era löner?

11 Våra lösningar: Specialistutbildning

12 Diskutera specialistutbildning och AST (Akademisk specialisttjänstgöring)!
Varför är det är viktigt med specialistutbildade sjuksköterskor i er verksamhet? Hur ser behovet av specialistutbildade ut hos er? Hur tycker ni att specialistsjuksköterskans roll/uppdrag ska se ut efter specialisttjänstgöringen? Hur kan ni tillsammans skapa ett intresse för AST hos er arbetsgivare? Vilka villkor krävs för att ni ska kunna gå en specialistutbildning? Hur tänker du själv kring din egen yrkesutveckling? Hur ser ni som biomedicinska analytiker eller röntgensjuksköterskor på behovet av specialistutbildning inom era professioner?

13 Var med och påverka!


Ladda ner ppt "Villkorskampanj: Är det här vår framtid?"

Liknande presentationer


Google-annonser