Metodistkyrkan.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Här kommer några bilder från platsen där mysteriet hände en gång…
Advertisements

Välkommen till Sverige!!.
Hur kan jag vara viss om min tro?
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
Sumererna i södra Mesopotamien
Världsreligioner – Ni ska känna till:
~ Den första mobiltelefonen ~
Ny frikostighet Filipperbrevet. Paulus tar emot – och ger…  Tar emot Jesu tilltal  Ser klart  Får förlåtelse  Får förtroende.
Välkommen till trettondags Gudstjänst.
Antikens Grekland Prov fredag v. 47.
Välkommen till bön för Sverige Nationaldagen 6 juni.
Välkommen till Ungdomssamling!
Korstågen På 600-talet hade profeten Muhammed skapat en ny religion.
Christofer Columbus
Anna Kesselfors, Sunnerbyskolan F-6, Sorunda –
Katolska kyrkan Läs sidorna
VIKINGARNA.
Vad är meningen med kristendomen?
Världens äldsta religion
Judendomen.
Sverige – en stormakt på 1600-talet
Be f ö r Politiker ”Först och främst uppmanar jag till bön och åkallan, till förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla som har makt”
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Medeltiden.
Romantiken 1760 – 1840.
Tidig kristendom i Rom.
-Protestantiska frikyrkor-
Historien om Grekland.
Bygg upp min kyrka! Jesus Kristus är grunden Vi är Guds medarbetare
Kristendomens Historia
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
Andligt ”DNA”.
Kristendomen Del 2 Cecilia Larsson vt 2014.
BUDDHISMEN STILLHETENS TRO.
Tretalet, fem delar, 45 minuter, 164 ord i minuten
Etik Moral Filosofi.
2 saker religioner håller på med:
Norge.
Färöiska Färöarna tillhör Danmark men har ett eget språk och styr lite själv Färöiskan fick ett eget skriftspråk under 1800 talet När dem hade fått egen.
Mannen som gav tiotusentals judar livet
Evangeliska fosterlandsstiftelsen
PINGSTKYRKAN Av Almin, Linus, Adam, Roni och William.
MISSIONSKYRKAN Svenska missionskyrkan har existerat som en egen rörelse sedan 1878, på grund av att man vill lägga större vikt på kristen mission i Sverige.
Kristendomens riter.
Buddhismen 2500 år gammal Bygger på Siddharta Gautamas lära
Jesus liv Jesus föds för cirka 2000 år sedan
Islam Del 1 Cecilia Larsson vt 2014.
google. se/search
 1 § Syftet med denna lag är att skydda människor mot att deras personliga integritet kränks genom behandling av personuppgifter.
RYSSLAND Ryssland är en av de största länderna
Cyberbullying/ Nätmobbning
Äskekärrsskeppet Anna Larson.
Kristendomen Rehab & Anna.
1800-talet.
Ämnesövergripande kunskapskontroller
Island.
Islam Den sista av de tre systerreligionerna. Detta är alltså den yngsta av de tre religionerna.
Abrahamitiska religioner
Religion, Kristendomen
Krinstendomen.
AV: JULIA WALLBERG, ALVIN ELGH, ANDRÉ COLLÉN OCH JESSICA ALEXANDERSSON
LIVET Skruva upp volumen och klicka för att komma igång.
Av: Linus, Clara och Agnes!
Judendomen k.
Kristendomen. Heliga Platser Hur fungerar religionen i samhället? Kristendomen har skapat massa krig och bråk för att andra tror på andra religioner.
Livsåskådningar - hur människor beskriver och tolkar livet
Kyrkan Medeltiden åk 4 del 3.
Medeltiden –den mörka tiden?
Religion.
Presentationens avskrift:

Metodistkyrkan

John Wesley John Wesley var en präst på 1700-talet som beslöt sig med en grupp unga män att läsa igenom bibeln och få reda på trons sanningar och leva ut tron och sanningen ut i världen. De begav sig ut och besökte de familjer som hade det svårt, de besökte även också de som var dödsdömda och satt i fängelset och gav dem tröst. Detta är John Wesley 

År 1735 åkte John till Georgia i Amerika som missionär till indianer och kolonister. Medan han reste mötte han en grupp tyskar som var kristna, tyskarna gjorde ett gott intryck på John. Under en storm gick John till Tyskarna då storseglet på ett skepp slets sönder och skeppet såg ut som om det skulle gå sönder i vilken sekund som helst. De kristna Tyskarna var inte alls rädda för döden, för att de visste att gud fanns där och vakade över dem. Det var det som John hade sökt efter länge.

År 1738 när han återvände till England var det genom ett kontrakt som fick John att fortsätta. Från John Wesleys barndom bar han med sig sin tro. Men under den 24 Maj 1738 blev tron levande och inre verklighet igenom resten av hans liv av trosvisshet tro grundades metodiska kyrkan som Wesley fick leda.

År 1784 grundas metodist kyrkan i USA År 1784 grundas metodist kyrkan i USA. Från USA så sprider sig Metodist kyrkan utöver hela världen och finns i de flesta länderna.

Metodistkyrkan, Baptist och Missionskyrkan i Sverige bildades den 4 juni 2011 tillsammans den nya kyrkan: Equmeniakyrkan som då hade arbetsnamnet Gemensam Framtid. 

Frågor och svar Hur många metodister finns det i världen idag?  Ungefär runt 80 miljoner metodister finns det i världen idag. Vad tror man på?  I metodistiskt tradition talas om dom fyra grundstenarna , där bibeln är själva grunden för tro och liv.  Vilka är Equmeniakyrkan och vad vill dom? ’ "Vi är en kyrka för hela livet där mötet med Jesus förvandlar - dig, mig och världen" 

Varför valde vi just dessa källor? Vi kände att man kunde lita på dessa källor. Och dom var väldigt bra och det fanns massa fakta om just Metodistkyrkan. Och för att lärarna rekommenderade dessa källor.

Slut 

Källor och bilder ://equmeniakyrkan.se/wp-content/uploads/2014/02/Frågor-och-svar-om- Equmeniakyrkan-och-Metodistkyrkan.pdf  http://equmeniakyrkan.se/wp-content/uploads/2014/02/Lite-historia-om- Metodismen.pdf  http://equmeniakyrkan.se/wp-content/uploads/2014/02/Frågor-och-svar-om- Equmeniakyrkan-och-Metodistkyrkan.pdf http://pixabay.com/sv/bibel-bok-text-ord-skriften-tro-369989/  http://pixabay.com/sv/kors-solnedg%C3%A5ng-sunrise-kulle-66700/  http://pixabay.com/sv/v%C3%A4rlden-karta-l%C3%A4nder-flaggor-67861/ https://www.flickr.com/photos/mike52ad/3007681001/galleries/ http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Factura_Electr%C3%B3nica_2011.png

https://www. google. se/search https://www.google.se/search?q=John+Wesley&tbs=sur:fmc&source=lnms&tbm=isch&sa=X& ei=jsrZVMj3HYm3PLSqgLAB&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=673#tbs=sur:fmc&tbm=isch &q=metodistkyrkan&imgdii=_&imgrc=WiN6YorPWJLzHM%253A%3Bl40CwycmqIcb7M%3Bhttp% 253A%252F%252Fupload.wikimedia.org%252Fwikipedia%252Fcommons%252Fa%252Fab%252F Metodistkyrkan_Sundsvall_10.JPG%3Bhttp%253A%252F%252Fcommons.wikimedia.org%252Fwik i%252FFile%253AMetodistkyrkan_Sundsvall_10.JPG%3B2976%3B3968 http://ro.wikipedia.org/wiki/John_Wesley http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Metodistkyrkan_Sundsvall_10.JPG