Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

PINGSTKYRKAN Av Almin, Linus, Adam, Roni och William.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "PINGSTKYRKAN Av Almin, Linus, Adam, Roni och William."— Presentationens avskrift:

1 PINGSTKYRKAN Av Almin, Linus, Adam, Roni och William

2 I pingstkyrkan praktiserar man troendedop alltså dop av människor som är någorlunda vuxna och själva valt att de vill vara kristna. Det finns ingen överordnad biskop. Det är 830000 Medlemmar i pingströrelsen.

3 Pingst kommer från det grekiska språket som betyder den femtionde. Pingströrelsen växte fram ur Helgelserörelsen i USA i mitten av 1800-talet och kom med hjälp av den norske pastorn. Pingströrelsen är en gemenskap av 463 frikyrkoförsamlingar som tillsammans utgör den största svenska pentekostalaförsamlingsrörelsen och är ett av Sveriges större frikyrkosamfund. Namnet gavs rörelsen av media under dess första frambrytningstid på tidigt 1900-tal. Detta med hänvisning till rörelsens betonande av händelserna på den första pingstdagen, då lärjungarna enligt Apostlagärningarna kapitel 2 för första gången fylldes av den Helige Ande och då blev frimodiga, profeterade på olika tungomål och lät underverk ske.

4 Rörelsen betonar att troende kristna även idag kan få personlig erfarenhet av Gud genom andedop, och få del av andliga nådegåvor och andens frukter. Pingstväckelsen liknar eller är en del av den karismatiska rörelsen, som är mer sentida och har gett upphov till flera nya samfund, men även är en rörelse inom flertalet äldre kristna samfund.

5 http://sv.wikipedia.org /wiki/Pingst http://www.learning4s haring.nu/pingstrorelse n-214882.html http://equmeniakyrkan.se/om- oss/bildarsamfund/svenska-baptistsamfundet-2/ http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pingstkyrka n_H%C3%A4rn%C3%B6sand.jpg Källor:


Ladda ner ppt "PINGSTKYRKAN Av Almin, Linus, Adam, Roni och William."

Liknande presentationer


Google-annonser