Ortsutveckling Bettna Stormöte den 9 oktober 2013 Välkommen!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vision – Värdegrund – Mål
Advertisements

Spelarutbildningsplan Östergötlands FF
Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11
Vision för en vacker skärgårdsö under utveckling
Kommunikation som påverkar Göteborg 4 oktober 2012 Välkommen!
Välkommen! Stormöte 28 april 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
Hålltider för dagen 9.00 Kaffe 9.30 Inledning, start
Nuläges Analys - utse en bordsvärd - utse en tidshållare - utse en sekreterare Runda Vilka framgångar ser du att ni redan har gjort i i ert projekt? Vilka.
Vision 2025 Foto: Hanna Maxstad I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet. Lust är passion,
Vision Östra Göteborg Med sikte på år 2021
Ortsutveckling Sparreholm
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
Välkomna!. Vård- och omsorgscollege 17 Regionala college 70 Lokala college 145 Kommuner 19 regionala college representerade idag.
Välkommen! Stormöte 4 februari 2014 Ortsutveckling FLENS STAD.
VISION Kommunplaner – strategisk planering
Ortsutveckling i Hälleforsnäs
Strandgården vår gemensamma angelägenhet!. Strandgården Strandgården drivs av Stiftelsen Fritidsgårdar i samverkan med församlingarna inom Equmeniakyrkan.
Ortsutveckling i Sparreholm Stormöte Folkets Hus - Sparreholm 9 maj 2011.
Ortsutveckling Bettna
Ortsutveckling Bettna Stormöte den 14 november 2012 Välkommen!
Om vi fick bestämma. För, med & av unga Vad är en ungdom?
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
Ortsutveckling Bettna Stormöte den 17 april 2013 Välkommen!
Ortsutveckling Bettna Stormöte den 21 augusti 2013 Välkommen!
Kontaktsjuksköterskemöte 13 december 2013
Rådslag – vad är de? Problembaserat lärande, Kanada Tillverkningsindustrin, Tyskland Områden för utveckling Demokratiskt arbetssätt – alla delaktiga Allas.
Serviceprogram (RSP) Välkomna Jämtlands län - att längta till och växa i.
U t v e c k l i n g s c e n t r u m Chefsdagen 5/
Läroplansträff Välkomna!. Program för dagen 8.30 Inledning och program 8.40 Lars introducerar dagen med några bilder om undervisning och lärande.
Kärnvärden.
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Ortsutveckling i Sparreholm Sparreholms Bygderåd 17 januari 2011.
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 16 april 2012.
IKT i nöd och lust! Hur får man eleverna att ta eget ansvar? Hur får man dem att samarbeta? Och hur får man lärare att vilja jobba ämnesövergripande?
Ungdomsdialog Alfta 12 maj. LUPP 2010 Vad är LUPP? Hur ska vi få länets högsta svarsfrekvens? Vad gör elevråden? Information från respektive elevråd U-råd.
Styrgrupp Främlingsfientlighet Miljölobbying Fritidsgårdar/Aktiviteter Skolsamarbete Kollektivtrafiken Utveckla Södertälje Mohamed.
Positiv Livskraft © Att komma dit du vill
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
1. Vad hade du för förväntningar på dagens frukostmöte? Stryk under det alternativ som stämmer bäst in på dig. Låga Mittemellan Höga 7 st. 53 st. 31 st.
Värdegrund, Vision och Verklighet.
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Marknadsföringsdag 25 sept 2014 Hur når vi ut till nya elever och får dem att plugga hos oss?
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Mervärden och aha-upplevelser
Ortsutveckling Flen Centrum- och Näringslivsutveckling 29 augusti 2013 BCPW.
Sibbarp-Dagsås 28 mars Vad händer ikväll? Introduktion Visioner Aktiviteter Handlingsplaner Lokal utvecklingplan.
Ortsutveckling Skebokvarn
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 19 november 2012.
Välkommen! Stormöte 22 oktober 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
Analys och VR-process sept Sista inlämningsdag för dokumentation 10 sept Analys av insamlat material 16 okt Utskick av utkast I - omfattande förändringar.
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 2 september 2013.
Leda Avdelning Leda Kår Ditt Personliga Ledarskap
De sex kommunerna i Sundsvallsregionen Hudiksvall Härnösand Nordanstig Sundsvall Timrå Ånge Tillsammans är vi nära invånare i regionen. Medlemmar.
EN DEL AV VÅRT SAMHÄLLSENGAGEMANG
Pilotlänens rundabordssamtal Sammanfattning av rundabordssamtal om energi- och klimatarbetet.
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 18 november 2013.
Sid 1/steg 3 Hej och välkommen! BeST-metoden – vad handlar den om? Berätta för din granne. Praktiska detaljer: Tider. Kaffe/lunch? Mobiler avstängda.
Arbetsmiljöarbete Service- och bemötande
SÅ GÖR VI EN VERKSAMHETPLAN- UTIFRÅN SPF SENIORERNAS MÅL OCH RIKTLINJER 2.
K O S T N A D S E F F E K T I V A L Ö S N I N G A R I N O M A V A N C E R A D E E L E K T R I S K A S Y S T E M Delaktighet Vi trivs på jobbet och det.
Värdegrund. Presentation Syfte Värdegrund Presentation av workshop Utvärderingar Framtiden Summering Frågor Kontakt.
1:a advent 2006 Vision Gotland 2025 Tre minuter om Gotlands framtid.
Vision 2030 Resultat från medborgardialog. En vision i sitt sammanhang (schematisk) Vision 2030 Prioriterat område 1 Prioriterat område 3 Prioriterat.
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
Vägledningsdokument för Vuxna Psykiatri Missbruk
Vad innebär regionbildningen?
Medlemmar, ledare, kansli och styrelse Våren 2017
Resurser och genomförare!
Presentationens avskrift:

Ortsutveckling Bettna Stormöte den 9 oktober 2013 Välkommen!

Kvällens program Välkommen 19.10Rapport från arbetsgrupperna Kommunikationer/bredband Trafik, skyltar och belysning Näringsliv Badplatsen Samlingsplatser/nyckelgym Bettna 2019 – byggstenarna gruppdiskussioner och fika 20.50Nästa steg Tack för i kväll

Rapport från arbetsgrupperna Samlings- platser Näringsliv Trafik, skyltar och belysning Kommuni- kationer Bad- plats

Ortsutveckling Bettna Visionsarbetet Bettna 2019

En vision… är ledstjärna för utvecklingen uttrycker ett önskvärt framtida tillstånd (=idealtillstånd) ger kraft och energi skapar delaktighet, gemenskap och stolthet verktyg att prioritera vad vi ska göra

Bettna 2019 Gemensam analys Byggstenar Vision

Byggstenar för Bettna En byggsten är ett fokus för utveckling som ofta finns i dag att bygga vidare på. Byggstenen behöver inte finnas i dag, men ofta är det lättare att utveckla utifrån styrkor man redan har än att uppfinna nytt från början. Till varje byggsten tas en beskrivning fram (i 3-5 punkter) av hur Bettnaborna tänker sig att byggstenen har utvecklats i Byggstenarna har framkommit från arbetet med SWOT- analysen och promenaden i Bettna 2019.

Läget Företag och föreningar Service Samhörighet Natur och miljö

Läget

Företag och Föreningar I Bettna finns ett engagerat samverkan mellan företag och föreningar som skapar en Bettna- anda Företag och föreningar hjälpar varandra och det gynnar oss alla Här jobbar olika branscher tillsammans och skapar nya utvecklingsmöjligheter Här finns ett föreningsliv som gör verklighet av idéer Här delar vi kunskaper och utvecklar tillsammans

Service Utvecklad god service för alla Trygg äldreomsorg och sjukvård Bra skola, fritidsaktiviteter och lokaler för barn och ungdom Utvecklade samordnade kommunikationer Samordnad information till ortsbor och besökare Affär/er Servering/ar

Natur och miljö Här är det nära och enkelt till friluftsliv och motion på sjöar, i skogar och på ängar. Här gör ett aktivt jordbruk årstiderna påtagliga. Här finns goda möjligheter att skapa sig gott liv av och med naturens förutsättningar. Här kan du hitta din egen balans mellan aktivitet och ro.

Samhörighet I Bettna är vi alla synliga och har ett gemensamt ansvar för varandra och bygden. Vi arbetar alla för trygghet och frihet. I Bettna ska vi också ha dj....t roligt!

Läget Företag och föreningar Service Samhörighet Natur och miljö

Vad tycker du om byggstenarna? En grupp för varje byggsten Gå gärna runt mellan grupperna och diskutera, kommenterar, reflektera: –Vad tycker du om beskrivningarna av byggstenarna? –Vill du lägga till något? –Kan vi formulera om något?

Byggstenar för Bettna En byggsten är ett fokus för utveckling som ofta finns i dag att bygga vidare på. Byggstenen behöver inte finnas i dag, men ofta är det lättare att utveckla utifrån styrkor man redan har än att uppfinna nytt från början. Till varje byggsten har en beskrivning tagits fram (i 3-5 punkter) av hur Bettnaborna tänker sig att byggstenen har utvecklats i Byggstenarna har framkommit från arbetet med SWOT- analysen och promenaden i Bettna 2019.

Nästa steg Arbetsgrupperna jobbar vidare –Projektidéer och analys Samordningsgruppen sammanställer kvällens diskussioner och tar fram förslag på vision Rapport på kvällens möte på kommunens hemsida inom kort Nästa stormöte ??

TACK FÖR I KVÄLL!